Dansk Byggeri

Flere konkurser i bygge- og anlægsbranchen

Del

Flere bygge- og anlægsvirksomheder måtte dreje nøglen om i april, hvis man sammenligner med samme måned sidste år. Men Dansk Byggeri venter, at situationen bliver bedre i løbet af året, og at 2018 samlet set vil byde på færre konkurser end 2017.

Der var 80 konkurser i bygge- og anlægsbranchen i april, viser nye tal fra Danmarks Statistik. Det er 20 flere end i april sidste år.

- Med de nye tal for april fortsætter den tendens, vi har set det seneste stykke tid. Det er en udvikling, som kan virke paradoksal i en tid, hvor bygge- og anlægsbranchen klarer sig godt. Men det vidner om, at der stadig er kamp om opgaverne, siger analysechef Andreas Fernstrøm, Dansk Byggeri.

Ser man på årets første fire måneder, har der været 278 konkurser i bygge- og anlægsbranchen i alt. Det er en stigning på 15 procent i forhold til samme periode sidste år. Alligevel er Dansk Byggeris analysechef optimist.

- Når vi ser lidt ud i fremtiden, venter vi lidt færre konkurser end i 2017. Der er simpelt hen for meget aktivitet i branchen til, at vi skal se et stigende antal konkurser i år samlet set, siger analysechef Andreas Fernstrøm, Dansk Byggeri.

Kontakter

Analysechef Andreas Fernstrøm, afe@danskbyggeri.dk, 21 26 66 34
Pressechef Helen Jensen, hje@danskbyggeri.dk, 21 24 47 02

Information om Dansk Byggeri

Dansk Byggeri
Dansk Byggeri
Nørre Voldgade 106
1358 København K

72 16 00 00https://www.danskbyggeri.dk/

Dansk Byggeri er erhvervs- og arbejdsgiverorganisation inden for byggeri, anlæg og byggeindustri. Med omkring 5.700 medlemmer spænder organisationen bredt geografisk og fagligt, og dækker alle led i byggeprocessen.

Dansk Byggeris hovedopgaver er at opnå erhvervspolitisk indflydelse, deltage i den offentlige debat, yde rådgivning og sikre overenskomster, så medlemmerne kan udvikle deres virksomheder bedst muligt til gavn for beskæftigelsen og konkurrenceevnen.

Følg pressemeddelelser fra Dansk Byggeri

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Dansk Byggeri

Dansk Byggeri: Lad familievirksomheder og arvinger være i fred18.6.2019 15:30:00 CESTPressemeddelelse

Det er gift for generationsskifterne i de private virksomheder, hvis arveafgiften bliver sat markant op, sådan som de økonomiske vismænd foreslår. Det siger Dansk Byggeri, efter at vismændene i deres nye rapport argumenterer for at sætte den nuværende arveafgift på fem procent på familieejede virksomheder op til 15 procent. På forårsmødet i Det Økonomiske Råd anbefalede Dansk Byggeris direktør Lars Storr-Hansen også et højere og mere fleksibelt anlægsloft.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum