Flere københavnere søger stofbehandling

Del

Næsten 13 procent flere københavnere søgte stofbehandling i 2017 i forhold til 2016. Det viser en årsrapport, som Center for Rusmiddelbehandling København netop har publiceret.

787 københavnere valgte i 2017 at søge hjælp til at få styr på stofferne. Det er 88 flere end i 2016 og svarer dermed til en stigning på knap 12,6 procent. Stigningen skyldes især at flere søger hjælp til behandling for problemer med hash, kokain, MDMA og andre centralstimulerende stoffer.

Tallene kommer fra en ny årsrapport fra Center for Rusmiddelbehandling København, som tilbyder gratis rusmiddelbehandling til alle København Kommunes borgere.

”Det er meget positivt, at flere københavnere søger stofbehandling. Vi ved, at stofmisbrug kan føre til store sociale problemer, og det at komme i behandling for sit misbrug kan være et første skridt ud af de problemer. Derfor er det også rigtig godt, at vi i Socialforvaltningen har et tilbud, som flere og flere benytter sig af,” siger socialborgmester Mia Nyegaard (R).

En forklaring på stigningen kan være, at man er blevet bedre til at tilpasse behandlingstilbuddene til målgrupperne.

”I de sidste år har vi set en stigning i borgere der søger behandling for problemer med hash og kokain. Vi har derfor ændret vores behandling, så den i højere grad matcher denne målgruppes behov, bl.a. ved at gøre det hurtigere og lettere at komme i gang og tilpasse behandlingstilbuddene til netop denne gruppe,” fortæller borgercenterchef Alberte Bryld Burgaard.

Årsrapporten fra Center for Rusmiddelbehandling København viser også, at andelen af unge københavnere i behandling for problemer med hash og centralstimulerende stoffer er steget. I 2009 var 30 procent af borgerne i behandling således under 30 år – i 2017 var det tal steget til 43 procent. For at imødegå den stigende andel af unge, etablerer Center for Rusmiddelbehandling i efteråret ungegrupper på både Rusmiddelbehandling Hørsholmsgade, Nyropsgade og Spaniensgade.

”Det er meget positivt, at andelen af unge københavnere stiger. Ofte kommer borgerne først til os, når de begynder at mærke negative konsekvenser af stofbruget. Det kan f.eks. være problemer på jobbet, i skolen eller med familie og venner. Jo tidligere, de kommer, des lettere er det at hjælpe, for da har problemerne endnu ikke vokset sig store” siger Alberte Bryld Burgaard.

FAKTA

  • 4.632 borgere var indskrevet i alkohol- eller stofbehandling i Center for Rusmiddelbehandling København i 2017.
  • Center for Rusmiddelbehandling København leverer indsatser til ca. 20 procent af alle borgere i ambulant stofbehandling i Danmark.
  • Behandlingen er gratis, og kan begynde samme dag, man henvender sig, eller dagen efter.
  • Der er mulighed for anonym rådgivning, og nogle kan også få behandling anonymt.

Læs mere på www.rusmiddelbehandling.kk.dk 

Nøgleord

Kontakter

Pressechef i Socialforvaltningen
Sten Kristensen
Tlf: +45 26 37 02 78

Information om Københavns Kommune Socialforvaltningen

Københavns Kommune Socialforvaltningen
Københavns Kommune Socialforvaltningen
Bernstoffsgade 17
1592 København V

33 66 33 66https://www.kk.dk/sof

Følg pressemeddelelser fra Københavns Kommune Socialforvaltningen

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Københavns Kommune Socialforvaltningen

Radikal socialborgmester savner mere metro i ny plan om Lynetteholmen5.10.2018 11:30:54 CESTPressemeddelelse

- Det er godt, at regeringen nu endelig har blik for hovedstaden. Det er forkert, når regeringen hidtil har opbygget en modsætning mellem hovedstaden og resten af Danmark. En stærk hovedstad er godt for resten af landet, siger socialborgmester Mia Nyegaard (RV). - Det nye Lynetteholmen er et visionært projekt, der både skaber nye boliger og nye arbejdspladser. Samtidig er det vigtigt, at vi med projektet klimasikrer København og sikrer byen mod stormflod fra både nord og syd, siger hun. - Vi er stadig bekymrede for udsigten til en østlig omfartsvej, og så er det helt nødvendigt med en større udbygning af metroen, siger Mia Nyegaard.

Regeringen glemmer socialpsykiatrien i nyt udspil21.9.2018 13:41:45 CESTPressemeddelelse

Socialborgmester Mia Nyegaard (RV) er tilfreds med, at regeringen nu endelig kommer psykiatriudspil, men hun kritiserer, at regeringen glemmer socialpsykiatrien. - Jeg synes, der er flere gode takter i udspillet. Det gælder ikke mindst styrkelsen af retspsykiatrien og etableringen af nye højintensive pladser i den regionale psykiatri. Dem er der hårdt brug for oven på mange års fald i antallet af sengepladser, siger Mia Nyegaard. Hun er til gengæld utilfreds med, at regeringen ikke prioriterer socialpsykiatrien godt nok: - Jeg synes ikke, man kan se afspejlet i udspillet, hvem der faktisk løser langt størstedelen af opgaven i takt med, at antallet af sengepladser i den regionale psykiatri er faldet støt, og antallet af foranstaltningsdømte er steget markant. Et af vores største problemer er, at borgerne kommer ud fra de psykiatriske afdelinger, før de er klar til det. Det siger lægerne og sygeplejerskerne selv meget klart og utvetydigt. Det betyder, at vi hjælper flere og flere borgere

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum