Erhvervshus SjællandErhvervshus Sjælland

Flere sjællandske virksomheder kan ansætte en vækstpilot med 90.000 kr. i tilskud

Del

Virksomhedsprogrammets tilskudspulje SMV:Vækstpilot får tildelt yderligere 15 mio. kr. Det betyder, at flere sjællandske virksomheder og iværksættere nu kan ansætte en ny medarbejder og få op til 90.000 kr. i tilskud til løn.

Revisionsselskabet Boreco fra Roskilde har ansat vækstpilot Magnus Bonde Petersen, som skal gøre virksomheden synlig online.
Revisionsselskabet Boreco fra Roskilde har ansat vækstpilot Magnus Bonde Petersen, som skal gøre virksomheden synlig online.

Virksomheder efterspørger i høj grad muligheden for at ansætte en vækstpilot med 50 pct. i tilskud til løn. Derfor har Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse besluttet at tildele yderligere 15 mio. kr. fra REACT-EU for at imødekomme efterspørgslen.

"Puljen er oplagt at søge for virksomheder og iværksættere, som tænker i udvikling og som ønsker at vækste deres forretning. Ved ansættelse af en vækstpilot kan virksomheden få tilført nye kompetencer og ressourcer og på den måde sætte fart på vigtige udviklingstiltag, som måske ellers har måtte vige pladsen for driftsopgaver," siger Bitten Müller projektleder for SMV:Vækstpilot, Erhvervshus Sjælland.

En vækstpilot er en ny medarbejder, som bliver ansat i seks måneder på ordinære vilkår, og puljen giver 50 pct. tilskud til lønomkostningerne (dog max. 15.000 kr./mdr.). Inden ansættelse skal vækstpiloten være registreret ledig og have en uddannelse, der kan være alt fra faglært til akademiker.

Puljen får løbende ansøgninger ind og har på landsplan netop rundet virksomhed nr. 100, der har ansat en vækstpilot.

"Vækstpilot skal gøre os synlige online"

En af de sjællandske virksomheder, som har ansat en vækstpilot, er det statsautoriserede revisionsselskab Boreco fra Roskilde. Michael Lynggaard, CEO og partner i firmaet med 12 ansatte, søgte tilskudspuljen, som en del af en større digitaliseringsproces.

"Vi har et mål om, at vores kunder skal lære os bedre at kende. Vi ønsker at være levende og mere end en faktura. Derfor vil vi fx gerne være mere synlige online og til stede på de sociale medier, så kunderne kan møde os der, hvor de selv er," siger Michael Lynggaard.

Boreco har derfor ansat vækstpiloten Magnus Bonde Petersen som marketingkoordinator:

"Jeg har ansvaret for at udvikle virksomhedens marketingstrategi og digitale tilstedeværelse på de sociale medier. Udvikling af hjemmesiden, SEO, samt nyhedsbreve er også en stor del af jobbet," fortæller Magnus Bonde Petersen, der er uddannet inden for Multimedia og Communication Design fra Københavns Erhvervs Akademi, KEA.

"Vi er lille virksomhed og har ikke lige en marketingafdeling ligesom de store revisionsfirmaer. Derfor ser vi puljen som en mulighed for bringe vores virksomhed frem til at blive et moderne revisionshus," siger Michael Lynggaard.

Gælder om at søge nu

De ekstra puljemidler betyder, at der i alt kan ansættes 455 vækstpiloter på landsplan.

"Vi oplever en stor interesse, og det er derfor glædeligt, at endnu flere virksomheder nu får mulighed for at ansætte en ny medarbejder til fx at optimere systemer eller forretningen inden for digitalisering eller grøn omstilling. Hvis man som virksomhed overvejer at søge, så kan jeg kun anbefale at gøre det nu," siger projektleder Bitten Müller fra Erhvervshus Sjælland.

FAKTA: Sådan får virksomheder en vækstpilot

Erhvervshus Sjælland står klar til at hjælpe med sparring og vejledning, når virksomheder søger puljen SMV:Vækstpilot. Derudover har Erhvervshus Sjælland et bredt samarbejde med mange aktører med fokus på at sikre det gode match mellem virksomheder og kommende vækstpiloter.

SMV:Vækstpilot er en del af Virksomhedsprogrammet, hvor 600 millioner kroner er udmøntet til SMV’er fra REACT-EU-programmet. Puljen kan søges parallelt med blandt andet Virksomhedsprogrammets andre puljer såsom SMV:Digital og SMV:Grøn.

Læs mere og søg puljen på www.virksomhedsprogrammet.dk 

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Revisionsselskabet Boreco fra Roskilde har ansat vækstpilot Magnus Bonde Petersen, som skal gøre virksomheden synlig online.
Revisionsselskabet Boreco fra Roskilde har ansat vækstpilot Magnus Bonde Petersen, som skal gøre virksomheden synlig online.
Download

Links

Information om Erhvervshus Sjælland

Erhvervshus Sjælland
Erhvervshus Sjælland
Fulbyvej 15
4180 Sorø

55 35 30 35https://ehsj.dk/

Erhvervshus Sjælland hjælper iværksættere og små og mellemstore virksomheder med uvildig, fortrolig og gratis sparring til, hvordan de kan udvikle og styrke deres forretning.

Erhvervshusets forretningsudviklere tager en 360 graders gennemgang af virksomheden og afdækker behov og udviklingspotentialer, fx indenfor grøn omstilling, digitalisering eller internationalisering, finansiering, ledelse, salg og markedsføring.

Erhvervshus Sjælland er et af seks erhvervshuse, der er sat i verden for regionalt at skabe erhvervsudvikling og derved understøtte den regionale vækst.

Læs mere om Erhvervshus Sjællands tilbud på www.ehsj.dk 

Følg pressemeddelelser fra Erhvervshus Sjælland

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Erhvervshus Sjælland

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum