home a/s

Flere salg skubber til priserne

Del

home prisindeks: Der er historisk høje priser på ejerlejligheder i København. Men prisstigningerne kommer ikke ud af det blå - salget af lejligheder steg med 9 % i august

EJERLEJLIGHEDERNE i København steg med 2,8 % fra juli til august. I Aarhus steg priserne med 1,0 %.

Samlet set er prisstigningen det seneste år 13,8 % i København og 9,1 % i Aarhus, og i begge byer har priserne passeret topniveauet i 00’erne. Priserne er rekordhøje – med de københavnske lejligheder i front med mere end 27 % højere priser end i 2006.

Se kommetar, resumé herunder samt uddybning, grafer og tabeller i vedhæftede PDF'er.

Kommentar til home prisindeks for august, relationschef i Home Mads Ellegaard:

”De københavnske lejligheder bliver handlet til historisk høje priser, hvor den gennemsnitlige kvadratmeterpris er kravlet et pænt stykke over den hidtidige pris-tinde fra september 2006. Kvadratmeterprisen er nu 27,4 % højere, og selv hvis udviklingen reguleres for inflation, er priserne 7,6 % højere end i 2006,” siger relationschef i Home Mads Ellegaard.

Ifølge Home kommer prisstigningerne ikke ud af det blå.

”Efterspørgslen på lejligheder i København er glubende, vi har mange fremvisninger, og salget afspejler også dette. Vi har solgt tæt på 9 % flere lejligheder i august end i samme måned sidste år, som også var en god salgsmåned,” siger Mads Ellegaard.

I Aarhus er lejlighedsmarkedet knap så rødglødende som i hovedstaden – her er pristoppen fra januar 2007 nu overhalet med 15,5 %, men der er stadig 2 % til pristoppen for godt ti år siden målt i reale priser.

Også på landsplan er der år til dato solgt 9 % flere lejligheder i år, og priserne steg 1,5 % fra juli til august.

Rundt om de to store byer er prisvæksten også markant, oplyser Home.
I Region Hovedstaden og Midtjylland er priserne steget med henholdsvis 12,1 % og 9,9 % det seneste år.

”De høje priser har dog konsekvenser, da det gør det sværere for førstegangskøbere, singler og til dels forældrekøbere at være med på boligjagten,” siger Mads Ellegaard.

PROJEKT-lejligheder kostede 5,4 mio. kr. i august
Projektsalget – de nyopførte lejligheder – trækker i høj grad gennemsnitspriserne op på lejlighederne i København. Her er projektlejlighederne steget 3,8 % den seneste måned (ikke sæsonkorrigeret), og andelen af projektsalg er også steget lidt.

”Kvadratmeterpriser på de nye lejligheder nærmer sig med august 47.000 kr., og gennemsnitsprisen af de handlede nye lejligheder var i august ca. 5,4 mio. kr., hvilket også viser, at de nye lejligheder er noget større end gennemsnittet på 85 kvm,” siger Mads Ellegaard.


HUSE: Fald i priserne for anden måned – men ingen rynkede øjenbryn
For anden måned i træk faldt huspriserne på landsplan ifølge home husprisindeks. Faldet var 1,0 % fra juli til august, så den gennemsnitlige kvadratmeterpris nu er 14.450 kr., men sammenlignet med august 2016 lå salgspriserne på huse/rækkehuse i august 7,0 % højere.

De højere priser end for et år siden understøttes af flere handler, oplyser Home på basis af egne salgstal. Salget af huse i Home lå i august ca. 9 % højere end i august sidste år og år til dato er hussalget ca. 8 % oppe.

”Prisudviklingen kommer ikke ud af det blå, men på baggrund af et øget salg. Efterspørgslen på huse er stor og bredt funderet i hele landet, og der er færre huse at vælge imellem, hvilket er med til at presse priserne op,” siger relationschef i Home Mads Ellegaard.

Huspriserne faldt også en anelse i juli, men to måneder med prisfald giver ikke rynkede øjenbryn hos Home-chefen.

”Vores seneste fremvisningsindeks, viser, at der er et stigende antal fremvisninger, så det lover godt for efterspørgslen og salget de kommende måneder,” siger Mads Ellegaard.

Han forklarer, at de seneste måneders fald i salgspriserne faktisk kan være udtryk for, at der nu er fremgang i hushandlen i hele landet – ikke bare i storbyerne.
”Der er kommet mere gang i salget af huse uden for de større byer. Det betyder, at der nu bliver solgt flere af de huse til lidt lavere priser, hvilket trækker ned i den gennemsnitlige salgspris. Det er på ingen måde udtryk for, at salgspriserne på huse generelt er på vej ned,” slår han fast.

Husene er fortsat knap 5 % billigere end tilbage i 2006, og målt i reale priser – altså fratrukket inflation – så er priserne over 19 % lavere end dengang.

SOMMERHUSENE er ikke med i homes prisindeks, men markedet er i klar vækst, viser Homes salgstal for august, hvor mæglerne solgte knap 33 % flere sommerhuse end i august sidste år. År til dato er mersalget på 30 %.

”Der er ingen tvivl om, at de nye regler, der giver mulighed for belåning med realkreditlån op til 75 % mod tidligere op til 60 % har haft en effekt på markedet hen over sommeren, lige som det nu også er blevet lettere at anvende sit sommerhus som helårsbolig i pensionisttilværelsen. Det er har aktiveret en ny købergruppe blandt seniorerne,” siger Mads Ellegaard.

Resumé:

Huspriserne faldt for 2. måned i træk

 • homes husprisindeks viser, at huspriserne på landsplan faldt med 1,0 % fra juli til august (sæsonkorrigeret) – når man måler prisudviklingen som et tremåneders glidende gennemsnit.
 • Udviklingen fra sidste måned, hvor vi så et lille fald, ser dermed ud til at være fortsat i august. Sammenlignet med august 2016 lå huspriserne dog 7,0 % højere.
 • Prisfaldet er formentligt et lille bump på vejen, da vi blandt andet ser en stigende interesse for at se på hus.
 • I forhold til toppen i november 2006 lå huspriserne i august 4,9 % lavere.
 • Prisen på et gennemsnitligt parcelhus på 140 kvm. var i august 2.020.000 kr.
 • De reale huspriser, der måler, hvor meget hurtigere eller langsommere huspriserne vokser end forbrugerpriserne generelt, faldt med 1,0 % fra juli til august – når man måler prisudviklingen som et tremåneders glidende gennemsnit.
 • De reale huspriser er stadig 19,4 % lavere, end da de toppede før finanskrisen.

Kilde: home/Danske Bank

Lejlighedspriserne fortsatte op

 • homes ejerlejligheds-prisindeks steg 1,5 % fra juli til august (sæsonkorrigeret) – når man måler prisudviklingen som et tremåneders glidende gennemsnit. Priserne steg mest i København – nemlig med 2,8 %. I Aarhus steg priserne 1,0 % i samme periode.
 • Sammenlignet med samme måned sidste år ligger ejerlejligheds-priserne på landsplan 12,2 % højere.
 • I Region Hovedstaden og Midtjylland er priserne steget med henholdsvis 12,1 og 9,9 % det seneste år.
 • På landsplan var prisen på en gennemsnitlig ejerlejlighed på 85 kvm. 2.530.000 kr. i august. I København var prisen 3.500.000 kr., mens en tilsvarende lejlighed i Aarhus kostede 2.610.000 kr.
 • De reale lejlighedspriser viser udviklingen i lejlighedspriserne, når man fraregner den generelle prisudvikling i samfundet. De steg 1,5 % i august (målt som et 3 måneders glidende gennemsnit).

Kilde: home/Danske Bank

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Vedhæftede filer

Information om home a/s

home a/s
home a/s
Søren Frichs Vej 36 F
8230 Åbyhøj

+45 86154300http://home.dk/

home-kæden - kort fortalt

home er ejendomsmæglerkæde for Danske Bank-koncernen og et 100 % ejet datterselskab af Realkredit Danmark.

• home er landets mest kendte ejendomsmæglerkæde*
• home blev stiftet den 1. august 1989
• home omsætter årligt boliger for en værdi af 25-30 mia. kroner.
• home har over 900 ansatte
• home er en franchise-kæde
• home har ca. 100 franchisetagere, hvoraf de største driver 10-15 forretninger
• home har 166 home-forretninger fordelt over hele landet**
• homes ambition at være danskernes førstevalg på boligmarkedet.
• home har 4 servicecentre, hvor specialister klarer alt papirarbejdet i handlen.

home driver også en erhvervsmæglerkæde, home Erhverv, som er et landsdækkende netværk af erhvervsmæglere, der arbejder med salg, udlejning, vurdering og rådgivning inden for erhvervsejendomme og erhvervslokaler.

Find nærmeste home-forretning her, eller ring på tlf. 8615 4300.

*  Kilde:Analyseinstituttet YouGov, brandtracking 2. kvt. 2018
** medio 2018

Følg pressemeddelelser fra home a/s

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra home a/s

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum