Teknologisk Institut

Fleksible varmepumper skal stabilisere den miljøvenlige fjernvarme

Del

En stor del af danske forsyningsvirksomheder forventer at investere i varmepumper, viser ny rapport fra Teknologisk Institut

Miljørigtige varmepumper til opvarmning er nu også på vej over i fjernvarmenettet. Mere end halvdelen af de danske forsyningsvirksomheder forventer at investere i varmepumper indenfor de næste 4-5 år. Det viser rapporten Fleksibilitet er nøglen til fremtidens integrerede energisystemer. Her har instituttet spurgt 36 danske forsyningsvirksomheder om deres forventninger til fremtidens energiforsyning. 

- Forsyningsselskabernes planer viser et behov for at opretholde forsyningssikkerheden og stabilisere den grønne energiforsyning. Andelen af fluktuerende - ufleksibel - vedvarende energi fra sol og vind er stigende, men denne forsyning er selvsagt direkte koblet til mængden af sol og vind og dermed ustabil. Her vil varmepumper kunne levere et stabilt bidrag af grøn energi til forsyningsvirksomhederne, siger centerchef Frank Elefsen, Teknologisk Institut. 

Varmepumper kan udnytte varmen i jorden og luften, fra spildevand eller andre varmekilder såsom overskudsvarme fra industrien til produktion af fjernvarme, som udgør en stor del af den kollektive varmeforsyning. 

Ifølge undersøgelsen forventer forsyningsvirksomhederne især at investere i varmepumper, både varmepumper i sig selv, integrerede varmepumper med termisk lagring eller solvarme og biomassebaserede anlæg, som er integrerede med varmepumper. Ud over investering i varmepumper, forventer forsyningsvirksomhederne også at investere i termisk lagring samt digitalisering. 

Om undersøgelsen: 

36 forsyningsvirksomheder har deltaget i undersøgelsen. Her er 25 har varme som forsyningstype, 6 har varme og el, 3 har el, og 2 forsyningsvirksomheder har henholdsvis el & gas og varme, el & gas. 

Fleksibilitet er nøglen til fremtidens integrerede energisystemer er en del afundersøgelserneFremtidens teknologier i danske virksomheder.  Her har Teknologisk Institut, som er en af Danmarks største udbydere af teknologisk service, taget en temperaturmåling på fremtidens teknologi, som den ser ud i de brancher, der er nøglen til produktion, energiforbrug og byggeri i Danmark.

Læs om undersøgelsesrækken her

Nøgleord

Kontakter

Yderligere faglige oplysninger: Centerchef Frank Elefsen, Teknologisk Institut, mobil: 7220 1250, mail: fre@teknologisk.dk 

Billeder

Vedhæftede filer

Links

Information om Teknologisk Institut

Teknologisk Institut
Gregersensvej
2630 Taastrup

7220 2000http://www.teknologisk.dk/

Teknologisk Institut har siden 1906 arbejdet for at forbedre erhvervslivets konkurrenceevne, samfundets velstand og menneskers liv. Årligt kommer det mere end 10.000 virksomheder til gavn inden for så forskellige områder som; energi, fødevarer, life science, materialer, byggeri og produktion. Teknologisk Institut har datterselskaberne Danfysik A/S, Dancert A/S, Teknologisk Institut AB Sverige og DTI Spain.

Læs mere om Instituttet.

Har du brug for yderligere oplysninger, fotos, udtalelser eller andet, er du meget velkommen til at kontakte kommunikationsafdelingen på pressetelefon 7220 1066 – eller kommunikation@teknologisk.dk

Følg pressemeddelelser fra Teknologisk Institut

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Teknologisk Institut

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum