Haderslev Kommune

Flere hjemløse har fået egen bolig i Haderslev Kommune

Del

53 hjemløse eller borgere tæt på hjemløshed i Haderslev Kommune har fået bolig eller har undgået hjemløshed siden 2019. Det er resultatet af et treårigt projekt, der skal forebygge hjemløshed.

Antallet af hjemløse i Haderslev Kommune har været stigende de seneste år. I 2017 viste hjemløsetællingen, at der var 60 hjemløse borgere i kommunen. Det var en stigning på 24 % siden 2015. Tallet steg derfra yderligere til 70 hjemløse borgere i 2019. Derfor igangsatte Haderslev Kommune Projekt HEFO, der var finansieret af satspuljemidler.

”Projekt HEFO er et projekt, hvor vi har arbejdet målrettet med, at der skulle være færre hjemløse eller hjælpe borgere, der var tæt på hjemløshed. Det har vi blandt andet gjort ved at arbejde sammen på tværs af afdelingerne og på den måde sætte tidligere ind med forebyggende indsatser, fordi flere fagpersoner omkring borgeren har fokus på at undgå hjemløshed”, siger Kristina H. Jensen, der er projektleder i projekt HEFO.

Og det må siges at have båret frugt. De 53 borgere, der har været igennem forløbet, hvor de har fået intensiv støtte, har enten bevaret deres bolig eller fået en bolig. Dertil kommer yderligere fire borgere, som lige nu er i gang med forløbet, og som forventes at være i egen bolig, når det er afsluttet. Samtidig er en del af borgerne, faktisk flere end forventet, kommet i behandling for misbrug eller psykiske problemer.

”Chancen for, at borgeren fastholder sin bolig, når han eller hun er i behandling, er større, så derfor er det rigtig positivt, at vi med projektet, har fået flere borgere både i bolig og i behandling”, siger Kristina H. Jensen.

Haderslev Kommune gør nu arbejdsmetoden til en permanent løsning.

”Fra 1. januar ligger indsatsen for at forebygge og opspore hjemløshed i Vejviseren, som har været en stor del af projektet. Ydelsescentret får den koordinerende rolle i den fremskudte indsats, og derudover bevares det samarbejde, der skal sikre sammenhæng for borgeren, hvad enten indgangen til det offentlige er FGU, Familieafdelingen, Jobcentret, SSP, UU-vejledningen, Rusmiddelcentret, psykiatrien eller noget helt andet”, siger Kristina H. Jensen.

Kontakter

Kristina H. Jensen, projektleder på Projekt HEFO
30 74 40 36

Allan Christiansen, faglig koordinator Rusmiddel og Støttecentret Bøndergårdene
23 40 85 49

Information om Haderslev Kommune

Haderslev Kommune
Haderslev Kommune
Christian X's Vej 39
6100 Haderslev

http://www.haderslev.dk/

Følg pressemeddelelser fra Haderslev Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Haderslev Kommune

Jul i Slotsgadekvarteret10.11.2021 09:36:10 CET | Pressemeddelelse

”Du finder uden tvivl byens hyggeligste julestemning i Slotsgadekvarteret,” udtaler museumsassistent Connie Falk Lauritzen, der i disse dage arbejder på højtryk med at pynte museumsgården op med gran og juletræer. Vi håber at se rigtig mange til jul i Slotsgade 20, der finder sted fra lørdag d. 20. november og hele december måned. Connie Falk Lauritzen fortæller: ”Her kan du opleve et gammeldags juletræ med historisk pynt i Von Oberbergs Hus, og det koster ingenting at se juletræet eller at opleve den pyntede museumsgård.”

Historisk Arkiv fylder 75 år – det markeres med en ny udstilling i Den gamle Katedralskole27.10.2021 12:57:34 CEST | Pressemeddelelse

”I årenes løb går mange ting, der har interesse for vor bys og vort lands historie tabt på grund af den tankeløshed eller menneskers uforstand…” Citat Olav Christensen, kommunefuldmægtig, socialinspektør. Dette var Olav Christensens personlige bevæggrund, da han tog initiativet til oprettelsen af Haderslev Byhistoriske Arkiv. Den 17. december 1946 var Haderslev Byhistoriske Arkiv en realitet og blev med stiftelsen Sønderjyllands første lokalhistoriske arkiv. Arkivet fik bevilget 300 kr. til den årlige drift. Socialinspektør Olav Christensen var inspireret af Danmarks første egentlige lokalarkiv i Fåborg, som allerede var stiftet i 1937 og med det i tankerne, organiseredes arkivet med en styrelse. Arkivet fik beskrevet sit formål med følgende ord: ”Haderslev Byhistoriske Arkiv, der er oprettet i 1946, har til Formaal til Belysning af Haderslevs Bys, dens Befolknings, Foreningers og Institutioners Historie at samle trykte og utrykte Kilder samt Billeder”.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum