Boligsiden

Flere sælgere sætter udbudsprisen ned i forsøget på at få boligen solgt

Del

Andelen af sælgere, der sætter udbudsprisen ned for at få boligen solgt, er steget igennem det seneste halve år. Særligt for ejerlejlighederne ses der en stigning, imens udviklingen ikke går helt så stærkt for hussælgerne.

Foto: Boligsiden
Foto: Boligsiden

Flere ting indikerer, at boligmarkedet bevæger sig ind i en mere normal udvikling, end det har været tilfældet under corona. Èt af tegnene er udbudspriserne.

Nye tal fra Boligsiden bekræfter, at der er sket en ændring på netop denne del af boligmarkedet.

Ser vi til at begynde med på ejerlejlighederne, var der i slutningen af februar måned i år 16 procent af lejlighederne til salg, som var sat ned i pris. Det var samtidig den laveste andel siden 2012.

Men ved udgangen af september var andelen vokset til 30 procent.

”Det er nu næsten hver tredje lejlighed til salg, hvor sælgeren har sat udbudsprisen ned. Det er nogenlunde samme niveau som vi så i 2018 og 2019, hvor andelen svingede mellem 25 og 30 procent,” siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden, og tilføjer:

”Efterspørgslen på ejerlejligheder er faldet, og salget har igennem de seneste måneder ligget på niveau med tiden inden corona. Derfor har flere sælgere også indset, at de ikke længere kan få solgt lejligheden til de ekstra høje udbudspriser, og flere vælger at justere prisen i forsøget på at få solgt lejligheden.”

Hussælgerne holder fast i prisen

Til gengæld viser der sig et lidt andet billede, når vi retter fokus mod villaer og rækkehuse. Her er der kun sket en mindre stigning i andelen af sælgere, der sætter udbudsprisen ned.

Konkret er 30 procent af husene til salg ved udgangen af september sat ned i pris. Den andel skal ses i forhold til de 26 procent ved udgangen af marts måned 2021, som var det laveste niveau for husene siden 2012.

”Markedet for huse har udviklet sig anderledes end for ejerlejlighederne i det sidste halve år. For nok er toppen taget af hussalget, men handelsaktiviteten er ikke nået til det niveau, som vi så før corona, ligesom det er tilfældet for lejligheder. Der bliver fortsat solgt rigtig mange huse, og derfor har hussælgerne heller ikke det samme incitament for at sætte prisen ned som lejlighedssælgerne,” siger Birgit Daetz.

Men det kan meget vel ændre sig inden længe, mener hun.

”Det tager typisk sælgerne lidt længere tid at justere udbudspriserne til niveauet for salgspriserne. Så selvom salgspriserne stagnerer, som det også er sket for husene, eller måske endda falder, vil faldet i udbudspriserne typisk ske lidt forsinket. Derfor tror jeg, vi vil se nogenlunde samme stigning i andelen af hussælgere, der sætter udbudsprisen ned senere på året eller i begyndelsen af det nye år,” siger Birgit Daetz.

I 2018 og 2019 var det typisk mellem 32-35 procent af husene til salg, hvor udbudsprisen var sat ned.

Udviklingen i andelen af boliger til salg med prisnedsættelser det seneste år:

Måned

Andel af lejligheder til salg med prisnedsættelse

Andel af villaer/rækkehuse til salg med prisnedsættelse

Ultimo september 2021

29,9%

30,4%

Ultimo august 2021

27,9%

28,0%

Ultimo juli 2021

24,4%

26,1%

Ultimo juni 2021

23,9%

26,8%

Ultimo maj 2021

20,8%

26,2%

Ultimo april 2021

18,7%

26,0%

Ultimo marts 2021

16,8%

25,9%

Ultimo februar 2021

16,4%

27,5%

Ultimo januar 2021

17,2%

28,8%

Ultimo december 2020

19,4%

28,6%

Ultimo november 2020

21,3%

31,1%

Ultimo oktober 2020

22,1%

31,6%

Ultimo september 2020

23,1%

32,1%

(Andelen af prisnedsættelser er beregnet på baggrund af de aktuelle udbudssager hos den aktuelle ejendomsmægler. Eventuelle prisreguleringer hos tidligere ejendomsmæglere er dermed ikke regnet med i denne opgørelse. Kilde: Boligsiden.)

Nøgleord

Kontakter

Har du brug for yderligere kommentarer eller tal for de(n) kommune(r), du dækker. Kontakt kommunikationsdirektør Birgit Daetz, bcd@boligsiden.dk. Telefon: 21210284

Billeder

Foto: Boligsiden
Foto: Boligsiden
Download

Links

Information om Boligsiden

Boligsiden
Kronprinsensgade 6, 2
1114 København K

70274999https://www.boligsiden.dk/

Hvem er Boligsiden.dk?
På Boligsiden.dk gør vi det nemt for boligkøbere at finde den bolig, de er på jagt efter. Selskabets aktionærer er ejendomsmæglere, ejendomsmæglerkæder og Dansk Ejendomsmæglerforening. Boligsidens Markedsindeks viser aktuelle nøgletal om boligmarkedet, og statistikkerne er baseret på indberetninger fra samtlige af ejendomsmæglernes boligsalg. Boligsiden.dk udgiver løbende artikler om boligmarkedet på www.boligsiden.dk/nyheder og udsender hver måned en række faste pressemeddelelser med udgangspunkt i udviklingen i handelsaktiviteten, salgspriser, salgstid, nedslag og boligudbud.

Følg pressemeddelelser fra Boligsiden

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Boligsiden

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum