WFP - FN’s World Food Programme

FLEKSIBLE BIDRAG GJORDE DET MULIGT FOR WFP AT NÅ FREM TIL VERDENS FORDREVNE OG FORSØMTE I 2018

Del

KØBENHAVN – FN’s World Food Programme (WFP) modtog knap DKK 2,9 milliarder (US$ 440 millioner) i fleksible bidrag i 2018, hvilket svarer til en ti procents stigning i forhold til 2017. Fleksible bidrag gør det muligt for WFP at anvende pengene hvor og hvornår behovet er størst og giver mulighed for at reagere hurtigt på akutte katastrofer samt opretholde livreddende assistance under forsømte og langvarige kriser.

I Sahel betød den umiddelbare adgang til fleksible midler, at WFP kunne kick-starte indsatsen i forhold til den værste høstsæson i fire år, nå ud til over 3 millioner mennesker med fødevareassistance samt afværge en enorm fødevarekrise. Fleksible bidrag hjalp WFP til at opretholde assistance til næsten 900,000 Rohingya flygtninge i Bangladesh, at optrappe støtten til fordrevne i Columbia og at levere nødhjælp til landmænd ramt af alvorlig tørke i Madagascar.

”Det er ret simpelt: fleksible midler gør det muligt for os at reagere mere resolut og effektivt og dermed levere den maksimale indsats for hvert bidrag, vi modtager,” siger WFP’s Executive Director David Beasley. ”En række af vores regeringspartnere forstår den forskel, som fleksibel finansiering skaber og hvordan det reducerer omkostningerne. Vi opfordrer flere regeringsdonorer til bidrage med denne form for finansiering: forudsigelig, ikke-øremærket og flerårig.”

I henhold til aftalen, kendt som Grand Bargain, der blev indgået på FN’s Humanitære Topmøde i 2016, har ledende donorer forpligtet sig til at reducere øremærkningen af midler med et globalt mål om, at 30% af humanitær finansiering skal være fleksibel inden 2020.

Regeringer, der giver fleksibel støtte, er dog stadig et fåtal. Fleksible bidrag udgjorde kun seks procent af WFP’s samlede ressourcer i 2018, hvilket var væsentligt under 2002-niveauet på 20 procent.

I 2018 var de nordiske lande blandt de førende donorer af fleksible midler til WFP. Sverige, Norge, Danmark og Finland toppede listen over fleksible donorer sammen med Storbritannien, Nederlandene, Tyskland, Australien, Canada, Irland og Belgien. Schweiz, Tyskland, Belgien og Canada var de stærkeste bidragsydere til WFP’s Immediate Response Account, hvilket er organisationens mest fleksible finansieringsfacilitet, som gør det muligt at sætte ind med livreddende assistance inden for 24 timer efter en katastrofe rammer.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Information om WFP - FN’s World Food Programme

WFP - FN’s World Food ProgrammeFN’s World Food Programme – redder liv under katastrofer og forandrer liv for millioner af mennesker gennem bæredygtig udvikling. WFP arbejder i mere end 80 lande i verden, giver fødevareassistance til mennesker fanget i konflikter og katastrofeområder og skaber grundlaget for en bedre fremtid.

Danmark er blandt WFP’s vigtigste donorer af fleksible bidrag. Disse bidrag gør det muligt for WFP at reagere hurtigt og effektivt, når katastrofer indtræffer, finansiere forsømte kriser og dermed sikre, at hjælpen når dem, der har mest brug for den.

Følg os på Twitter WFP_DK & @WFP_Media

For information om WFP på dansk, besøg vores hjemmeside: da.wfp.org

Følg pressemeddelelser fra WFP - FN’s World Food Programme

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra WFP - FN’s World Food Programme

FN’S WORLD FOOD PROGRAMME SKAL MÆTTE DET HØJESTE ANTAL SULTNE NOGENSINDE MENS CORONAVIRUSSEN RAMMER FATTIGE LANDE29.6.2020 15:51:46 CESTPressemeddelelse

ROM – FN’s World Food Programme (WFP) annoncerede i dag en massiv stigning i antallet af sultne mennesker, som organisationen planlægger at hjælpe rundt omkring i verden. Det sker på baggrund af de ødelæggende socioøkonomiske konsekvenser af COVID-19-pandemien, som presser millioner flere mennesker ind i fødevareusikkerhed i lav- og mellemindkomstlande.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum