home a/s

Flere sommerhuskøbere ser drømmen gå deres næse forbi

Del

65 % har oplevet, at en villa, lejlighed eller et sommerhus er blevet købt for snuden af dem. Købere, der er godt forberedte og kender bolighandlens spilleregler, står stærkest i markedet, lyder det fra økonom og mægler

I forhold til for et år siden er der nu flere købere, der oplever, at sommerhuset, de har udset sig, bliver købt for næsen af dem. Det viser en afstemning blandt over 1.200 brugere på Boligsiden.dk.

I oktober i år er det cirka 12 procent af fritidshuskøberne, der har oplevet at blive skuffet på deres boligjagt i sommerlandet mod knap otte procent sidste år i juli. Altså, et hop på fire procentpoint svarende til en stigning på omkring 50 procent.

Samtidig er der ifølge Boligsidens Markedsindeks blevet færre sommerhuse at vælge imellem for køberne. Hos Boligsiden.dk mener boligøkonom og kommunikationsdirektør Birgit Daetz, at det skyldes to forhold:

”Dels ved vi, at de ændrede regler for sommerhusbelåning fra foråret 2017 har boostet salget, og dels har vi haft en helt ekstraordinært varm sommer, der har været i sommerhussalgets favør. Det har lagt lidt ekstra pres på konkurrencen," siger Birgit Daetz.

I ejendomsmæglerkæden Home vurderer boligmarkedsanalytiker Henrik Hauthorn Jensen, at stigende friværdier for helårsboliger og flere penge mellem danskernes hænder giver flere lyst til at købe et sommerhus.

”Det øger efterspørgslen og betyder mere rift om perlerne i sommerlandet,” siger han.

Stor efterspørgsel på ejerlejligheder
Blandt de købere, som er på jagt efter en lejlighed, er andelen, der har oplevet en ejerlejlighed ryge for næsen af dem, uændret, selv om udbuddet er øget med en femtedel, mens salget er gået lidt tilbage.

”En logisk konsekvens burde være, at flere oplever at få fingre i drømmelejligheden, så det vidner om en fortsat stor efterspørgsel på de mest attraktive lejligheder,” siger Henrik Hauthorn Jensen fra Home.

For villaer og rækkehuse er der sket et så lille fald i skuffede købere i forhold til sidste år, at der reelt er tale om status quo. Udbuddet af huse er også omtrent det samme.

Samlet set er det 65 procent, der svarer i afstemningen, at de har oplevet, at en bolig er smuttet til anden side – stort set det samme som sidste år, hvor andelen lå på 64 procent.

Købere skal være forberedte
Hos Boligsiden.dk mener boligøkonom og kommunikationsdirektør Birgit Daetz, at fortsat høj aktivitet på markedet stiller krav til køberne.

”Det gælder om at være forberedt til tænderne. Har man ikke hentet en forhåndsgodkendelse fra banken, er man allerede et skridt bagud i forhold til andre købere, der har styr på det økonomiske," siger hun.

Hos Home oplever man ofte, at købere bliver skuffede, når drømmeboligen går til anden side – og ofte fordi køberne ikke kender spillereglerne for bolighandel godt nok.

En ejendomsmægler har ikke mulighed for at reservere en bolig – uanset hvor opsat og seriøs en køber virker. Det er udelukkende sælgers valg, hvem han eller hun ønsker at handle med, understreger Home.

”Det er også vigtigt at vide, at der først er indgået en handel, når både køber og sælger har skrevet under på købsaftalen,” siger Henrik Hauthorn Jensen fra Home.

Endelig er ejendomsmægleren forpligtet til at forsætte salgsarbejdet, indtil både køber og sælger har underskrevet købsaftalen, oplyser Home.

FAKTA: Afstemning blandt brugerne på Boligsiden.dk

Oktober 2018
Har du prøvet, at en bolig, du var interesseret i, blev solgt til en anden for næsen af dig?

Svar

Andel

Ja, en lejlighed

16 %

Ja, et hus/rækkehus

37 %

Ja, et sommerhus

12 %

Nej, jeg er ikke aktivt på boligjagt

8 %

Nej, det er ikke sket

24 %

Ved ikke

3 %

(I alt 1.238 bruger har deltaget i afstemningen)


Juli 2018
Har du prøvet, at en bolig, du var interesseret i, blev solgt til en anden for næsen af dig?

Svar

Andel

Ja, en lejlighed

16 %

Ja, et hus/rækkehus

40 %

Ja, et sommerhus

8 %

Nej, jeg er ikke aktivt på boligjagt

8 %

Nej, det er ikke sket

24 %

Ved ikke

4 %

(I alt 1.084 bruger har deltaget i afstemningen)
Kilde: Boligsiden.dk


Yderligere oplysninger:
Birgit Daetz, Boligsiden.dk - bcd@boligsiden.dk - tlf 2121 0284
Henrik Hauthorn Jensen, home - hehj@home.dk - tlf 2043 3514

Nøgleord

Billeder

Information om home a/s

home a/s
Søren Frichs Vej 36 F
8230 Åbyhøj

+45 86154300http://home.dk/

home-kæden - kort fortalt

home er ejendomsmæglerkæde for Danske Bank-koncernen og et 100 % ejet datterselskab af Realkredit Danmark.

Det er homes mission at være ejendomsmægler for alle, der flytter.
I home hjælper vi dig godt på plads i boliglivet.

  • home er landets mest kendte ejendomsmæglerkæde*
  • home blev stiftet den 1. august 1989
  • home omsætter årligt boliger for en værdi af 30-35 mia. kr.
  • home har over 900 ansatte
  • home er en franchise-kæde
  • home har ca. 120 franchisetagere
  • home har 177 home-butikker fordelt over hele landet**
  • homes ejendomsmæglere formidler også lejeboliger
  • home har særligt uddannede køberrådgivere
  • home har 4 servicecentre, hvor specialister klarer alt papirarbejdet i handlen.


home samarbejder også med erhvervsmæglerkæden, home Erhverv, som er et landsdækkende netværk af erhvervsmæglere, der arbejder med salg, udlejning, vurdering og rådgivning inden for erhvervsejendomme og erhvervslokaler.

Find nærmeste home-forretning her, eller ring på tlf. 8615 4300.

Kom godt hjem!

*  Kilde: Analyseinstituttet YouGov, brandtracking medio 2020.
** medio 2020.

Følg pressemeddelelser fra home a/s

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra home a/s

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum