Lolland Kommune

Flere pædagoger til daginstitutioner i Lolland Kommune

Del

Socialstyrelsen har tildelt Lolland Kommune 16,9 millioner kr. til arbejdet med den tidlige indsats i fem af kommunens daginstitutioner. Midlerne går til at ansætte flere pædagoger med henblik på at styrke børnenes trivsel og udvikling. Med de ekstra hænder bliver der flere og bedre muligheder for at arbejde med børnene i mindre grupper, og børnene vil opleve mere voksenkontakt og nærvær i dagligdagen.

100 af landets daginstitutioner har fået del i Socialstyrelsens pulje ”Flere pædagoger til institutioner med mange børn i udsatte positioner” på i alt 254 millioner kr. Fem af de udvalgte institutioner ligger i Lolland Kommune. Det drejer sig om Myreturen i Holeby, Vandloppen i Rødby, Trekløveren i Nakskov, Møllebakken i Nørreballe og Skovtrolden i Maribo.

Puljemidlerne har givet Lolland Kommune mulighed for at søge flere pædagoger til de fem institutioner, og blandt de mange kvalificerede ansøgere er der nu ansat 10 fuldtidspædagoger. Over de næste tre år vil der løbende blive ansat yderligere 6 deltidspædagoger. Derudover er en række pædagoger, som allerede var ansat, blevet opnormeret med flere timer.

Opnormeringen af pædagoger er en kærkommen mulighed for at styrke indsatserne i daginstitutionerne, siger formand for Børne- og Skoleudvalget i Lolland Kommune Kasper Roug:

”Først og fremmest glæder jeg mig over, at vores daginstitutioner får tilført flere ressourcer til at arbejde endnu mere systematisk med den tidlige indsats, som vi ved er så vigtig. Der er naturligvis bedre muligheder for at opfylde de enkelte børns behov, når der er flere pædagoger. Derudover er det positivt, at det er lykkedes at finde så mange kvalificerede pædagoger til opgaven. Sammen med de andre dygtige ansatte i institutionerne vil de helt sikkert gøre en mærkbar forskel for børnene,” siger Kasper Roug.  

Ansættelsen gælder indtil videre fra september 2018 til 31. august 2021. Efter tre år skal der igen søges om midler fra puljen, som fordeles blandt de 100 institutioner i landet, der har det største behov.

Fakta om puljen
Socialstyrelsen pulje ”Flere pædagoger til institutioner med mange børn i udsatte positioner” har til formål at mindske betydningen af negativ social arv ved at understøtte læring, trivsel og udvikling for børn i udsatte positioner gennem flere uddannede pædagoger. Puljen er på i alt 254 millioner kr., som er fordelt imellem 100 daginstitutioner i Danmark. Heraf fem i Lolland Kommune.

Nøgleord

Kontakter

Annette Rasmussen
Chef for Skoler og Dagtilbud Distrikt Vest
Tlf. 21 64 86 84

Kasper RougFormand for Børne- og Skoleudvalget

20 25 97 05

Information om Lolland Kommune

Lolland Kommune
Lolland Kommune
Jernbanegade 7
4930 Maribo

54 67 67 67http://www.lolland.dk/

Følg pressemeddelelser fra Lolland Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Lolland Kommune

Nu får Hestehoved sit eget strandtorv3.6.2019 09:58:36 CESTPressemeddelelse

Det yndede udflugtsmål Hestehoved får nu et løft med blandt andet etableringen af et strandtorv. Strandtorvet skal ligge nord for Restaurant Fjorden, belægges med træ og omkranses af strandbeplantning, der skaber læ og trækker naturen tættere på. Torvet giver mulighed for at opholde sig på et torv med læ, sidde bekvemt og nyde solnedgangen med Nakskov Fjord og den ikoniske badebro i forgrunden. Projektet går i gang i forsommeren 2019 og er det første led i en større udvikling af Hestehoved.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum