TEKNIQ Arbejdsgiverne

Flere lærlinge i installationsbranchen

Del

De danske el- og vvs-installationsvirksomheder går, trods et lille fald på elområdet, stadig forrest, når det gælder om at indgå uddannelsesaftaler med nye lærlinge.

Kilde: Undervisningsministeriet
Kilde: Undervisningsministeriet

Landets vvs-installationsvirksomheder indgik i første halvdel af 2019 i alt 500 uddannelsesaftaler, mens tallet for el-installationsvirksomhederne var på 1.131. Dermed er der sket en stigning på vvs-området på 4,6 procent i forhold til samme periode sidste år og et tilsvarende fald for el på ligeledes 4,6 procent. Det viser nye tal fra Undervisningsministeriet.

”Der er stadig tale om et meget højt tal for begge områder, som ligger helt i top blandt alle erhvervsuddannelser, når det gælder om at byde lærlingene velkommen på arbejdsmarkedet. Det beskedne fald hos elinstallationsvirksomhederne skal ses i lyset af de meget store stigninger i antallet af uddannelsesaftaler, vi har set de seneste fem år – hvor vi har oplevet en stigning på omkring 60 procent,” siger Tina Voldby, underdirektør hos TEKNIQ Arbejdsgiverne, der repræsenterer 4.300 virksomheder indenfor el, vvs, og metal.

Når det gælder det samlede antal lærlinge i installationsbranchen, viser de nye tal at der er blevet langt flere af dem i virksomhederne end året før.

”Det understreger lærlingenes betydning for hele installationsbranchen og er samtidig et bevis på virksomhedernes engagement, når det gælder om at uddanne fremtidens faglærte,” siger Tina Voldby.

Nøgleord

Kontakter

Yderligere oplysninger:
Tina Voldby, underdirektør i TEKNIQ Arbejdsgiverne – mobil.: 20 12 82 83

Billeder

Kilde: Undervisningsministeriet
Kilde: Undervisningsministeriet
Download
Kilde: Undervisningsministeriet
Kilde: Undervisningsministeriet
Download
Tina Voldby, underdirektør i TEKNIQ Arbejdsgiverne.
Tina Voldby, underdirektør i TEKNIQ Arbejdsgiverne.
Download

Information om TEKNIQ Arbejdsgiverne

TEKNIQ Arbejdsgiverne
Paul Bergsøes Vej 6
2600 Glostrup

4343 6000http://www.tekniq.dk/

TEKNIQ Arbejdsgiverne – Industri & Installation repræsenterer 4.300 virksomheder inden for el, vvs og metal med i alt 55.000 medarbejdere og en samlet omsætning på omkring 60 mia. kr.

Følg pressemeddelelser fra TEKNIQ Arbejdsgiverne

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra TEKNIQ Arbejdsgiverne

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum