Esbjerg Kommune

Flere piger i Esbjerg skal spille fodbold

Del

Esbjerg Kommune sætter sammen med DBU fokus på at styrke pigefodbold i hele kommunen. Et nyt koncept - Playmakers inspired by Disney – skal gennem sjov, glæde og boldleg motivere piger i alderen fem til otte år til at være aktive og få næste generation af piger ind i fodboldklubberne. Tarp Boldklub inviterer som den første klub i Esbjerg alle interesserede piger fra fem til otte år til at afprøve den nye og innovative træningsform, som starter den 28. april.

Sjov, glæde og boldleg skal få flere piger til at snøre skoene og begynde til fodbold. Foto: DBU.
Sjov, glæde og boldleg skal få flere piger til at snøre skoene og begynde til fodbold. Foto: DBU.

Flere piger i hele kommunen skal motiveres til at se det sjove i regelmæssig fysisk træning og fodbold. Det er baggrunden for det nye koncept, Playmakers inspired by Disney, som nu rulles ud i Esbjerg Kommune. Konceptet skaber rammerne for en innovativ introduktion til fodbold for piger i alderen fem til otte år, og det sker igennem leg og historiefortælling.

Playmakers bruger en historiefortællingstilgang med de meget elskede Disney-universer som afsæt for træningen. Kombinationen af legende fodboldøvelser og historiefortællinger giver pigerne sjove og unikke oplevelser, som kan blive startskuddet til et fodboldeventyr, hvor fodbolden vil bidrage med en masse magiske øjeblikke.

Sjov, glæde og boldleg
I de første sessioner har playmakers fokus på at opbygge pigernes færdigheder i forhold til deres motorik, tilskynde til kreativ tænkning og styrke kommunikationen med deres holdkammerater. I de senere sessioner introduceres pigerne til grundlæggende fodboldfærdigheder, men hele vejen igennem programmet er det sjov, glæde og boldleg, der er i fokus.

- Fodbold giver god motion og skaber stærke fællesskaber. Derfor vil vi gerne medvirke til at udbrede fodbold som en sport, der appellerer til begge køn. Med konceptet Playmakers inspired by Disney bliver der skabt nye foreningstilbud og samarbejder, der baner vej for at tiltrække og fastholde flere piger i fodboldklubberne. Jeg vil gerne sige en stor tak til Tarp Boldklub, der har valgt at gå foran og på denne måde forsøge at styrke pigefodbold, siger formand for Kultur & Fritidsudvalget i Esbjerg Kommune, May-Britt Andrea Andersen.

Tarp Boldklub går forrest
Tarp Boldklub inviterer som den første klub i Esbjerg alle interesserede piger fra fem til otte år til at afprøve den nye og innovative træningsform. Et Playmakers-forløb strækker sig over otte til ti træningssessioner, som foregår ugentligt ved Tarp Boldklub, Bryndumvej 16, 6715 Esbjerg N. Første gang er onsdag den 28. april kl. 16.30.

- Playmakers er for piger i alderen fem til otte år uanset niveau og fodboldviden, så længe pigerne har lyst til at udforske og opleve et fodboldeventyr, fortæller formand for Tarp Boldklub, Camilla Hansen, og hun uddyber:

- Når vi vælger at være vært for Playmakers, er det fordi, vi gerne vil have flere piger til at forelske sig i fodbold for at gøre dem sundere, mere selvsikre, skabe venskaber og lære dem livsfærdigheder. Alle er velkomne, og hvis man vil deltage, skal man bare kontakte os.

Playmakers inspired by Disney er det første europæiske UEFA-græsrodsprogram for piger. Danmark er blandt de 16 europæiske lande, der over de næste to et halvt år vil skabe resultater og vækst i pigefodbolden.

- Vi synes, det er fantastisk, at UEFA, Disney og DBU samarbejder om det første internationale græsrodsprogram for piger. Det appellerer meget bredere og vil motivere mange nye piger til at snøre skoene og begynde til fodbold. Det vil vi selvfølgelig gerne bakke op om, og vi håber at se mange piger til vores første Playmaker-afvikling, slutter Camilla Hansen.

Kontakter

May-Britt Andrea Andersen, formand for Kultur & Fritidsudvalget, tlf. 53 10 50 09, maa40@esbjerg.dk

Arne Nikolajsen, direktør, Fritid Sundhed & Omsorg, Esbjerg Kommune,
tlf. 23 47 71 28, arni@esbjerg.dk

Camilla Hansen, formand for Tarp Boldklub, tlf. 61 46 22 94, formand@tarpboldklub.dk

Billeder

Sjov, glæde og boldleg skal få flere piger til at snøre skoene og begynde til fodbold. Foto: DBU.
Sjov, glæde og boldleg skal få flere piger til at snøre skoene og begynde til fodbold. Foto: DBU.
Download

Links

Information om Esbjerg Kommune

Esbjerg Kommune
Esbjerg Kommune
Torvegade 74
6700 Esbjerg

76161616http://www.esbjerg.dk

Esbjerg er kendt som EnergiMetropol i erhvervssammenhænge, men begrebet energi er også relevant i langt bredere forstand. Hele kommunen summer af energi mellem mennesker, og her er stor handlekraft og vilje til at gå nye veje. Erhvervsmæssigt har vi en særlig styrkeposition på energiområdet, og i fremtiden vil en ny type energi i form af digital infrastruktur være med til at definere kommunen. Vi udvikler os hele tiden i en mere bæredygtig retning, og det er vores ambition, at alle skal opleve og bidrage til energien i Esbjerg Kommune.

Følg pressemeddelelser fra Esbjerg Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Esbjerg Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum