Aabenraa Kommune

Flere projekter er klar til realisering som en del af Områdefornyelse Nord

Del

I løbet af efteråret og vinteren er der blevet skitseret forskellige projekter, der alle er en del af Områdefornyelse Nord. Projekterne har fokus på forbedring af byrum i og omkring gågaden samt synliggørelse af tværforbindelserne mellem gågaden og områdets parkeringsarealer.

Vækstudvalget for Land og By behandlede torsdag 14. maj en sag om realisering af Områdefornyelse Nord. Efterfølgende skal den behandles af Økonomiudvalget samt Byrådet, inden der foreligger en endelig godkendelse.

Siden programmet for Områdefornyelse Nord blev godkendt i 2017, er der løbende igangsat og gennemført flere delprojekter i den nordlige del af bymidten. Dette har blandt andet ført til en opgradering af gågaden, opkøb af ejendomme samt etablering af et bydelssamarbejde efter BID-modellen. Derudover er der sammen med Realdania udarbejdet ”Plan for fysisk omdannelse af Nørreportkvarteret”, der omfatter opgradering og renovering af passager, bagsider og parkeringspladser i relation til den nordlige del af gågaden. Nu søges der om frigivelse af de resterende midler til realisering af projekterne beskrevet i ”Plan for fysisk omdannelse af Nørreportkvarteret”.

Gademøblerne, facaderenoveringer, gavlmaleriet og lampeinstallationen er blot nogle af de synlige tiltag, der har været med til at skabe en ny identitet og stemning i den nordlige del af bymidten. Næste skridt for Nørreportkvarteret er nu en omdannelse og opgradering af udvalgte passager, bagsider og parkeringspladser, der ligger i umiddelbar relation til gågaden. Passagerne opgraderes med ny belægning og belysning. Samtidig igangsættes et ambitiøst kunstprojekt. Ti udvalgte kunstnere, der alle repræsenterer den yngre danske professionelle kunstscene, inviteres til at udarbejde skitser til et kunstværk i én af områdets mange passager. Skitserne skal danne grundlag for en fondsdialog med henblik på realisering.

Parkeringspladserne ved Barkmøllegade og Hotel Europa renoveres, så parkeringsforholdene forbedres og beplantningen får bedre vækstvilkår. Samtidig oprettes en pulje til renovering af bygningsmassen med bagside til parkeringsarealerne. Desuden forskønnes Callesensgade med nye træer og bede, og der etableres en pulje til renovering af mindre by- og gaderum i området.

Fakta om Nørreportkvarteret

Nørreportkvarteret strækker sig fra Nørretorv til Nørreport, og visionen er, at det skal være en indbydende og spændende opholdsgade. Samspillet mellem kvarterets smukke historiske bygninger, nye gademøbler og specialbutikker skal være med til at skabe en unik stemning. En helt ny bydel, der både er en naturlig forlængelse af byens gågademiljø, og som på samme tid skiller sig ud.

Der vil løbende blive lagt information ind om de forskellige projekter på hjemmesiden www.fremtidensaabenraa.dk/Noerreportkvarteret

Kontakter

Formand for Vækstudvalget for Land og By, Philip Tietje, tlf.: 61 33 66 77; e-mail: pti@aabenraa.dk

Koordinator Fremtidens Aabenraa, Janni Kollerup, tlf.: 73 76 63 14; jkla@aabenraa.dk

Kommunikationskonsulent Aabenraa Kommune, Kasper Stoof, tlf.: 73 76 72 90; e-mail: ksje@aabenraa.dk

Information om Aabenraa Kommune

Aabenraa Kommune
Aabenraa Kommune
Skelbækvej 2
6200 Aabenraa

7376 7676https://www.aabenraa.dk/

BETINGELSER FOR BRUG AF BILLEDMATERIALE:

  • Rettigheden til anvendelse af medfølgende billedmateriale er udelukkende til brug i sammenhæng med nærværende nyhed og må således ikke arkiveres med henblik på genanvendelse i andre sammenhænge.
  • Anvendelse skal altid ske med angivelse af hele den oplyste billedbyline.

Følg pressemeddelelser fra Aabenraa Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Aabenraa Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum