Flere penge til handicapområdet i København næste år

Del

Borgere med handicap kan næste år glæde sig over, at handicapområdet i København bliver styrket med flere penge.

Det er en del af den budgetaftale for næste år, som et flertal i Københavns Borgerrepræsentation blev enige om i dag, og som sikrer området flere penge end i det oprindelige budgetforslag.

-          Jeg er utrolig glad for, at vi får de her ekstra penge til blandt andet flere botilbudspladser. Der bliver flere borgere med handicap i vores by, og der er også et stigende plejebehov hos de borgere med handicap, som vi allerede hjælper. De behov kan vi nu bedre imødekomme, siger socialborgmester Jesper Christensen.

Næste år tilføres der med aftalen 71,9 millioner til service på handicapområdet. Samtidig afsættes der 6,6 millioner kroner til anlæg på området.

-          Handicapområdet er under økonomisk pres i hele landet. Derfor er det vigtigt, at vi i København har valgt at prioritere området.  Jeg er glad for, at mine kolleger i Borgerrepræsentationen er enige i, at vi skal gøre noget lige netop her, siger Jesper Christensen.

Budgetaftalen betyder blandt andet

  • at der etableres 30 flere botilbudspladser til borgere med handicap.
  • at der gives flere penge, fordi flere borgere med handicap bliver mere plejekrævende.
  • at der tilføres flere penge, fordi borgere med handicap udgør en stigende andel af den københavnske befolkning. Dette skyldes særligt, at levealderen for borgere med handicap er stigende, og at der er flere børn med autisme.

Nøgleord

Kontakter

Pressechef Sten Kristensen, 26 37 02 78

Information om Københavns Kommune Socialforvaltningen

Københavns Kommune Socialforvaltningen
Københavns Kommune Socialforvaltningen
Bernstoffsgade 17
1592 København V

33 66 33 66https://www.kk.dk/sof

Følg pressemeddelelser fra Københavns Kommune Socialforvaltningen

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Københavns Kommune Socialforvaltningen

Radikal socialborgmester savner mere metro i ny plan om Lynetteholmen5.10.2018 11:30pressemeddelelse

- Det er godt, at regeringen nu endelig har blik for hovedstaden. Det er forkert, når regeringen hidtil har opbygget en modsætning mellem hovedstaden og resten af Danmark. En stærk hovedstad er godt for resten af landet, siger socialborgmester Mia Nyegaard (RV). - Det nye Lynetteholmen er et visionært projekt, der både skaber nye boliger og nye arbejdspladser. Samtidig er det vigtigt, at vi med projektet klimasikrer København og sikrer byen mod stormflod fra både nord og syd, siger hun. - Vi er stadig bekymrede for udsigten til en østlig omfartsvej, og så er det helt nødvendigt med en større udbygning af metroen, siger Mia Nyegaard.

Regeringen glemmer socialpsykiatrien i nyt udspil21.9.2018 13:41pressemeddelelse

Socialborgmester Mia Nyegaard (RV) er tilfreds med, at regeringen nu endelig kommer psykiatriudspil, men hun kritiserer, at regeringen glemmer socialpsykiatrien. - Jeg synes, der er flere gode takter i udspillet. Det gælder ikke mindst styrkelsen af retspsykiatrien og etableringen af nye højintensive pladser i den regionale psykiatri. Dem er der hårdt brug for oven på mange års fald i antallet af sengepladser, siger Mia Nyegaard. Hun er til gengæld utilfreds med, at regeringen ikke prioriterer socialpsykiatrien godt nok: - Jeg synes ikke, man kan se afspejlet i udspillet, hvem der faktisk løser langt størstedelen af opgaven i takt med, at antallet af sengepladser i den regionale psykiatri er faldet støt, og antallet af foranstaltningsdømte er steget markant. Et af vores største problemer er, at borgerne kommer ud fra de psykiatriske afdelinger, før de er klar til det. Det siger lægerne og sygeplejerskerne selv meget klart og utvetydigt. Det betyder, at vi hjælper flere og flere borgere

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum