Flere end 2500 danskere samler søndag ind til hjertestartere med Hjerteforeningen
Søndag samles der ind, så der kan deles hjertestartere ud, når Hjerteforeningen afholder sin årlige Landsuddeling. Flere end 2500 har meldt sig under indsamlingsfanerne.

Rundtomkring i hele landet står danskerne klar, når Hjerteforeningens Landsuddeling søndag d. 24. april løber af stablen. Flere end 2500 personer har tilmeldt sig Landsuddelingen, hvor man kan samle ind for Hjerteforeningen og på den måde samle sig til en hjertestarter i sit lokalområde.
Tid er altafgørende, når det kommer til hjertestop. Derfor er det også vigtigt, at der hurtigt hentes en hjertestarter, hvis uheldet er ude. Alligevel ved 38 procent af danskerne ikke, hvor den nærmeste hjertestarter er, viser en repræsentativ måling foretaget af Kantar Public for Hjerteforeningen.
Samtidig viser målingen, at det kun er 31 procent af de danskere, som faktisk ved hvor hjertestarteren er, der har under to minutter hen til en hjertestarter. Dermed er det under en tredjedel af dem, der ved hvor hjertestarteren er, som med sikkerhed ville kunne nå hen efter hjertestarteren og tilbage igen inden for de kritiske tre til fem minutter, hvor overlevelseschancen er størst.
- Der er ingen tvivl om, at hjertestartere gør en kæmpemæssig forskel. Derfor glæder det mig, at så mange har meldt sig til årets Landsuddeling, og jeg håber meget på, at man vil tage godt imod indsamlerne over hele landet, siger Anne Kaltoft, adm. direktør i Hjerteforeningen.
En af dem, som samler ind, så der kan komme en hjertestarter op i lokalmiljøet, er Kasper Sellebjerg fra den sydjyske by Jels. Her er der brug for en hjertestarter ved byens vartegn Jels Mølle, hvor der er langt til nærmeste hjertestarter.
- I den ende af byen, er der slet ingen hjertestartere, og det er ærgerligt, for der er både et større boligområde og en del ældreboliger i nærheden. Hvis uheldet er ude, kan det derfor gøre en stor forskel, hvis der er en hjertestarter ved Jels Mølle, forklarer Kasper Sellebjerg.
Fakta om hjertestop:
Hvert år rammes ca. 4.700 danskere af hjertestop uden for hospital. Det svarer til omkring 13 hver dag.
Overlevelsen efter hjertestop uden for hospital er i dag ca. 14 procent.
I 80 procent af tilfældene med hjertestop uden for hospital giver tilstedeværende personer livreddende førstehjælp, før professionel hjælp ankommer.
Hvis ingen træder til med genoplivning, inden ambulancen ankommer, overlever 1 ud af 19.
Hvis et vidne træder til med hjertemassage, inden ambulancen ankommer, overlever 1 ud af 7.
Hvis personer med hjertestop modtager genoplivning med brug af hjertestarter, inden ambulancen ankommer, overlever næsten 1 ud af 3.
Hurtig reaktion ved et hjertestop er afgørende. Ifølge Det Europæiske Råd for Genoplivning kan sandsynligheden for at overleve være helt op til 70 procent, hvis en person med hjertestop modtager genoplivning med brug af en hjertestarter inden for tre til fem minutter.
De fleste personer får varige skader eller dør, hvis ikke de får hjælp inden for ca. 10 minutter. Efter seks minutter kan hjernen begynde at tage skade, og for hvert minut, der går uden genoplivning, falder chancen for at overleve med ca. 10 procent.
Læs mere på www.landsuddeling.dk.
Nøgleord
Kontakter
Jacob MouritsenPresserådgiver
Tlf:29819207jmouritsen@hjerteforeningen.dkBilleder

Information om Hjerteforeningen
Hjerteforeningen er Danmarks næststørste sygdomsbekæmpende organisation med 127.500 medlemmer. Vi arbejder med forskning i hjerte-kar-sygdomme, forebyggelse af hjertesygdomme og patientstøtte.
Besøg os på hjerteforeningen.dk
Følg pressemeddelelser fra Hjerteforeningen
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Hjerteforeningen
100 hjertestartere på vej til danskerne24.4.2022 19:37:21 CEST | Pressemeddelelse
Cirka 2,5 mio. kr. er søndag blevet samlet ind ved Hjerteforeningens Landsuddeling, hvilket vækker glæde hos projektleder Lasse Lindquist. Det betyder nemlig, at cirka 100 hjertestartere skal sættes op rundtom i landet.
Tusindvis af kvinder går for Hjerteforeningen og Endometriose Foreningen21.4.2022 06:12:00 CEST | Pressemeddelelse
Hjertepatienter og kampen mod den kroniske sygdom endometriose får økonomisk støtte, når Ladywalk mandag 30. maj 2022 afholder sin årlige motionsbegivenhed.
Danskerne har langt til hjælpen: Gå dig til en hjertestarter 24. april12.4.2022 12:05:50 CEST | Pressemeddelelse
Alt for mange danskere har for langt til hjertestarteren - hvis de da overhovedet ved, hvor den er. 24. april afholder Hjerteforeningen den årlige Landsuddeling, hvor man kan gå sig til en gratis hjertestarter ved at samle ind for Hjerteforeningen
Gå dig til en hjertestarter ved Hjerteforeningens Landsuddeling søndag 24. april5.4.2022 12:20:55 CEST | Pressemeddelelse
Det er tid til Hjerteforeningens årlige Landsuddeling, hvor det er muligt at gå sig til en hjertestarter til lokalområdet.
Hjertepatienter hjælper hjertepatienter24.3.2022 17:59:53 CET | Pressemeddelelse
Patientstøtterne Finn Lilledal og Ivan Henriksen giver håb til indlagte hjertepatienter på Regionshospitalet Viborg. I dag fik de besøg af Hjerteforeningens adm. direktør, Anne Kaltoft, hvor hun så, hvordan de talte med indlagte hjertepatienter om livet med hjertesygdom
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum