Danmarks Statistik

Flere end 50.000 tjenestemænd er undtaget fra storkonflikt

Del

Tjenestemænd kan hverken strejke eller lockoutes. I 2016 var godt 63.700 aktive tjenestemænd ansat i staten, kommunerne og regionerne.

 

Tjenestemændene er mest talrige inden for faggruppen administration i det offentlige efterfulgt af faggrupperne politi, militær og lærere.

fig01

Dermed er langt størstedelen af tjenestemændene ansat i staten, hvor godt 76 procent af tjenestemændene arbejdede i 2016.

fig02

Tjenestemandsansættelser har generelt været faldende. Således var antallet af aktive tjenestemænd i 2016 faldet med 15,5 procent i forhold til 2014. Antallet er fortsat faldende, men endnu ikke opgjort for årene efter 2016.

fig03

Information om Danmarks Statistik

Danmarks Statistik
Danmarks Statistik
Sejrøgade 11
2100 København Ø

39 17 39 17http://www.dst.dk

Danmarks Statistik er den centrale myndighed for dansk statistik. Vores opgave er at indsamle, bearbejde og offentliggøre statistiske oplysninger om det danske samfund.

Følg pressemeddelelser fra Danmarks Statistik

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Danmarks Statistik

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum