PensionDanmark

Flere kan have gavn af at tilpasse deres forsikringer

Del

3 pct. af de, der indbetaler til en pensionsordning i PensionDanmark, har benyttet sig af muligheden for at justere deres forsikringer ved død, førtidspension og kritisk sygdom. Men ifølge PensionDanmark kunne flere have gavn af det.

Har din ægtefælle med jeres nyfødte råd til at blive boende, hvis der sker dig noget alvorligt? Når man stifter familie, køber bolig, bliver skilt, eller der sker andre større forandringer i ens liv, kan det samtidig betyde ændringer i, hvordan man har behov for at være sikret, hvis uheldet er ude.

Men en ny undersøgelse fra PensionDanmark tyder på, at flere nybagte forældre, nygifte og andre, som står i en forandret livssituation, kunne have gavn af at tilpasse deres forsikringer.

Via pensionsordningen i PensionDanmark har medlemmerne mulighed for at tilpasse deres forsikringer ved dødsfald, førtidspension og kritisk sygdom, så de altid passer til medlemmernes aktuelle livssituation. Den mulighed har bl.a. sikringstekniker Søren Vestergaard benyttet sig af.

”Jeg har valgt at sætte mine forsikringer op. Med huslån og to mindre børn vil jeg gerne sikre familien bedre, hvis vi skulle blive ramt af uheld,” siger han.

Ifølge undersøgelsen fra PensionDanmark har 3 pct. af de ca. 335.000 medlemmer, der indbetaler til pensionsordningen, justeret deres forsikringer. Men PensionDanmark skønner, at der blandt disse medlemmer alene sidste år var ca. 27.500 begivenheder, der kunne give grund til at tilpasse forsikringerne - fordelt på 4.400 fødsler, 3.300 vielser, 1.700 skilsmisser, 5.100 dannelse/opløsning af ikke-registrerede par samt ca. 13.000 andre boligskift, hvor det kan være relevant at se på forsikringerne.

”Forsikringerne passer som udgangspunkt til de flestes behov, men behovene kan ændre sig over tid. Hvis man f.eks. bliver gift eller får børn, kan man have brug for en højere dækning - og omvendt, hvis man er blevet alene. I sådanne situationer bør man altid tjekke, om ens forsikringer stadig matcher behovene. Og her kan flere givetvis have gavn af at tilpasse deres dækninger,” siger adm. direktør Torben Möger Pedersen, PensionDanmark.

Yderligere information
Kommunikations- og pressechef Ulrikke Ekelund, PensionDanmark, tlf: 2019 9238.

Nøgleord

Information om PensionDanmark

PensionDanmark
PensionDanmark
Langelinie Alle 43
2100 København Ø

https://www.pension.dk/

Følg pressemeddelelser fra PensionDanmark

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra PensionDanmark

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum