Gjensidige Forsikring

Flere narkobilister end spiritusbilister for fjerde år i træk

Del

De seneste fire år er antallet af sigtelser for narkokørsel steget med 30 procent, så der i dag er langt flere sigtelser for det, end der er for spirituskørsel. Det viser nye tal, som Rigspolitiet har udleveret til Gjensidige.

9.989 gange blev bilister sigtet for narkokørsel i landets 12 politikredse i 2020. Det svarer til godt 27 sigtelser om dagen, og det er hele 3000 flere sigtelser, end der blev rejst på landsplan for spirituskørsel hele sidste år. 

Det viser nye tal, som Rigspolitiet har udleveret til Gjensidige, og den voldsomme udvikling i sigtelser for narkokørsel er 'alarmerende', lyder det fra skadedirektør i Gjensidige, Henrik Sagild. 

- Der er simpelthen nødt til at komme fokus på den her udvikling, så kurven kan blive knækket, for det er en alvorlig trussel for trafiksikkerheden, når så mange bilister kører rundt med narko i blodet, siger Henrik Sagild. 

En del af stigningen i sigtelserne for narkokørsel skal findes i, at politiet er blevet bedre til at opdage de påvirkede bilister i trafikken, efter de fik såkaldte narkometre i 2011, men det alene kan ikke forklare den voldsomme stigning, vurderer Henrik Sagild. 

- Det forklarer en del af tallene, men når stigningen har været så markant over flere år, mens spirituskørsel er stagneret, tyder det på, der er alt for mange bilister, der ikke tager det alvorligt, og det kan altså føre til meget alvorlig fare for dem selv og andre trafikanter, siger Henrik Sagild fra Gjensidige.

 

Sigtelser, spirituskørsel              

Sigtelser, narkokørsel

2017

7018

7323

2018

7421

8373

2019

7383

9417

2020

7048

9989

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Information om Gjensidige Forsikring

Gjensidige Forsikring
Gjensidige Forsikring
A.C. Meyers Vænge 9
2450 København SV

70 10 90 09https://www.gjensidige.dk/

Gjensidige er et ledende nordisk skadeforsikringsselskab, og er noteret på Oslo Børs. Vi er cirka 3.700 medarbejdere, heraf 700 i Danmark, og vi tilbyder skadeforsikring i Norge, Danmark, Sverige og Baltikum. I Norge tilbydes også pension og opsparing. Driftsindtægterne var 28 mia. NOK i 2019, mens forvaltningskapitalen udgjorde 112 mia. NOK.

Følg pressemeddelelser fra Gjensidige Forsikring

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Gjensidige Forsikring

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum