Dansk Design Leksikon

Flere danskere vil have lækkert design

Del

Et stigende antal danskere ønsker at gøre op med brug-og-smid-væk-kulturen. Det betyder, at mange nu vægter høj kvalitet og et lækkert look over billige priser Og dansk design finder vej ud til flere og flere danske hjem.

Dansk design har i mange år været populært i udlandet. Danske designklassikere er nemlig kendte for deres tidløshed og høje kvalitet. Det er møbler, som holder til mange års brug og passer ind i de fleste former for boligindretning. Men flere danskere er også begyndt at få øjnene op for de gamle klassikere.

Hos Dansk Design Leksikon, et online opslagsværk over Danmarks designere, forstår de godt tendensen.

Vi har både kendte klassikere og nye, innovative designere i Danmark. Der er derfor masser af at vælge imellem og noget for enhver smag,” fortæller de og tilføjer:

Fælles for det hele er den høje kvalitet. Når du køber dansk design, kan du være sikker på, at det vil holde i de næste 20 år. Og det går sjældent af mode.”

Tidløst møbeldesign, der holder til hverdagsbrug

Når hjemmet skal indrettes, er der mange forskellige veje, du kan gå. Du kan tage i IKEA og købe stort ind for billige penge. Du kan gå på jagt efter dyre, luksuriøse møbler. Eller du kan indrette dit hjem med klassisk møbeldesign fra Danmarks bedste designere.

Designmarkedet er stort, men mange foretrækker de gamle klassikere fra de store danske møbeldesignere. Fordelen ved møbeldesign fra Danmark er nemlig, at det er møbler, der er lavet til at blive brugt. Og det er derfor, at det er så populært i både ind- og udland. Langt de fleste efterspørger nemlig de gode materialer, som kan holde til at blive brugt.

Hænger sammen med miljøbevidstheden

IKEA har i mange år været en populær destination for alverdens møbelshoppere. De har et stort udvalg til billige penge. Men de seneste års voksende miljøbevidsthed har skubbet flere over i retningen af designermøbler.

Når du køber billige møbler, går der nemlig ikke lang tid, før du skal skifte dem ud. Enten går de i stykker, eller også går i de af mode. De klassiske møbeldesign holder til gengæld altid – og så er de nemme at sælge videre brugt.

Flere forbrugere er på jagt efter ting, som de kan have i lang tid. Det gælder ikke kun møbler, men også brugskunst og dekorationsgenstande. Derfor er dansk design også steget i popularitet,” mener de hos Dansk Design Leksikon.

Mange giver lækkert design i gave

Mange danskere vælger også at give kendt brugskunst i gave ved særlige lejligheder. Kay Bojesens træfigurer er en af favoritter. Hans ikoniske abe fås endda med både studenterhue, nissehue og flag, så den passer til enhver situation.

De fleste vælger at give en designergave, fordi den vil blive brugt i mange år. Og så er det en gave, som næsten alle vil kunne lide. Der er derfor ingen grund til at være nervøs for, om du har valgt den rigtige gaveidé. Og der er masser af forskellige ting at vælge imellem, så der findes også noget for enhver smag.

Nøgleord

Billeder

Information om Dansk Design Leksikon

Dansk Design Leksikonhttps://danskdesignleksikon.dk/

kontakt@dovendyrmedier.dk

Følg pressemeddelelser fra Dansk Design Leksikon

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.