Dansk Byggeri

Flere grønne håndværkere

Del

Når vi skal have gode råd om alt fra varmepumper til nye vinduer og isolering, så er det håndværkeren, som langt de fleste boligejere henvender sig til, viser en spørgeundersøgelse. Over 4.000 håndværkere har efteruddannet sig, så de kan hjælpe boligejerne bedst muligt med grønne investeringer.

Knap halvdelen af alle boligejere spørger en håndværker om råd, inden de beslutter sig for, om de skal udskifte taget før vinduerne, eller om det er nødvendigt med ny isolering eller ej.

I en spørgeundersøgelse udført af YouGov for Dansk Byggeri svarer 41 procent af boligejerne, at de spørger en håndværker til råds om energirenovering. 11 procent går direkte efter en håndværker, der er uddannet energivejleder.

- Grønne boliger er i høj kurs, men det kan være svært for den enkelte boligejer at vide, hvor man skal starte med at energirenovere, og hvad der bedst kan betale sig. Men netop det kan de få hjælp til hos en håndværker, der både kan vurdere boligens nuværende stand og kender til de forskellige grønne muligheder, der kan passe til bolig og pengepung, siger energipolitisk chef i Dansk Byggeri, Camilla Damsø Pedersen.

Der er i dag over 4.000 håndværkere, der har efteruddannet sig til energivejleder, og dertil er der 426 ingeniører, bygningskonstruktører og håndværkere mv., der har efteruddannet sig til BedreBolig-rådgiver.

- Netop på grund af den større opmærksomhed på grønne løsninger, der sparer el, vand og varme, er der også flere håndværkere, som gerne vil være i front ved at kunne vejlede boligejerne om, hvilke løsninger der passer bedst til deres hus. Der bliver i snit uddannet 500 nye energivejledere hvert år, så der kommer hele tiden flere til, siger Camilla Damsø Pedersen.

Kontakter

Energipolitisk chef i Dansk Byggeri, Camilla Damsø Pedersen, telefon 23 28 49 13
Pressekonsulent i Dansk Byggeri, Anette Sørensen, telefon 30 36 02 65

Billeder

Hent figur om, hvem boligejerne spørger til råds her
Hent figur om, hvem boligejerne spørger til råds her
Download

Links

Information om Dansk Byggeri

Dansk Byggeri
Dansk Byggeri
Nørre Voldgade 106
1358 København K

72 16 00 00https://www.danskbyggeri.dk/

Dansk Byggeri er erhvervs- og arbejdsgiverorganisation inden for byggeri, anlæg og byggeindustri. Med omkring 5.700 medlemmer spænder organisationen bredt geografisk og fagligt, og dækker alle led i byggeprocessen.

Dansk Byggeris hovedopgaver er at opnå erhvervspolitisk indflydelse, deltage i den offentlige debat, yde rådgivning og sikre overenskomster, så medlemmerne kan udvikle deres virksomheder bedst muligt til gavn for beskæftigelsen og konkurrenceevnen.

Følg pressemeddelelser fra Dansk Byggeri

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Dansk Byggeri

Bygge- og anlægsbranchen er klar til klimakamp14.11.2019 05:00:00 CETPressemeddelelse

Hvordan kan bygge- og anlægsvirksomhederne bringe udledningen af CO2 ned, når de fremstiller og bruger byggematerialer? Og hvordan kan man gøre Danmarks boliger og bygninger mere energieffektive? Det bliver de to store spørgsmål, som det nye Klimapartnerskab for bygge- og anlægsbranchen skal tage fat på. Formand for partnerskabet adm. direktør Jesper Kristian Jacobsen fra Per Aarsleff A/S og Dansk Byggeri, der er sekretariat, glæder sig til at finde svarene.

Ny undersøgelse: Unge vil iscenesætte sig selv i døden14.11.2019 05:00:00 CETPressemeddelelse

Ældre mennesker har ikke nogen drøm om, at der skal gøres en masse stads ud af dem, når først de er døde. Omvendt har de unge det. De vil gerne sikre sig et eftermæle med et gravsted, hvor deres livshistorier bliver fortalt via en QR-kode. Mere end hver femte unge synes, at personlige QR-koder på gravsteder er en god idé. Det viser en ny undersøgelse foretaget af A&B Analyse for Stenhuggerlauget Danmark i Dansk Byggeri.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum