Online  Partners

Flere søvnløse sommernætter på vej: Sådan sover du bedre i varmen

Del

Meteorologerne varsler meget mere sommer over Danmark i juli og august. Men de varme dage går ud over vores nattesøvn, og det har stor betydning for vores trivsel i hverdagen. Sengetid har løsningen på problemet.

Vores humør påvirkes i høj grad, når vi er i søvnunderskud. Foto: PR
Vores humør påvirkes i høj grad, når vi er i søvnunderskud. Foto: PR

Vi kender det alle sammen. Vi vender os i sengen, skubber dynen af og skifter side på hovedpuden. Næste dag er vi uoplagte og føler os irritable. De varme sommerdage kan have alvorlige konsekvenser for vores søvnrytme, og da DMI varsler meget mere sommer til Danmark, betyder det flere lange, søvnløse sommernætter i juli og august. Den uudholdelige nattevarme er ud fra en undersøgelse lavet af sengeforhandleren Sengetid vurderet til at være et generelt problem i befolkningen.

– En god nattesøvn er ekstrem vigtig for vores helbred. En spørgeskemaundersøgelse på vores hjemmeside viser, at hele 74 procent af vores kunder oplever dårlig søvn, når termometeret viser over 20 grader, forklarer Nick Christensen, der er direktør ved Sengetid.dk.

Søvnbesvær kan have konsekvenser for vores dagligdag

De høje temperaturer forstyrrer både vores evne til at falde i søvn, til at sove igennem og til at sove længe om morgenen. Nattens uro plager os hele den efterfølgende dag.

– Vores humør påvirkes i høj grad, når vi er i søvnunderskud. Vores lunte bliver kortere, vi bliver mere irritable, og vi har mindre overskud til det sociale. På denne måde påvirker dårlig søvn os i dagligdagen og især på arbejdspladsen, forklarer Mikael Rasmussen, som er foredragsholder og søvnekspert.

Forstyrret søvn kan i værste tilfælde have langvarige konsekvenser for vores helbred, hvis det står på i en længere periode. Ifølge en rapport om danskernes søvn fra Vidensråd for Forebyggelse kan mangel på god søvn svække immunforsvaret og øge risikoen for fedme og type 2-diabetes. Dog mener Mikael Rasmussen ikke, at man skal gå i panik, hvis søvnbesværet udelukkende skyldes de varme temperaturer.

– Det er vigtigt, at man ikke begynder at bekymre sig for meget, hvis de varme sommernætter gør, at man ikke har sovet ordentligt i to-tre dages tid. I så fald kan det aktivere unødvendig stress. Man bliver nødt til at acceptere, at dette er et vilkår lige nu og her, hvor kroppen kommer på overarbejde i forhold til at skulle komme af med varmen. Biologisk set er det ikke farligt, og i langt de fleste tilfælde er det kun de kortsigtede konsekvenser, man vil støde på, fortæller Mikael Rasmussen.

Sengetid har fundet løsningen på de søvnløse nætter

Det er heldigvis muligt at få en god nattesøvn, hvis bare man tilpasser sin daglige aftenrutine efter termometeret. Sengeforhandleren Sengetid tager kundernes søvnproblemer meget alvorligt og har derfor fundet 12 kølige tips til at undgå dårlig søvn om sommeren, som ligger frit tilgængelig på deres hjemmeside. Guiden har forskellige løsninger på problemet lige fra simple tips som udluftning til udskiftning af madras og sengetøj. Hjælpen er nær – så nu kan vi endelig nyde de varme sommerdage i fulde drag uden at skulle bekymre os om vores nattesøvn.

Nøgleord

Kontakter

Christian Jessen
Digital Forretningsudvikler, OnlinePartners
(+45) 71 99 01 27
christian@onlinepartners.dk

Billeder

Vores humør påvirkes i høj grad, når vi er i søvnunderskud. Foto: PR
Vores humør påvirkes i høj grad, når vi er i søvnunderskud. Foto: PR
Download
Det er helt almindeligt at have svært ved at falde i søvn i varmen. Foto: PR
Det er helt almindeligt at have svært ved at falde i søvn i varmen. Foto: PR
Download

Links

Information om Online Partners

Online  Partners
Online Partners
Fredensgade 7
6000 Kolding

+45 71 99 10 50https://www.onlinepartners.dk/

Sengetid er en online sengeforretning, som leverer danskproducerede kvalitetssenge i klassisk nordisk design.  Udover senge forhandler de også sofaer, sengetøj, dyner og puder i høj kvalitet.  www.sengetid.dk

Følg pressemeddelelser fra Online Partners

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Online Partners

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum