Jobs Partner

Flere flygtninge kommer i arbejde – derfor lykkes det

Del

Kommuner der bruger praktik- og løntilskudsordninger har størst succes med at få flygtninge ud af ledighed. En ny rapport fra KORA viser tydeligt at virksomhedsrettede tilbud er vejen til at få flygtninge og indvandrere i job.

Tidligere flygtning og stifter af virksomheden Jobs Partner, Duc Nguyen, har forklaringen på hvorfor virksomhedsrettede aktiveringer skaber resultater:

“Det handler om at nedbryde barrierer, og noget så simpelt som at mennesker mødes. Flygtningen får lov til at prøve det danske arbejdsmarked af på egen krop, og virksomheden mærker de ressourcer som flygtningen har at byde ind med.”

Mange kommuner arbejder dog fortsat ikke målrettet med praktik- og løntilskudsforløb viser rapporten.

”Det kræver tæt opfølgning at få det til at lykkes. Men ved at lave en håndholdt helhedsindsats hvor både borger og arbejdsgiver støttes op i hele processen, er det muligt at komme ud over de kulturelle og sproglige udfordringer der måtte opstå.”

“Vejledningen og opkvalificeringen, som mange kommuner fokuserer på, er naturligvis vigtig. Den skal blot foregå ude i virksomhederne.”

I Jobs Partner får man 40% i job eller uddannelse efter 12 mdr. Det skyldes i høj grad at der arbejdes intensivt med praktik- og løntilskud i virksomhederne.

Kontakt:

Line Lundquist
Projekt- og kommunikationschef
llu@jobspartner.dk
+45 41 45 00 06

Links

Information om Jobs Partner

Jobs Partner
Jobs Partner
Egholmvej 4b
9800 Hjørring

+4588826699http://jobspartner.dk

Følg pressemeddelelser fra Jobs Partner

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Jobs Partner