Haderslev Kommune

Flådefartøjer har atter kurs mod Haderslev

Del

Der bliver ekstra trængsel ved Honnørkajen, når Søværnets uddannelsesskibe ALHOLM og ERTHOLM den 19. til 21. august kommer på adoptionsbesøg i Haderslev. Èn glæder sig særligt meget til besøget.

Søværnets uddannelsesfartøjer ALHOLM og ERTHOLM, som Haderslev Kommune adopterede tilbage i 2010 kommer på officielt adoptionsbesøg. Besøget finder sted i dagene 19. til 21. august 2016, og skibenes besætninger glæder sig til gensynet med Haderslev, og til igen at kunne byde kommunens borgere velkommen om bord på ALHOLM og ERTHOLM.

En, der glæder sig særlig meget til besøget i år og som står ved roret, når ALHOLM ankommer til Haderslev Havn, er premiereløjtnant Maja Sandal.

Maja Sandal, der er chef på ALHOLM, skulle egentlig have ført skibet sikkert til Haderslev på sidste års adoptionsbesøg. Men en brækket ankel spændte ben for hendes deltagelse. Hun glæder sig derfor ekstra meget til at komme til Haderslev på adoptionsbesøg.

Inden skibene ankommer til Haderslev Havn anløber ALHOLM og ERTHOLM Aarøsund. Her skal skibene hente en klasse fra VUC Syd, som i anledning af adoptionsbesøget har fået lov til at sejle med det sidste stykke ind til Haderslev. Udover en flot sejltur får kursisterne mulighed for at få et lille indblik i dagligdagen ombord på ALHOLM og ERTHOLM; en verden, der normalt kun er forbeholdt Søværnets egne folk.

ALHOLM og ERTHOLM ankommer til Honnørkajen, Haderslev Havn kl. 11.30, hvor borgmester H.P. Geil byder skibene velkommen til Haderslev. Kommunen er vært for en let frokost i Haderslev Marineforeningslokaler for besætningerne og inviterede gæster.

Lørdag eftermiddag er der "åbent skib" mellem klokken 13-16 på ALHOLM og ERTHOLM. Her kan alle komme ombord og se skibene på helt nært hold samt møde besætningerne. Det var

der rigtigt mange børn og voksne, der benyttede sig af, da ALHOLM og ERTHOLM sidste år var i Haderslev.

Søndag middag slutter adoptionsbesøget, og ALHOLM og ERTHOLM afgår fra Haderslev, for at genoptage de opgaver som de to uddannelsesfartøjer til dagligt løser i Søværnet.

FAKTA

ALHOLM og ERTHOLM er uddannelsesfartøjer for kadetter, der tager en officersuddannelse i Søværnet.

Haderslev Kommune blev adoptionskommune for ALHOLM og ERTHOLM i august 2010.

Adoptionsbesøget har til formål at udbrede kendskabet til Søværnet og de vilkår besætningerne i Søværnets sejlende enheder arbejder under, og at etablerer samarbejdsmuligheder samt sociale og kulturelle bånd mellem Haderslev Kommune og ALHOLM og ERTHOLM.Kontaktinformation:

Kulturkoordinator, Thor Lange, telefon: 74 34 17 44, e-mail thla@haderslev.dk

Information om Haderslev Kommune

Haderslev Kommune
Haderslev Kommune
Gåskærgade 26
6100 Haderslev

http://www.haderslev.dk/

Følg pressemeddelelser fra Haderslev Kommune

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Haderslev Kommune

Faldne sønderjyder mindes i Frankrig på 100-årsdagen for afslutningen af 1. Verdenskrig17.10.2018 10:17pressemeddelelse

Den 11. november er det 100 år siden, 1. Verdenskrig sluttede. Årsdagen markeres, som den har gjort det siden 1920’erne, med kransenedlæggelse på den sønderjyske kirkegård i Braine, Frankrig, der er officielt mindested for de sønderjyder, der faldt i tysk krigstjeneste i 1914-1918. Foruden den syd- og sønderjyske delegation deltager D.K.H. Prins Joachim og Prinsesse Marie i markeringen af 100-året for fredsslutningen.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum