Hjørring KommuneHjørring Kommune

Flere blomster i rabatterne

Del

Hjørring Kommune vil have flere og mere blomstrende rabatter af hensyn til insekterne og fordi det ser utrolig flot ud, når vores vilde blomster blomstrer. Derfor er vi i gang med at ændre måden, vi slår rabatterne på. Det kræver tilvænning og afprøvning af nye teknikker, når der skal tages hensyn til både biodiversitet og trafiksikkerhed.

Normalt slår vi rabatterne på de større veje to gange om året, forår og efterår. På det vedlagte kort er det de røde veje. Fremover springer vi nu forårsklipningen over på strækninger, hvor der kun er lave planter, som f.eks. engelsk græs og kællingetand. Viser det sig imidlertid, at nogle rabatter alligevel indeholder høje planter, bliver vi nødt til at klippe en ekstra gang af hensyn til trafikken.

Alle rabatter bliver klippet om efteråret – det er i udgangen af august, når planterne har smidt deres frø. På kortet er indtegnet røde, grønne og gule veje. Det er de veje, Hjørring Kommune varetager klipningen af. Røde og grønne veje klippes hvert efterår, mens de gule veje klippes hvert andet eller tredje efterår.

Vejdirektoratet står for klipning af Løkkensvej, Frederikshavnsvej og motorvejen. De har slået rabatterne som normalt i år. Til næste år prøver vi også at få dem til at lave varieret klipning, der kan fremme biodiversiteten.

I nogle tilfælde SKAL vi klippe rabatter. Det er blandt andet, når det handler om trafiksikkerheden, da skal vi sikre

  • at afmærkningen af vejene er synlige.
  • at oversigtslængder overholdes i vejkryds eller når veje skilles.

Andre årsager til at vi bliver nødt til at klippe rabatterne er

  • når vi skal bekæmpe flyvehavre
  • når rabatterne ligger ved siden af marker, hvor der dyrkes frø – de er særligt følsomme overfor vildfarne frø.
  • når det drejer sig om grøfter og grøftekanter, hvor vi skal sikre vandets frie løb.

Bøn til private med havetraktorer

Rundt om får kommunen hjælp til slåningen af velmenende private med havetraktorer og det er vi meget taknemmelige for. Men ligesom vi opfordrer kommunens egne traktorførere til at løfte klipperen, hvis der kun er lave blomster, vil vi gerne opfordre til, at dem, der hjælper, gør det samme.

Kontakter

Rabatklipning:
Jan Bjergaard Laustsen
jan.laustsen@hjoerring.dk
41 22 68 62

Projekt Naturkommunen blomstrer vildt:
Dorte Reinholdt
dorte.reinholdt@hjoerring.dk
41 22 32 44

Billeder

Links

Information om Hjørring Kommune

Hjørring Kommune
Hjørring Kommune
Springvandspladsen 5
9800 Hjørring

72 33 33 33https://hjoerring.dk/

Hjørring Kommune er med sine mere end 65.000 indbyggere den anden største kommune i Nordjylland. Du finder os centralt placeret i Vendsyssel og dermed i centrum af Skandinavien og Nordeuropa. Klik dig videre og bliv meget klogere på Hjørring Kommune.

Følg pressemeddelelser fra Hjørring Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Hjørring Kommune

Successen fortsætter: Næste introduktionskursus til fiskebranchen starter i august9.7.2019 11:28:36 CESTPressemeddelelse

De seks første introduktionskurser til fiskeindustrien, der er gennemført i Hirtshals de sidste par år, har været en så stor succes, at netværket HG2020, EUC Nord og Jobcenteret nu gentager det. Det næste kursus starter på Nordsøcenteret den 26. august. Fiskeindustrien er en branche i udvikling og mangler kvalificeret arbejdskraft. Dette er baggrunden for dette uddannelsesforløb, der første gang blev søsat i foråret 2016. ”Introduktionskurset er udviklet i et tæt samarbejde med fiskeindustrien i Hirtshals. Derfor er resultaterne af de første seks hold en ubetinget succes, da 59 ud af de 74 der gennemførte kurserne, fik job bagefter”, fortæller koordinator Stein-Erik Linna fra Hjørring Kommune. Derfor gentager man nu kurset. Formålet med kurset er at give deltagerne en grundlæggende introduktion til det at arbejde i fiskeindustrien. Det tilrettelægges som en vekseluddannelse med to praktikperioder. Kurset varer i alt 5 uger. Emnerne man kommer ind på er fødevarehygiejne og egenkontrol,

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum