Region Hovedstaden

Flere sårbare beboere på botilbud bliver nu vaccineret

Del

​Sårbare beboere med funktionsnedsættelser og psykiske diagnoser er visiterede til vaccination på regionale botilbud. De er i forhøjet risiko for alvorlig sygdom, hvis de bliver ramt af COVID-19.

Corona-restriktioner med blandt andet mundbind, afstand og forsamlingsforbud er meget vanskelige at følge for beboere på botilbud, der har fx Downs syndrom, autisme, svær Tourette eller psykiske lidelser i kombination med misbrug. Mange har været afskåret fra sociale aktiviteter det seneste år, men nu bliver cirka 370 beboere på regionale botilbud vaccineret.

Alle beboere er i målgruppe 5, der er sårbare borgere med risiko for et alvorligt sygdomsforløb, hvis de bliver smittet med corona. Regionsrådsformand Sophie Hæstorp Andersen (S) siger:

- Det er sårbare mennesker, der har alvorlige diagnoser, der giver forhøjet risiko for at blive meget syge, hvis de bliver ramt af COVID-19. Mange kan ikke følge de samme forebyggende råd som alle os andre, og de har måttet leve under strenge restriktioner for ikke at blive smittede. Derfor er vaccinationen meget vigtig for, at de og personalet ikke skal være bekymrede for at blive smittede eller syge. 

Hverdag tilbage efter vaccination
Regionen har siden januar været i gang med at vaccinere både regionale og kommunale botilbud med meget sårbare eller ældre beboere, der får tilbud om vaccinen fra Pfizer-BioNTech eller Moderna. Vaccinen bliver leveret af Region Hovedstadens Apotek, og vaccinationerne bliver foretaget af praktiserende læger.

Direktør i Den Sociale Virksomhed, der driver sociale tilbud i hovedstadsregionen, Søren Bech, fortæller, at vaccinen vil øge trygheden på botilbuddene for beboere, personale og pårørende:

- Det seneste år med de mange restriktioner har været meget hårdt for beboere på sociale botilbud. Mange aktiviteter har været lukket ned, og det har været meget småt med besøg. Med vaccinationen kan beboerne se frem til en mere tryg og almindelig hverdag, hvor det sociale liv kan komme i gang igen.

Foruden beboere på fire botilbud, vil brugere af tre regionale herberger og krisecentre blive tilbudt vaccination i ugen op til påske. Det drejer sig om borgere i social udsathed, der har helbredsproblemer enten fysiske eller psykiske og nogle også med misbrugsproblemer, som gør at de kan blive alvorligt syge, hvis de bliver ramt af COVID-19.

Vaccinationsindsatsen for sociale botilbud og væresteder vil fortsætte i de kommende måneder i takt med, at sundhedsmyndighederne kan åbne for vaccination af flere målgrupper.

For yderligere kontakt regionens pressevagt på presse@regionh.dk

Information om Region Hovedstaden

Region Hovedstaden
Region Hovedstaden
Kongens Vænge 2
3400 Hillerød

38 66 50 00http://www.regionh.dk/

Følg pressemeddelelser fra Region Hovedstaden

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Region Hovedstaden

Hjerterytmeforstyrrelse: Første patienter opereret med ny metode16.7.2021 07:36:22 CEST | Pressemeddelelse

Afdeling for Hjertemedicin på Gentofte Hospital har i denne uge opereret de første patienter med en helt ny metode til behandling af atrieflimren, som er en rytmeforstyrrelse i hjertet. Ved hjælp af den såkaldte Pulsed Field Ablation-metode benytter lægerne et helt nyt princip, hvor man i få sekunder laver et kraftigt højspændingsfelt, som ødelægger den del af vævet, der forstyrrer hjerterytmen.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum