DGI

Flere foreninger går med i samarbejde om røgfrit idrætsliv

Del

Fælles pressemeddelelse fra Københavns Kommune og DGI Storkøbenhavn

Flere foreninger går med i samarbejde om røgfrit idrætsliv

Når børn og unge tager til idræt, skal det være uden snus og røg. Københavns Kommune og DGI Storkøbenhavn har siden 2018 arbejdet for at skabe et røgfrit idrætsliv for børn og unge, og med stor opbakning fra lokale idrætsforeninger er tre nye idrætsanlæg nu godt på vej til at blive røgfrie.

Når Københavns børn og unge tager til idræt, skal det være slut med at blive mødt af tændte cigaretter, dampende e-cigaretter, snus og nikotinposer under læben. Derfor glæder det sundheds- og omsorgsborgmester Sisse Marie Welling og kultur- og fritidsborgmester Mia Nyegaard, at tre nye anlæg er med i samarbejdet om at blive røgfrie – Bavnehøj idrætsanlæg, Ryparken Idrætsanlæg og Østerbro Stadion:

”Børn og unge har brug for gode rollemodeller, ikke mindst når de dyrker deres interesser i fritiden. Derfor gør det en forskel, at trænere, frivillige og ældre medlemmer bakker op om, at idrætsliv og røg ikke hører sammen. Jeg er glad for, at DGI Storkøbenhavn kaster sig så engageret ind i partnerskabet om at skabe et røgfrit København, og at flere idrætsforeninger og anlæg nu slutter sig til samarbejdet,” siger Sisse Marie Welling. Mia Nyegaard fortæller, ”Det er godt, at vi i samarbejde med foreningerne, Røgfrit København og DGI Storkøbenhavn kan skabe flere røgfri idrætsmiljøer I København, hvor børn og unge kan opleve og indgå i positive og sunde fællesskaber.”

Væk med forbuddet og frem med fællesskabet

DGI Storkøbenhavn og Københavns Kommune har i tæt samarbejde med de lokale foreninger skabt et idrætsmiljø, hvor der henstilles til, at forældre, trænere og andre voksne, der har relationer til foreningernes aktiviteter, ikke ryger foran hallerne og på sidelinjerne til fordel for børn og unges sundhed. Det sker i regi af partnerskabet med Røgfrit København, og det indebærer bl.a., at foreningerne støtter op om kampagnefilmen ”Tak fordi du ikke ryger på vores anlæg” og anlægspolitikker om røgfrihed ved de idrætsanlæg, de bruger og hjælper med at udbrede budskabet samt viser deres opbakning til et røgfrit foreningsliv.

På de tre nye røgfrie matrikler hilser foreninger røgfrit idrætsliv velkommen. En af dem er Beyram Korkmaz fra kickboxing-foreningen Chin-Gu Full Contact:

”For os er det helt afgørende, at alle foreningerne på Bavnehøj står sammen om et røgfrit idrætsliv. I Chin-Gu Full Contact bakker vi fuldt op, så børn og unge kan være en del af fællesskabet uden at blive mødt af røg og snus.”

I indsatsen er der ikke tale om et rygeforbud, men derimod venlige henstillinger via bl.a. skilte, som beder brugere og besøgene på idrætsanlæggene om at tage hensyn til børn og unge.

I uge 40 og 41 starter kampagnen ’Tak fordi du ikke ryger’ på de sociale medier, og der vil være små events på idrætsanlæggene Bavnehøj, Ryparken og Østerbro stadion.

Nøgleord

Kontakter

For kontakt til DGI Storkøbenhavn kontakt Ida Nyhuus Kristoffersen, projektleder DGI Storkøbenhavn, tlf. 29 21 61 22

For kontakt til sundheds- og omsorgsborgmester Sisse Marie Welling (SF) kontakt forvaltningens pressetelefon på tlf. 23 82 80 82.

For kontakt til kultur- og fritidsborgmester Mia Nyegaard (R) kontakt da forvaltningens pressetelefon på tlf. 33 66 23 45.

Links

Information om DGI

DGI
DGI
Vingsted Skovvej 1
7182 Bredsten

79 40 40 40https://www.dgi.dk/

Følg pressemeddelelser fra DGI

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DGI

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum