Dyrenes Beskyttelse

Flere dyreværnssager end nogensinde før

Del

Sidste år håndterede Dyrenes Beskyttelse 3747 dyreværnssager. Tallet har aldrig været så højt.

Grafik: Dyreværnssager i 2017 fordelt på regioner
Grafik: Dyreværnssager i 2017 fordelt på regioner

Hvert år får Dyrenes Beskyttelse mange opkald om udsultede, vanrøgte, mishandlede og svigtede dyr. 2017 blev et travlt år for Dyrenes Beskyttelses vagtcentral, der håndterede 3.747 dyreværnssager med i alt 24.995 dyr i nød. Det er flere dyreværnssager end nogensinde før, og en stigning på 7,5% flere sager i forhold til 2016. Men Henrik Bucholdtz, dyreværnschef i Dyrenes Beskyttelse, mener ikke, at der generelt er tale om, at man behandler dyr dårligere, end man gjorde tidligere.

"Siden vi startede Dyrenes Vagtcentral for seks år siden, tror jeg, folk er blevet mere bevidste om, at man kan ringe 1812, hvis man ser et dyr, der ikke har det godt. Hver gang en person ringer, giver det os muligheden for at give endnu flere dyr et bedre liv," siger Henrik Bucholdtz.

Selvom Dyrenes Vagtcentral får flest henvendelser om hunde og katte, er der procentvis flere landbrugsdyr pr henvendelse, der er i nød. Landbrugsdyr udgjorde i alt 59 procent af det samlede antal dyr, der havde brug for hjælp.

Ikke alle sager ender hos politiet

Det er ikke alle dyreværnssager, der ender med politianmeldelse og fjernelse af dyrene.Tallene dækker også over flere sager, hvor der er opstået en dialog med ejerne, så de kan få en bedre mulighed for at passe på deres dyr i fremtiden.

"Vores udgangspunkt er at løse sagerne gennem råd og vejledning, så vi får glade dyr og ejere. Vi ser heldigvis ikke så ofte, at folk bevidst mishandler eller vanrøgter dyr, og i de sager politianmelder vi altid," siger Henrik Bucholdtz og fortsætter:

"I mange tilfælde er opgaven vokset ejerne over hovedet, og de har brug for hjælp. Så træder vi til, og hjælper til at få ordentlige forhold for dyrene igen. I sidste ende kan vi også overtage dyrene og give dem et nyt hjem via vores internater, hvis vi vurderer det er for dyrets bedste."

Hvis man har mistanke om, at et eller flere dyr går under dårlige forhold, kan man døgnet rundt anonymt ringe til Dyrenes Vagtcentral 1812.

FAKTABOKS: Hvad er en dyreværnssag?

Dyreværnssager er sager, hvor mennesker har haft ansvaret for, at et dyr er kommet i nød. Det kan for eksempel være en sag om mishandling eller vanrøgt af egne eller andres dyr. Flere er blevet opmærksomme på dyr i nød og melder det til Dyrenes Vagtcentral 1812, viser nye tal.

 

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Grafik: Dyreværnssager i 2017 fordelt på regioner
Grafik: Dyreværnssager i 2017 fordelt på regioner
Download
Grafik: Antal dyreværnssager 2017 fordelt på dyr
Grafik: Antal dyreværnssager 2017 fordelt på dyr
Download
Grafik: Antal dyr i dyreværnssager 2017
Grafik: Antal dyr i dyreværnssager 2017
Download

Information om Dyrenes Beskyttelse

Dyrenes Beskyttelse
Dyrenes Beskyttelse
Buddingevej 308
2860 Søborg

33 28 70 00https://www.dyrenesbeskyttelse.dk/

Vi hjælper dyr i nød, stopper overgreb mod dyr og kæmper for et respektfuldt og bæredygtigt forhold mellem dyr, mennesker og natur.

Følg pressemeddelelser fra Dyrenes Beskyttelse

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Dyrenes Beskyttelse

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum