Hjørring KommuneHjørring Kommune

Flere blomster i rabatterne

Del

Hjørring Kommune vil have flere og mere blomstrende rabatter af hensyn til insekterne og fordi det ser utrolig flot ud, når vores vilde blomster blomstrer. Derfor er vi i gang med at ændre måden, vi slår rabatterne på. Det kræver tilvænning og afprøvning af nye teknikker, når der skal tages hensyn til både biodiversitet og trafiksikkerhed.

Normalt slår vi rabatterne på de større veje to gange om året, forår og efterår. På det vedlagte kort er det de røde veje. Fremover springer vi nu forårsklipningen over på strækninger, hvor der kun er lave planter, som f.eks. engelsk græs og kællingetand. Viser det sig imidlertid, at nogle rabatter alligevel indeholder høje planter, bliver vi nødt til at klippe en ekstra gang af hensyn til trafikken.

Alle rabatter bliver klippet om efteråret – det er i udgangen af august, når planterne har smidt deres frø. På kortet er indtegnet røde, grønne og gule veje. Det er de veje, Hjørring Kommune varetager klipningen af. Røde og grønne veje klippes hvert efterår, mens de gule veje klippes hvert andet eller tredje efterår.

Vejdirektoratet står for klipning af Løkkensvej, Frederikshavnsvej og motorvejen. De har slået rabatterne som normalt i år. Til næste år prøver vi også at få dem til at lave varieret klipning, der kan fremme biodiversiteten.

I nogle tilfælde SKAL vi klippe rabatter. Det er blandt andet, når det handler om trafiksikkerheden, da skal vi sikre

  • at afmærkningen af vejene er synlige.
  • at oversigtslængder overholdes i vejkryds eller når veje skilles.

Andre årsager til at vi bliver nødt til at klippe rabatterne er

  • når vi skal bekæmpe flyvehavre
  • når rabatterne ligger ved siden af marker, hvor der dyrkes frø – de er særligt følsomme overfor vildfarne frø.
  • når det drejer sig om grøfter og grøftekanter, hvor vi skal sikre vandets frie løb.

Bøn til private med havetraktorer

Rundt om får kommunen hjælp til slåningen af velmenende private med havetraktorer og det er vi meget taknemmelige for. Men ligesom vi opfordrer kommunens egne traktorførere til at løfte klipperen, hvis der kun er lave blomster, vil vi gerne opfordre til, at dem, der hjælper, gør det samme.

Kontakter

Rabatklipning:
Jan Bjergaard Laustsen
jan.laustsen@hjoerring.dk
41 22 68 62

Projekt Naturkommunen blomstrer vildt:
Dorte Reinholdt
dorte.reinholdt@hjoerring.dk
41 22 32 44

Billeder

Links

Information om Hjørring Kommune

Hjørring Kommune
Hjørring Kommune
Springvandspladsen 5
9800 Hjørring

72 33 33 33https://hjoerring.dk/

Hjørring Kommune er med sine knap 65.000 indbyggere den anden største kommune i Nordjylland. Du finder os centralt placeret i Vendsyssel og dermed i centrum af Skandinavien og Nordeuropa. Klik dig videre og bliv meget klogere på Hjørring Kommune.

Følg pressemeddelelser fra Hjørring Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Hjørring Kommune

Udspillet til udligningsreform bekymrer6.2.2020 09:56:20 CETPressemeddelelse

Som gruppeformænd i Hjørring Kommunes byråd er vi blevet orienterede om konsekvenserne af regeringens udspil til en udligningsreform. Hvis udspillet bliver vedtaget, vil det have alvorlige konsekvenser for servicen i Hjørring Kommune. I værste fald står vi med en udfordring på 200 millioner kroner årligt fra 2023 og frem. Dette undrer, da vi er betegnet som en særligt udfordret kommune i udspillet. På samme tid er vi allerede i dag nødt til at bruge færre penge end landsgennemsnittet på langt de fleste serviceområder. Dette skyldes, at vi efter refusionsreformen langt fra får de penge til dækning af de overførselsudgifter, som vores borgere skal have. Det var netop denne udfordring, som reformen skulle løse. Vi appellerer derfor til, at Folketingets partier sikrer, at en udligningsreform får et væsentligt andet indhold, så alle kommuner får mulighed for at levere nogenlunde samme service til vores børn og ældre. Når engang en reform er faldet på plads, vil vi tage initiativ til at borg

Ny direktør for Teknik- og Miljøforvaltningen i Hjørring Kommune30.10.2019 18:54:10 CETPressemeddelelse

Hjørring Byråd har på baggrund af en indstilling fra et enigt ansættelsesudvalg besluttet at ansætte Bettina Hedeby Madsen i stillingen som direktør for Teknik- og Miljøforvaltningen i Hjørring Kommune. Bettina Hedeby Madsen har været konstitueret direktør for Teknik- og Miljøforvaltningen siden juni 2019 og fastansættes med virkning fra 1. november 2019. Hjørring Kommune modtog 20 ansøgninger til stillingen, hvoraf fire har mødt ansættelsesudvalget til samtale. Ansættelsesprocessen er gennemført med konsulentbistand fra Muusmann. - Jeg er glad for ansættelsen af Bettina Hedeby Madsen, der i ansættelsesforløbet stod som den stærkeste kandidat i et stort felt af stærke og kompetente kandidater. Jeg er overbevist om, at hun er den helt rigtige til stå i spidsen for drift og den fortsatte udvikling af dialog og samarbejde med borgere og erhvervsliv indenfor Teknik- og Miljøudvalgets område. Vores stærke fokus på Verdensmålene, og vores profil som Naturkommune er i sikre hænder, siger borg

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum