Syddansk Universitet

Flere søger ind på SDU’s naturvidenskabelige uddannelser

Del

De naturvidenskabelige uddannelser på SDU har fremgang på 12 procent i antallet af ansøgere via kvote 2.

På landsplan er antallet af ansøgninger via kvote 2 steget med over 5000 i forhold til sidste år. Det er en stigning på 9,8 procent. Ansøgningsfristen udløb 22. marts kl. 12.

De naturvidenskabelige uddannelser på SDU oplever en fremgang på 12 procent, og næsten alle fakultetets uddannelser har fremgang eller status quo i forhold til 2019.

Fysik og Datalogi er de uddannelser, som har den mest markante fremgang. 70 procent flere end sidste år har søgt ind på Fysik, mens 18 procent flere har søgt ind på Datalogi.

Sekretariatschef på Det Naturvidenskabelige Fakultet, Niels Kring, glæder sig over, at søgningen til de naturvidenskabelige uddannelser på SDU oplever en stigning:

- Ungdomsårgangene er begyndt at blive mindre, så det er glædeligt, at Naturvidenskab endnu en gang kan registrere fremgang i antallet af ansøgninger, siger Niels Kring og fortsætter:

– Men vi skal selvfølgelig ikke være blinde for, at den globale Coronakrise betyder, at nogle dropper at bruge et sabbatår på at rejse ud i verden og i stedet har valgt at starte på en uddannelse. Desuden er kvotienterne de senere år steget på vores uddannelser, og det kan også være med til, at flere har fået øjnene op for fordelene ved at søge i kvote 2, slutter Niels Kring.

Naturvidenskab på SDU har i år modtaget 1013 ansøgninger, når alle prioriteter er samlet. 261 har sat kryds ved en naturvidenskabelig uddannelse som førsteprioritet.

Ansøgerne får svar på deres ansøgninger 28. juli 2020.

Kontakter

For flere oplysninger kontakt:

Sekretariatschef Niels Kring,
nik@sdu.dk, +45 60 11 22 76

Kommunikations- og presseansvarlig Mikkel Linnemann Johansson,
miklj@sdu.dk, +45 93 50 75 54

Information om Syddansk Universitet

Syddansk Universitet
Campusvej 55
5230 Odense M

https://www.sdu.dk/

Følg pressemeddelelser fra Syddansk Universitet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Syddansk Universitet

Danskerne vil uddanne sig, mens de arbejder25.6.2020 10:30:31 CESTPressemeddelelse

Ny SDU-undersøgelse viser, at danskerne er meget optaget af, at alle skal have adgang til livslang læring. Langt de fleste peger på, at arbejdsgiverne skal betale. Og universiteterne skal være med til at løse opgaven. - Vi har en befolkning, som gerne vil den livslange læring. Alligevel viser det sig, at udgifterne til videregående efteruddannelse er halveret siden 2009, siger professor Peter Bro fra Syddansk Universitet.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum