Danmarks Statistik

Flere folkeskolelærere skifter job efter folkeskolereformen

Del

Folkeskolelærerne skifter oftere job efter at folkeskolereformen og de nye arbejdstidsregler er indført. Det viser en ny analyse, som Danmarks Statistik i dag offentliggør.

I foråret 2013 blev folkeskolelærernes arbejdstidsregler ændret efter et regeringsindgreb, og kort tid efter blev folkeskolereformen aftalt. Reformen og de nye arbejdstidsregler betød blandt andet, at mange folkeskolelærere skulle undervise mere og være mere til stede på skolerne.

Folkeskolelærernes nye arbejdsvilkår gav anledning til en intens offentlig debat, hvor der blandt andet var frygt for, at mange lærere ville forlade folkeskolen. Denne analyse viser, at der er tydelige tegn på ændret adfærd hos lærerne, men at ændringerne i de fleste tilfælde er moderate.

Vi kan se, at flere lærere har forladt folkeskolen efter reformen og de nye arbejdstidsregler. Nogle lærere er skiftet til en privatskole, andre har skiftet branche, og flere end i tidligere år er gået på pension. Blandt dem, der fortsætter med at arbejde som folkeskolelærere, er der også markant flere, som er skiftet til en folkeskole i en anden kommune,” udtaler Niels Ploug afdelingsdirektør i Danmarks Statistik.

Niels Ploug fortsætter: ”Samtidigt er der sket en ret stor stigning i lærernes sygefravær. Sygefraværet er steget med 2,7 dage fra 2013 til 2015. I samme periode er sygefraværet steget med 0,7 dage for alle kommunalt ansatte under ét”.

Du kan læse analysen her www.dst.dk/analyser/28019

For yderligere kommentarer til analysen er du velkommen til at kontakte afdelingsdirektør Niels Ploug tlf: 20 33 08 75, mail: npl@dst.dk.

Du kan finde flere DST Analyser på www.dst.dk/analyser.

Nøgleord

Information om Danmarks Statistik

Danmarks Statistik
Danmarks Statistik
Sejrøgade 11
2100 København Ø

39 17 39 17http://www.dst.dk

Danmarks Statistik er den centrale myndighed for dansk statistik. Vores opgave er at indsamle, bearbejde og offentliggøre statistiske oplysninger om det danske samfund.

Følg pressemeddelelser fra Danmarks Statistik

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Danmarks Statistik

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum