Haderslev Kommune

Flere børn og unge kan få hjælp til at komme af med overvægt

Del

Haderslev Kommune udvider indsatsen ’Sunde Spirer – for drenge og piger’. Dermed får endnu flere børn og unge mulighed for at få hjælp til at tabe sig.

Siden sidste år har 100 overvægtige børn og unge i Haderslev Kommune fået hjælp til at tabe sig via tilbuddet ’Sunde Spirer – for drenge og piger’, og tilmeldingerne har langt oversteget forventningerne.

Udvalget for Sundhed og Forebyggelse har derfor besluttet at udvide indsatsen, så endnu flere kan få glæde af tilbuddet.

”I udvalget glæder vi os over, at det på tværs af serviceområderne er lykkedes at få indsatsen på benene, og der er taget så godt imod den. Vi er samtidig optagede af, hvordan vi kan skabe den rette forebyggende indsats, således at vi får vendt udfordringen med overvægtige børn og unge”, siger Preben Holmberg, formand for Udvalget for Sundhed og Forebyggelse.

Ved at udvide indsatsen bliver der plads til yderligere 50 familier i år og 150 familier i både 2018 og 2019. Det betyder, at de familier, der i øjeblikket er på venteliste, vil kunne få tilbudt tider i september, ligesom der er plads til yderligere familier.

Behandlingen udføres med baggrund i ”Holbæk Modellen”, der er udviklet af overlæge Jens Christian Holm på Holbæk Sygehus. Modellen bruges i en lang række kommuner.

Det er for tidligt at sige noget om resultaterne i Haderslev Kommune. Erfaringer fra andre kommuner, der har samme tilbud, viser dog at 70-80 % af de børn og unge, der starter i behandling, taber sig.

"Selvom vi endnu ikke kender effekten i Haderslev Kommune, så er jeg ikke i tvivl om, at det har stor betydning for rigtig mange familier - ikke mindst de børn og unge, det drejer sig om. Det er dejligt at se, hvor stor opbakning, der er til projektet. Den store efterspørgsel fra familierne tyder på, at den tværfaglige indsats virkelig møder familiernes behov og at familierne oplever indsatsen som en reel hjælp”, siger Signe Knappe, formand for Børn og Familier.

Overvægt hos børn og unge har store konsekvenser for børnenes fysiske og mentale sundhed i form af øget risiko for udvikling af eksempelvis diabetes, hjertekarsygdomme, drilleri og mobning. 70 % af dem der er overvægtige som unge bliver det også som voksne.

”Sunde spirer - for drenge og piger” er et behandlingstilbud til familier med overvægtige børn og unge i aldersgruppen 3-18 år. Forældrene skal deltage i konsultationerne sammen med barnet, og hele familien skal være indstillet på at omlægge usunde vaner. Familiens motivation er en afgørende faktor for, at behandlingen vil lykkes.

For flere oplysninger om tilbuddet og tilmelding se: www.haderslev.dk/sundespirer

Kontakter

Information om Haderslev Kommune

Haderslev Kommune
Haderslev Kommune
Gåskærgade 26
6100 Haderslev

http://www.haderslev.dk/

Følg pressemeddelelser fra Haderslev Kommune

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Haderslev Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum