Region Hovedstaden

Flere patienter får personlig telefoncoaching for at undgå genindlæggelse

Del

Flere patienter får nu personlig telefoncoaching, som del af projektet Aktiv Patientstøtte. Telefonkontakten kan føre til højere livskvalitet og forebygge unødvendige indlæggelser.

Én procent af danske patienter står for 30 procent af udgifterne i sundhedsvæsenet. Samtidig oplever patienter med kronisk sygdom en forringet livskvalitet med bl.a. gentagne hospitalsindlæggelser.

Dette er baggrunden for regeringens nationale satsning, Aktiv Patientstøtte, der er et paradigmeskifte i sundhedsvæsenets møde med den kronisk syge patient. I dag afholder Aktiv Patientstøtte en stor midtvejskonference i København, da projektet nu har rundet halvdelen af de 15.000 patienterne, der skal deltage i projektet.

”Erfaringer fra andre studier viser, at denne type indsats kan føre til højere livskvalitet og forebygge unødvendige indlæggelser”, fortæller Anne Hvenegaard, programleder for Aktiv Patientstøtte.

Ny computermodel udvælger patienter
Som noget helt nyt udvælges patienter på baggrund af data om diagnoser og hidtidigt forbrug i sundhedsvæsenet. Kernen i Aktiv Patientstøtte er den personlige telefoncoaching af patienterne i en afgrænset periode på typisk 6-9 måneder. Patienterne ringes jævnligt op af en fast støttesygeplejerske. Patienten hjælpes eksempelvis med at prioritere og overskue sin situation, så vedkommende bedre kan handle på sine udfordringer.

Aktiv Patientstøtte er et forskningsprojekt, der løber fra 2017-2019. Læs mere om projektet på: https://www.regionh.dk/aktivpatientstoette/Sider/default.aspx

Kontakt
Anne Hvenegaard, programleder for patientstøtteindsatsen
Pressevagten i Region Hovedstaden på 70 20 95 88 eller presse@regionh.dk

Information om Region Hovedstaden

Region Hovedstaden
Region Hovedstaden
Kongens Vænge 2
3400 Hillerød

38 66 50 00http://www.regionh.dk/

Følg pressemeddelelser fra Region Hovedstaden

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Region Hovedstaden

Immunterapi: Behandlende kræftvaccine er ”et rigtig flot skridt” på vejen mod en ny behandling for patienter med modermærkekræft4.1.2022 12:30:15 CET | Pressemeddelelse

Nationalt Center for Cancer Immunterapi på Herlev og Gentofte Hospital står bag et klinisk forsøg, hvor 30 patienter med udbredt modermærkekræft blev behandlet med kombinationen af en ny kræftvaccine og standardimmunterapi. Det øgede behandlingseffekten markant, uden at øge risikoen for bivirkninger. Resultaterne er netop udgivet i det anerkendte tidsskrift Nature Medicine

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum