BL - Danmarks Almene Boliger

Flere mønsterbrydere tager en velfærdsuddannelse

Del
Unge, der bryder den sociale uddannelsesarv i den almene sektor, vælger oftere en uddannelse indenfor sundheds- og uddannelsesområdet, viser en ny analyse.

Almene mønsterbrydere færdiggør oftere end andre såkaldte velfærdsuddannelser.

Det viser en ny analyse, som Arbejderbevægelsens Erhvervsråd har lavet for BL – Danmarks Almene Boliger på baggrund af tal fra Danmarks Statistik.

For eksempel tager knap 16 procent af de unge fra den almene sektor, der er vokset op med ufaglærte forældre, erhvervsfaglige uddannelser inden for omsorg, sundhed og pædagogik. Det er knap fem procentpoint flere end hos mønsterbrydere udenfor den almene boligsektor.

Analysen viser også, at 55 procent af de unge i den almene boligsektor, der er vokset op med ufaglærte forældre, har fuldført mindst en ungdomsuddannelse, når de fylder 25 år. På landsplan hedder tallet 57 procent.

I år 2000 var forskellen 21 procentpoint – i dag er den altså kun to procentpoint.

At flere almene mønsterbrydere tager en velfærdsuddannelse, vækker glæde på Christiansborg. Blandt andet hos SFs uddannelsesordfører, Sofie Lippert.

”Det er helt vildt vigtigt, fordi vi står overfor en massiv mangelsituation i vores velfærdssamfund. Og vi har brug for nogle folk, der er dygtige og engageret i de fag for forsat at have et godt velfærdssamfund,” siger Sofie Lippert.

Venstres ordfører på området, Peter Juel-Jensen, hilser også udviklingen velkommen.

”Jeg er bare glad for, at man bruger uddannelsessystemet. Der er ingen tvivl om, at det er det, vi har brug for i det danske samfund. At vi får dygtige, veluddannede unge mennesker ud på vores arbejdsmarkedet,” siger Peter Juel-Jensen.

Hos BL – Danmarks Almene Boliger er viceadministrerende direktør, Solveig Råberg Tingey, også glad for analysens resultater.

”Det er virkelig glædeligt, at tendensen fortsætter og flere unge får en uddannelse på trods af, at deres forældre ikke har en. Det skyldes ikke mindst det brede fokus, der er på at løfte flere unge og bryde den sociale arv i boligområderne i den almene boligsektor, og så gør de mange lokale boligsociale indsatser også en forskel,” forklarer hun.

Solveig Råberg Tingey peger også på vigtigheden af, at flere mønsterbrydere i det almene tager en velfærdsuddannelse.

”Vi står i en akut situation, hvor der er mangel på velfærdsansatte i samfundet, og derfor er det ekstra godt, at flere af de unge, der bryder mønsteret, også vælger denne uddannelsesvej. Det kan bidrage til at løse udfordringerne,” siger hun.

Nøgleord

Kontakter

Christian Møller Rasmussen, pressekonsulent, tlf.: 21945568

Links

Information om BL - Danmarks Almene Boliger

BL - Danmarks Almene Boliger
BL - Danmarks Almene Boliger
Studiestræde 50
1554 København V

https://bl.dk/

BL - Danmarks Almene Boliger er interesse- og brancheorganisation for de almene boligorganisationer, der huser en million mennesker.