home a/s

Flere så på hus - trods påsken

Del

Nye fremvisningstal for april bekræfter danskernes boligplaner - skatteforliget kan give yderligere medvind

Hermed nyt fremvisningsindeks fra Home og Danske Bank med fremvisninger til og med april. Indekset giver en tydelig indikation af, hvordan handelsaktiviteten vil udvikle sig de næste måneder.

Mange danskere så på hus, mens Christiansborg-politikerne strikkede detaljerne om fremtidens boligskat på plads.

Over det seneste år er fremvisninger af ejerlejligheder steget med 0,7 %, mens fremvisninger af huse er steget 6,5 %. Det viser home Fremvisningsindeks for april.

Fremvisningsindekset fra Home og Danske Bank, der måler hvor mange købere, der har været på fremvisning med en ejendomsmægler, viser også, at der var flere ude at se på hus i april end i marts. I procent var det 1,4 % (sæsonkorrigeret og målt som et glidende gennemsnit). For lejlighederne var der til gengæld tale om et fald i fremvisninger på 1,1 %.

Se venligst indeks med grafer og tabeller i vedhæftede pdf herunder. Resumé og kommentar herunder.

For yderligere kommentarer, kontakt venligst:
Mads Ellegaard, relationschef i home – mobil 9133 8935
Bjørn Tangaa Sillemann, økonom, Danske Bank – tlf. 4512 8229

Resumé: Fremvisningsindeks for april

  • homes fremvisningsindeks, der måler danskernes lyst til at kigge på bolig, viser, at antallet af fremvisninger af huse steg 1,4 % fra marts til april (sæsonkorrigeret), når man måler som et tremåneders glidende gennemsnit. Fremvisninger af lejligheder faldt med 1,1 % i samme periode.
  • Over de seneste tre måneder er antallet af fremviste lejligheder faldet med 4,6 %, mens fremviste huse er steget med 0,3 % i samme periode. Over det seneste år er fremvisninger af ejerlejligheder steget med 0,7 %, mens fremvisninger af huse er steget 6,5 %.
  • Antal fremvisninger af lejligheder ligger omkring gennemsnittet af, hvad de har befundet sig på siden 2009, mens aktiviteten på husmarkedet er et stykke over det gennemsnitlige niveau i samme periode.

Kilde: home & Danske Bank

------
Kommentar til indeks fra Homes relationschef Mads Ellegaard:

Mange danskere så på hus, mens Christiansborg-politikerne strikkede detaljerne om fremtidens boligskat på plads.

Fremvisningsindekset fra Home og Danske Bank, som måler, hvor mange købere der har været på fremvisning med en ejendomsmægler, viser nemlig, at der var flere ude at se på hus. I procent var der en stigning på 1,4 % fra marts til april (sæsonkorrigeret og målt som et glidende gennemsnit). For lejlighederne var der tale om et fald i fremvisninger på 1,1 %.

Påsken, der lå i april i år, driver en smule gæk med tallene.

Påskeugen har nemlig typisk færre fremvisninger af huse og især lejligheder, fordi folk holder en lille pause i boligjagten og i stedet holder fri sammen med familie og venner – og rejser - i påsken.

Det gjorde sig også gældende i år. Men i ugerne op til og efter påske har der altså været godt gang i fremvisningerne.

”Det tyder på, at den gode start på året med flere handler fortsætter de kommende måneder. Vi forventer ikke, at skatteforliget – selv om der er indbygget en skatterabat til købere inden 2021 – vil sende mange flere købere ud at se på bolig. Køberne var der allerede i forvejen – lave renter, mange i job og god økonomi skaber fremgangen,” siger relationschef i Home, Mads Ellegaard.

Travlheden for mæglerne med at vise frem i husene og lejlighederne var i april større end for et år siden. Over det seneste år er fremvisninger af ejerlejligheder steget med 0,7 %, mens fremvisninger af huse er steget 6,5 %.

En landsdækkende spørgeundersøgelse, som YouGov har gennemført for Home for nylig, viser, at godt hver 8. dansker har planer om at købe bolig det næste halve år.

”Skatteaftalen betyder, at boligkøberne ikke længere behøver at købe i blinde. Nu ved de, hvordan skatten bliver skruet sammen fra 2021. 6 ud af 10 boligejere vil som følge af de nye regler slippe billigere end nu, og de øvrige får en skatterabat, så de ikke skal betale mere - og alle kan indefryse kommende stigninger i boligskatten. Det giver tryghed og grobund for yderligere fremgang i handlerne,” siger Mads Ellegaard. 

-----

Nøgleord

Billeder

Information om home a/s

home a/s
home a/s
Søren Frichs Vej 36 F
8230 Åbyhøj

+45 86154300http://home.dk/

home-kæden - kort fortalt

home er ejendomsmæglerkæde for Danske Bank-koncernen og et 100 % ejet datterselskab af Realkredit Danmark.

• home er landets mest kendte ejendomsmæglerkæde*
• home blev stiftet den 1. august 1989
• home omsætter årligt boliger for en værdi af 25-30 mia. kroner.
• home har over 900 ansatte**
• home er en franchise-kæde
• home har ca. 90 franchisetagere, hvoraf de største driver 10-15 forretninger
• home har godt 160 home-forretninger fordelt over hele landet**
• homes ambition at være danskernes førstevalg på boligmarkedet.
• home har 4 servicecentre, hvor specialister klarer alt papirarbejdet i handlen.

home driver også en erhvervsmæglerkæde, home Erhverv, som er et landsdækkende netværk af erhvervsmæglere, der arbejder med salg, udlejning, vurdering og rådgivning inden for erhvervsejendomme og erhvervslokaler.

Find nærmeste home-forretning her, eller ring på tlf. 8615 4300.

* tns Gallup sep. 2017
** pr. sep.2017

Følg pressemeddelelser fra home a/s

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra home a/s

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum