Lederne

Flere hænder bør være centralt tema i valgkamp

Del

Ledernes Hovedorganisation ser frem til en valgkamp, hvor politikerne kommer med klare bud på, hvordan vi sikrer, at der vil være tilstrækkeligt med kvalificerede hænder på det danske arbejdsmarked i de kommende år. Det bør være den absolut vigtigste opgave for det nye folketing og den kommende regering.

Svend Askær, formand i Ledernes Hovedorganisation
Svend Askær, formand i Ledernes Hovedorganisation

Svend Askær, formand for Ledernes Hovedorganisation, glæder sig over, at statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) nu har udskrevet folketingsvalg til den 5. juni. Og fra de danske lederes perspektiv er han ikke i tvivl om, hvad valgkampen primært bør handle om.

- I Lederne mener vi, at det helt store valgkampstema bør være, hvordan partierne vil sikre, at vi har tilstrækkeligt med kvalificerede hænder og hoveder på det danske arbejdsmarked i de kommende år. Mange ledere oplever allerede i dag, at det på en række områder er svært at skaffe arbejdskraft, og det kræver målrettede initiativer fra det nye folketing og den nye regering for at øge arbejdsudbuddet, hvis det ikke skal lægge en alvorlig dæmper på dansk økonomi, siger Svend Askær.

Flere seniorer skal arbejde

Han peger på flere områder, hvor Christiansborg-politikerne bør sætte konkret ind.

- For det første er det fuldstændig afgørende, at vi holder fast i den positive udvikling med, at seniorerne bliver længere på arbejdsmarkedet. Derfor skal politikerne både med ord og konkrete initiativer sikre, at det bliver endnu mere attraktivt for seniorer at arbejde så længe, de kan. Og vi vil kraftigt advare mod at indføre ordninger som eksempelvis tidligere folkepension, der vil trække raske og rørige mennesker ud af arbejdsmarkedet.

Ledernes Hovedorganisation mener også, at det nye folketing bør gøre det nemmere for danske virksomheder at tiltrække udenlandsk arbejdskraft på de områder, hvor man ikke kan finde medarbejdere i Danmark.

- Vi har simpelthen ikke råd til, at dansk erhvervsliv må sige nej til ordrer eller neddrosle aktiviteterne på grund af mangel på kvalificeret arbejdskraft. Derfor skal man nemt og hurtigt kunne rekruttere udenlandsk arbejdskraft, og det er desværre for omstændeligt i dag, siger Svend Askær.

Lederne vil søge indflydelse uanset regeringsfarve

Han ser frem til en god valgkamp, hvor diskussionen om arbejdskraft og arbejdsudbud forhåbentlig er i højsædet, og ikke mindst et godt samarbejde med det folketing og den regering, som danskerne ender med at pege på.

- Uanset hvem det bliver, vil Ledernes Hovedorganisation naturligvis fortsat søge konstruktivt samarbejde og byde ind med vores input på de aktuelle dagsordener på ikke mindst arbejdsmarkeds-, erhvervs- og uddannelsesområdet. Vi repræsenterer over 125.000 ledere og selvstændige, som sidder på vigtige poster i maskinrummet af det danske samfund, og vi har derfor helt naturligt stærke synspunkter på en række områder, siger Svend Askær.

Han slår fast, at Ledernes Hovedorganisation selvfølgelig også vil deltage aktivt i de drøftelser med arbejdsmarkedets parter, som en ny regering måtte indbyde til. Ledernes Hovedorganisation har været en fast part i den danske model på arbejdsmarkedet helt tilbage fra modellens ”dåb” med september-forliget i 1899.

Kontakter

Pressechef Søren Kudahl
2338 4211
sku@lho.dk

Billeder

Svend Askær, formand i Ledernes Hovedorganisation
Svend Askær, formand i Ledernes Hovedorganisation
Download

Information om Lederne

Lederne
Lederne
Vermlandsgade 65
2300 København S

3283 3283https://www.lederne.dk/

Følg pressemeddelelser fra Lederne

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Lederne

PRM: Starthjælp til grøn omstilling er for lidt2.10.2019 11:00:00 CESTPressemeddelelse

Der er brug for langt flere midler til udvikling og forskning i grøn omstilling end den milliard, regeringen vil sætte af i sit finanslovsforslag. Med en målrettet indsats kan klimaløsninger blive en dansk eksportsucces. Lederne bakker op om regeringens ambition om grøn omstilling. Det er dog vigtigt, at der de kommende år afsættes langt flere midler til grøn forskning og udvikling. Den milliard kroner, regeringen vil bruge i 2020, tages for en stor del fra andre forskningsområder, og dermed får den samlede forskning ikke det nødvendige løft. - Hvis vi skal løse klimaudfordringerne og samtidig holde gang i væksten, er det helt centralt, at vi som samfund investerer massivt i klimaforskning, siger direktør hos Lederne Henrik Bach Mortensen Han understreger, at øget fokus på klimaproblemerne på ingen måde behøver at hæmme den økonomiske vækst. Der findes en række gode eksempler på, at avanceret klimateknologi, som danske virksomheder har udviklet, er blevet eksportsucceser. - Klima og bæ

Glædeligt at løngab mellem kønnene skrumper14.9.2019 08:00:00 CESTPressemeddelelse

Der bliver mindre og mindre forskel på mænds og kvinders løn, viser nye tal fra Danmarks Statistik. Lederne foreslår at dele barselsdagpengene ligeligt mellem forældrene for at skubbe ydere til udviklingen. De nyeste tal viser, at kvinder i 2018 tjener 12,8 procent mindre end mænd. Ti år tidligere, i 2008, var forskellen på 15,6 procent. - Det er en glædelig udvikling, og vi ser frem til, at forskellen i lønniveau mellem mænd og kvinder helt forsvinder. Vi ved fra tidligere undersøgelser, at løngabet mellem mor og far er mindre i familier, hvor fædre tager mere barsel, så moren kommer hurtigere tilbage i job. Derfor regner vi med, at kommende EU-regler om en mere ligelig fordeling af barselsreglerne vil skubbe til den positive lønudvikling, siger Nanna Simone Jensen, ligestillingspolitisk konsulent hos Lederne. De kommende EU-regler indebærer, at begge forældre har ret til mindst 8 ugers barselsdagpenge. Lederne ser dog gerne, at vi i Danmark er mere ambitiøse og deler de 32 ugers bars

Vindervirksomheder skal være bæredygtige og digitale9.9.2019 15:00:00 CESTPressemeddelelse

Vi er midt i en transformation, hvor den digitale verden udfordrer vores traditionelle opfattelse af, hvad en arbejdsplads er, og det stiller nye krav til virksomheder, ledere og medarbejdere. Med konferencen ’Fremtidens Arbejdsplads’ sætter Lederne Østjylland fokus på netop dette og kigger nærmere på, hvordan man som leder kan være med til at skabe de bedste rammer for sig selv og sine medarbejdere, så arbejdspladsen kan imødegå omstillingen med en kombination af god menneskelig balance og konkurrencekraft. Bæredygtighed og digitalisering er de nye business-buzzwords Hvis deltagerne vil vide lidt om, hvilke tendenser de skal holde øje med, så holder Carsten Beck, som er fremtidsforsker på Instituttet for Fremtidsforskning, oplæg om kommende megatrends i samfundet, og han kommer blandt andet ind på, hvordan fremtidens vindere bliver de virksomheder, som kombinerer de kortsigtede og langsigtede mål i deres planlægning. Mød også Varan Pathmanathan, som er såkaldt millennial, iværksætter

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum