home a/s

Flere købere ser på bolig

Del

Flere på fremvisninger i marts end for et år siden

Hermed nyt fremvisningsindeks fra Home og Danske Bank med fremvisninger til og med marts. Indekset giver en tydelig indikation af, hvordan handelsaktiviteten forventes at udvikle sig de næste måneder.

Se venligst indeks med grafer og tabeller i vedhæftede pdf herunder. Resumé og kommentar herunder.

For yderligere kommentarer, kontakt venligst:
Mads Ellegaard, relationschef i home – mobil 9133 8935

Bjørn Tangaa Sillemann, økonom, Danske Bank – tlf. 45 12 82 29
Vh Michael/Henrik – home a/s – tlf.: 8615 4300

-----
Resumé:

  • homes fremvisningsindeks, der måler danskernes lyst til at kigge på bolig, viser, at antallet af fremvisninger af huse faldt 1,7 % fra februar til marts (sæsonkorrigeret), når man måler som et tremåneders glidende gennemsnit. Fremvisninger af lejligheder faldt med 6,1 % i samme periode.
  • Over de seneste tre måneder er antallet af fremviste lejligheder faldet med 1,5 %, mens fremviste huse er faldet med 1,4 % i samme periode.
  • Over det seneste år er fremvisninger af ejerlejligheder steget med 1,0 %, mens fremvisninger af huse er steget 5,6 %.
  • Antal fremvisninger af lejligheder ligger omkring gennemsnittet af, hvad de har befundet sig på siden 2009, mens aktiviteten på husmarkedet er et stykke over det gennemsnitlige niveau i samme periode.

Ifølge homes fremvisningsindeks, som er en pålidelig indikator for den fremtidige handelsaktivitet på boligmarkedet, faldt antallet af fremvisninger af huse 1,7 % i marts (sæsonkorrigeret) – når man måler udviklingen som et tremåneders glidende gennemsnit. Målt på samme vis faldt antallet af fremvisninger af lejligheder med 6,1 % fra februar til marts.

Overordnet set har antallet af fremviste ejerlejligheder været nogenlunde stabilt det seneste års tid, dog med udsving undervejs, mens antallet af fremviste huse har udviklet sig i en svagt opadgående retning. Aktiviteten på villamarkedet er dermed højere end normalt, målt i forhold til gennemsnittet siden 2009, mens aktiviteten på ejerlejligheds-markedet er ved at være tilbage på normalniveauet.

Kommentar fra Mads Ellegaard, relationschef i Home:

”Interessen for at købe hus og lejlighed er fortsat på et højt niveau, der ligger over samme tidspunkt sidste år.  Selv om tallene ikke umiddelbart viser det, så fortsætter marts de gode takter fra årets første to måneder og de sidste måneder af 2016,” siger Mads Ellegaard fra Home og uddyber:

”I faktiske tal var der flere fremvisninger i marts end i februar men teknik omkring sæsonkorrektion og glidende gennemsnit samt ekstraordinært mange fremvisninger i december, betyder at indeks viser en tilbagegang i marts trods et højt niveau for antal fremvisninger.”

”Forudsætningerne for boligkøb er stadig tæt på optimale; lav rente, gode jobmuligheder og stigende lønninger. Og der er fortsat stor optimisme blandt forbrugerne, som smitter af på lysten til at købe bolig. Det forventer vi, udmønter sig i flere handler de kommende måneder.”

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Information om home a/s

home a/s
home a/s
Søren Frichs Vej 36 F
8230 Åbyhøj

+45 86154300http://home.dk/

home-kæden - kort fortalt

home er ejendomsmæglerkæde for Danske Bank-koncernen og et 100 % ejet datterselskab af Realkredit Danmark.

• home er landets mest kendte ejendomsmæglerkæde*
• home blev stiftet den 1. august 1989
• home omsætter årligt boliger for en værdi af 25-30 mia. kroner.
• home har over 900 ansatte
• home er en franchise-kæde
• home har ca. 100 franchisetagere, hvoraf de største driver 10-15 forretninger
• home har 166 home-forretninger fordelt over hele landet**
• homes ambition at være danskernes førstevalg på boligmarkedet.
• home har 4 servicecentre, hvor specialister klarer alt papirarbejdet i handlen.

home driver også en erhvervsmæglerkæde, home Erhverv, som er et landsdækkende netværk af erhvervsmæglere, der arbejder med salg, udlejning, vurdering og rådgivning inden for erhvervsejendomme og erhvervslokaler.

Find nærmeste home-forretning her, eller ring på tlf. 8615 4300.

*  Kilde:Analyseinstituttet YouGov, brandtracking 2. kvt. 2018
** medio 2018

Følg pressemeddelelser fra home a/s

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra home a/s

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum