Hjørring KommuneHjørring Kommune

Flere blomster i rabatterne

Del

Hjørring Kommune vil have flere og mere blomstrende rabatter af hensyn til insekterne og fordi det ser utrolig flot ud, når vores vilde blomster blomstrer. Derfor er vi i gang med at ændre måden, vi slår rabatterne på. Det kræver tilvænning og afprøvning af nye teknikker, når der skal tages hensyn til både biodiversitet og trafiksikkerhed.

Normalt slår vi rabatterne på de større veje to gange om året, forår og efterår. På det vedlagte kort er det de røde veje. Fremover springer vi nu forårsklipningen over på strækninger, hvor der kun er lave planter, som f.eks. engelsk græs og kællingetand. Viser det sig imidlertid, at nogle rabatter alligevel indeholder høje planter, bliver vi nødt til at klippe en ekstra gang af hensyn til trafikken.

Alle rabatter bliver klippet om efteråret – det er i udgangen af august, når planterne har smidt deres frø. På kortet er indtegnet røde, grønne og gule veje. Det er de veje, Hjørring Kommune varetager klipningen af. Røde og grønne veje klippes hvert efterår, mens de gule veje klippes hvert andet eller tredje efterår.

Vejdirektoratet står for klipning af Løkkensvej, Frederikshavnsvej og motorvejen. De har slået rabatterne som normalt i år. Til næste år prøver vi også at få dem til at lave varieret klipning, der kan fremme biodiversiteten.

I nogle tilfælde SKAL vi klippe rabatter. Det er blandt andet, når det handler om trafiksikkerheden, da skal vi sikre

  • at afmærkningen af vejene er synlige.
  • at oversigtslængder overholdes i vejkryds eller når veje skilles.

Andre årsager til at vi bliver nødt til at klippe rabatterne er

  • når vi skal bekæmpe flyvehavre
  • når rabatterne ligger ved siden af marker, hvor der dyrkes frø – de er særligt følsomme overfor vildfarne frø.
  • når det drejer sig om grøfter og grøftekanter, hvor vi skal sikre vandets frie løb.

Bøn til private med havetraktorer

Rundt om får kommunen hjælp til slåningen af velmenende private med havetraktorer og det er vi meget taknemmelige for. Men ligesom vi opfordrer kommunens egne traktorførere til at løfte klipperen, hvis der kun er lave blomster, vil vi gerne opfordre til, at dem, der hjælper, gør det samme.

Kontakter

Rabatklipning:
Jan Bjergaard Laustsen
jan.laustsen@hjoerring.dk
41 22 68 62

Projekt Naturkommunen blomstrer vildt:
Dorte Reinholdt
dorte.reinholdt@hjoerring.dk
41 22 32 44

Billeder

Links

Information om Hjørring Kommune

Hjørring Kommune
Hjørring Kommune
Springvandspladsen 5
9800 Hjørring

72 33 33 33https://hjoerring.dk/

Hjørring Kommune er med sine mere end 65.000 indbyggere den anden største kommune i Nordjylland. Du finder os centralt placeret i Vendsyssel og dermed i centrum af Skandinavien og Nordeuropa. Klik dig videre og bliv meget klogere på Hjørring Kommune.

Følg pressemeddelelser fra Hjørring Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Hjørring Kommune

Stærkt samarbejde bringer lægehus i Hirtshals tættere på at blive til virkelighed10.9.2019 08:27:07 CESTPressemeddelelse

- Det stærke og tætte samarbejde, vi har med de nuværende praktiserende læger i Hirthals, er helt afgørende i forhold til planlægge og bygge et nyt lægehus. Det er fantastisk, at vi arbejder frem mod et fælles mål og nu kan skimte et nyt lægehus i byen, siger formand for Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget, Per Møller (C). De praktiserende læger i Hirtshals og Hjørring Kommune har igennem længere tid arbejdet for at sikre bedre lægedækning i Hirtshals. Da Sundheds- og Ældreministeriet opslog en pulje på 200 mio. kr. til moderne læge- og sundhedshuse, var der derfor et fælles ønske at søge om midler til etablering af et nyt lægehus i Hirtshals. I tæt samarbejde med de praktiserende læger fik Hjørring Kommune udarbejdet en puljeansøgning, hvilket resulterede i økonomisk støtte til projektet. Derudover har Hjørring Kommune valgt at finansiere den resterende del af projektet. - Det er så vigtigt, at vi prioriterer den helt nære sundhed og den tryghed, der ligger i at have en praktiserend

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum