Lolland Kommune

Flere pædagoger til daginstitutioner i Lolland Kommune

Del

Socialstyrelsen har tildelt Lolland Kommune 16,9 millioner kr. til arbejdet med den tidlige indsats i fem af kommunens daginstitutioner. Midlerne går til at ansætte flere pædagoger med henblik på at styrke børnenes trivsel og udvikling. Med de ekstra hænder bliver der flere og bedre muligheder for at arbejde med børnene i mindre grupper, og børnene vil opleve mere voksenkontakt og nærvær i dagligdagen.

100 af landets daginstitutioner har fået del i Socialstyrelsens pulje ”Flere pædagoger til institutioner med mange børn i udsatte positioner” på i alt 254 millioner kr. Fem af de udvalgte institutioner ligger i Lolland Kommune. Det drejer sig om Myreturen i Holeby, Vandloppen i Rødby, Trekløveren i Nakskov, Møllebakken i Nørreballe og Skovtrolden i Maribo.

Puljemidlerne har givet Lolland Kommune mulighed for at søge flere pædagoger til de fem institutioner, og blandt de mange kvalificerede ansøgere er der nu ansat 10 fuldtidspædagoger. Over de næste tre år vil der løbende blive ansat yderligere 6 deltidspædagoger. Derudover er en række pædagoger, som allerede var ansat, blevet opnormeret med flere timer.

Opnormeringen af pædagoger er en kærkommen mulighed for at styrke indsatserne i daginstitutionerne, siger formand for Børne- og Skoleudvalget i Lolland Kommune Kasper Roug:

”Først og fremmest glæder jeg mig over, at vores daginstitutioner får tilført flere ressourcer til at arbejde endnu mere systematisk med den tidlige indsats, som vi ved er så vigtig. Der er naturligvis bedre muligheder for at opfylde de enkelte børns behov, når der er flere pædagoger. Derudover er det positivt, at det er lykkedes at finde så mange kvalificerede pædagoger til opgaven. Sammen med de andre dygtige ansatte i institutionerne vil de helt sikkert gøre en mærkbar forskel for børnene,” siger Kasper Roug.  

Ansættelsen gælder indtil videre fra september 2018 til 31. august 2021. Efter tre år skal der igen søges om midler fra puljen, som fordeles blandt de 100 institutioner i landet, der har det største behov.

Fakta om puljen
Socialstyrelsen pulje ”Flere pædagoger til institutioner med mange børn i udsatte positioner” har til formål at mindske betydningen af negativ social arv ved at understøtte læring, trivsel og udvikling for børn i udsatte positioner gennem flere uddannede pædagoger. Puljen er på i alt 254 millioner kr., som er fordelt imellem 100 daginstitutioner i Danmark. Heraf fem i Lolland Kommune.

Nøgleord

Kontakter

Annette Rasmussen
Chef for Skoler og Dagtilbud Distrikt Vest
Tlf. 21 64 86 84

Kasper RougFormand for Børne- og Skoleudvalget

20 25 97 05

Information om Lolland Kommune

Lolland Kommune
Lolland Kommune
Jernbanegade 7
4930 Maribo

54 67 67 67http://www.lolland.dk/

Følg pressemeddelelser fra Lolland Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Lolland Kommune

Lolland Kommune og Danmarks Lærerforening indgår lokalaftale6.3.2019 11:42:32 CETPressemeddelelse

Lolland Kommune og Lolland-Falsters Lærerforening har indgået en aftale, der fastlægger lærernes undervisningstid og styrker lærernes mulighed for at forberede undervisningen. Aftalen, som er gældende for skoleåret 2019-20, afløser det hidtidige ”tryghedspapir”. Den sætter faste rammer for lærernes vigtige arbejde i Lolland Kommune og imødekommer dermed et længe ventet ønske fra lærerforeningens side.

Invitation til fyraftensmøde om udvikling af ambassadørkorps22.1.2019 06:00:00 CETPressemeddelelse

Lolland Kommune har i efteråret 2018 igangsat bosætningskampagnen ”Lolland Lever Livet” som led i byrådets ønske om at skabe øget fokus på bosætning. Kampagnen skal fortælle de gode historier om attraktive boliger, fantastisk natur og stærkt fællesskab på Lolland, men de bedste ambassadører er dog borgerne selv, og derfor inviterer Lolland Kommune til et fyraftensmøde om udviklingen af et ambassadørkorps.

Barnets tarv lægges til grund for tvangsadoptioner18.1.2019 12:00:00 CETPressemeddelelse

Børne- og socialministeren har 16. januar 2019 afgivet svar på folketingmedlems Karin Nødgaards §20-spørgsmål om tvangsadoptioner i Lolland Kommune med henvisning til en artikel på dr.dk den 19. december. Spørgsmålet kan give indtryk af, at tvangsadoptioner i Lolland Kommune sker ud fra økonomiske hensyn og ikke barnets tarv. Det er ikke korrekt, som Lolland Kommune også gjorde opmærksom på samme dag, som artiklen blev bragt på dr.dk.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum