Beskæftigelsesministeriet

Flere statslige arbejdspladser på vej til Bornholm

Del

Styrelse flytter syv arbejdspladser til Bornholm. Det sker som led i regeringens udflytning af statslige arbejdspladser.

Bornholm får syv nye statslige arbejdspladser inden november, og de bliver placeret i Bornholms Regionskommune. Kommunen overtager hele Landssupporten i Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering (STAR). En del af opgaven udføres allerede i dag af Bornholms Regionskommune. Nu samles alle opgaverne på Bornholm.

Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen siger:

"Det er en rigtig god idé, at vi får samlet Landssupporten. Og jeg synes også, at det er godt, vi samler opgaverne på Bornholm. Regeringen ønsker et Danmark, der hænger bedre sammen og er i bedre balance rent geografisk. Derfor er det rimeligt, at arbejdspladserne kommer tættere på borgere og virksomheder. Alle i landet bidrager over skatten til at betale for statslige arbejdspladser, og derfor mener vi i regeringen også, at de statslige arbejdspladser skal være til stede i hele landet."

Borgmester i Bornholms Regionskommune Winni Grosbøll siger:

"Det er altid godt, når vi får flere arbejdspladser på Bornholm. Derfor er vi også meget tilfredse med, at vi nu får hele Landssupporten, og jeg synes også, at det giver god mening at samle opgaverne et sted. Jeg glæder mig til at byde de nye medarbejdere velkommen."

Landssupporten består af flere enheder. En Supportenhed, der varetager support af professionelle brugere i jobcentre, a-kasser og andre aktører. En Jobnetsupport, der yder support til borgere, og en Virksomhedssupport, der supporterer virksomheder og står for kvalitetssikring af job, som bliver offentliggjort på Jobnet.

Ingen medarbejdere flytter med Landssupporten fra København, og derfor skal Regionskommunen i gang med at ansætte de nye medarbejdere. Hele processen med ansættelse og oplæring af nye medarbejdere ventes færdig til november 2018.

Kontakter

Beskæftigelsesministeriet

Pressevagt:
Tlf.: 5123 2830

Information om Beskæftigelsesministeriet

Beskæftigelsesministeriet
Beskæftigelsesministeriet
Ved Stranden 8
1061 København K

7220 5000http://bm.dk/

Følg pressemeddelelser fra Beskæftigelsesministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Beskæftigelsesministeriet

Beskæftigelsesminister Troels Lund beklager aftale om forordning 88319.3.2019 16:46:21 CETPressemeddelelse

EU-Kommissionen, EU-Parlamentet og Rådet er tirsdag blevet enige om en aftale om forordning 883, der blandt andet betyder, at man efter én måneds uafbrudt arbejde og medlemskab af en a-kasse kan sammenlægge perioder fra et andet EU-land for at optjene ret til dagpenge. Borgere fra andre EU-lande vil således kunne få hurtigere få adgang til danske dagpenge, end de kan i dag. Den nye aftale lægger desuden op til, at man fremover kan tage sine dagpenge med til andre EU-lande i seks måneder som jobsøgende, i stedet for kun tre måneder som i dag. Endelig skal ledige, der har arbejdet i et andet EU-land, end hvor de bor, kunne modtage dagpenge fra beskæftigelseslandet efter seks måneders arbejde. Aftalen er endnu kun foreløbig, og den skal formelt godkendes af både Europa-Parlamentet og Rådet. Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen siger: - Det er en meget trist dag for Danmark og en trist dag for EU. Jeg er langt fra tilfreds med det, der er opnået foreløbig enighed om. Derfor har Danma

Ny definition af mangel på arbejdskraft skal hjælpe virksomheder19.3.2019 10:22:41 CETPressemeddelelse

For at give virksomhederne bedre hjælp til at finde kvalificerede hænder moderniserer beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen definitionen af, hvornår man kan sige, at der er mangel på arbejdskraft. Det har bl.a. betydning for lediges muligheder for at blive opkvalificeret og virksomhedernes muligheder for at hente arbejdskraft udenfor EU. Konkret bliver definition af mangel på arbejdskraft moderniseret, så man tager udgangspunkt i faktiske stillingsopslag. Er der forgæves forsøgt at finde medarbejdere i mere end hver femte opslag inden for den samme stillingsbetegnelse, så er der tale om mangel på arbejdskraft. Opgørelsen fungerer bl.a. som input til positivlisten over job, som giver tredjelandsborgere lov til at bo og arbejde i Danmark. Og er der mangel giver det ledige ret til seks ugers jobrettet opkvalificering indenfor mangelområder. Derudover stiger tilskuddet til virksomheder, der tager voksenlærlinge indenfor de pågældende stillingsbetegnelser. Beskæftigelsesminister Troels

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum