Guldborgsund Kommune

Flere kommunale bygninger får solceller på tagene

Del

I 2015 betød nye regler et stop for udrulningen af solceller på de kommunale tage i Guldborgsund Kommune. Men en dispensation fra Energistyrelsen sætter igen fart på udrulningen, så flere bygninger kan få strøm fra solenergi.

kilde: Colourbox
kilde: Colourbox

Mellem 2013 – 15 gennemgik flere af kommunens bygninger i Guldborgsund Kommune energirenoveringer, hvor der i mange tilfælde blev investeret i at få solceller op på tagene på blandt andet flere skoler. Men nye regler på området betød en brat opbremsning for investeringerne i solceller.

Herfra skulle hvert enkelt solcelleanlæg nemlig selskabsudskilles, hvis det blev sat op på en eksisterende bygning.

-          Vi har sammen med rigtigt mange andre kommuner protesteret højlydt mod de regler, der blev vedtaget på Christiansborg dengang. De nye regler betyder at den fortjeneste, der før kunne være på at investere i den grønne strøm, nu vil blive ædt op af omkostninger til administration, forklarer formand for Teknik, Miljø og Ejendomsudvalget Peter Bring-Larsen.

Men nu er det igen muligt, at få solceller op på tagene uden de administrationsudgifter. Energistyrelsen har nemlig givet kommunen dispensation til at opføre nogle af de solcelleanlæg, der var på tegnebrættet tilbage i 2015, uden at de skal leve op til de nye regler om selskabsudskillelse.

Det betyder, at kommunen nu har mulighed for at installere anlæg for op til 216 kW.

Det forventes, at solcelleanlæggene vil fordeles på omkring seks ejendomme.

-          Vores forvaltning skal nu se på, hvor det vil give mening at placere de her solceller. Vi kan ikke genbruge listen fra 2015 én til én. Nogle af de bygninger, der var i spil dengang bliver ikke brugt på samme vis, så nogle steder er energiforbruget et andet i dag. Samtidig er der jo sket en masse i den teknologiske udvikling, så der skal foretages nye beregninger, inden den endelige liste ligger klar, fortæller udvalgsformanden.

Et af de steder, der er sikker på listen er Nysted Børnehus. Her kommer minimum et anlæg på 7 kW op på taget. I det hele taget prioriteres institutioner og skoler højt, fordi der er aktiviteter fordelt over mange timer om dagen, og dermed kan energien, der produceres udnyttes bedst muligt.

-          Vi har allerede solceller på tagene på størstedelen af vores folkeskoler, og vi vil rigtigt gerne se på muligheden for investere mere her, da det er et af de steder, det giver allerbedst mening, siger Peter Bring-Larsen.

De nye solcelleanlæg kommer op på tagene henover foråret og sommeren. Hvis du undrer dig over at nogle byggerier, der er kommet til efter 2015 har solceller på tagene, så er det fordi, der stadig prioriteres at investere i solceller i forbindelse med nybyggerier, hvor reglerne for selskabsudskillelse ikke gælder.

Derfor dækker solceller i dag også en stor del af energiforbruget på blandt andet Sophieskolen, der stod færdig i 2016, ligesom solceller også er en selvfølge på store byggerier som den nye bæredygtige skole i Sundby og byggeriet af den nye multihal i Nykøbing.

Kontakter

Udvalgsformand Peter Bring-Larsen, telefon 25 18 00 02.

Projektleder i Projekt og Energi Birgitte Andersen, telefon 25 18 07 53

Kommunikationskonsulent Stine Melissa Jensen, telefon 25 18 04 90

Billeder

kilde: Colourbox
kilde: Colourbox
Download

Information om Guldborgsund Kommune

Guldborgsund Kommune
Guldborgsund Kommune
Parkvej 37
4800 Nykøbing F

54 73 10 00http://www.guldborgsund.dk/

Følg pressemeddelelser fra Guldborgsund Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Guldborgsund Kommune

Korrigerende oplysninger omkring Guldborgsund Baltic Race7.4.2021 17:26:56 CEST | Pressemeddelelse

I en pressemeddelelse fra Guldborgsund Kommune af 28. marts fremgår det, at der til august afholdes en international kapsejlads i Nykøbing Falster og i farvandene omkring. Det fremgår ligeledes, at der tidligere har været afholdt en lignende international kapsejlads samme sted. Vi vil gerne præcisere, at de tidligere års internationale kapsejlads blev afholdt under navnet Vegvisir. Kapsejladsen Vegvisir er nu flyttet til Nyborg og afholdes den 2.-4. september 2021. I pressemeddelelsen er vi desværre kommet til at bruge et billede, der tilhører Morten Brandt, Shorthand Event Content Marketing. Dette billede har vi ikke rettigheder til. Er billedet brugt henstiller vi til at det erstattes af vedhæftede billede. Vi beklager ulejligheden.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum