Dansk Fjernvarme

Fjernvarmekunder sparer penge på lunt 2015

Del

2015 har været et mildt år. Det viser Dansk Fjernvarmes opgørelse af graddage. Det luner økonomisk hos fjernvarmekunderne, der i gennemsnit har sparet omkring 1300 kroner.

2015 har været hele 16 procent lunere end et normalt år. Det viser Dansk Fjernvarmes opgørelse over graddagene, der er en indikator på, hvor meget energi der reelt kræves for at opvarme et gennemsnithus. Helt præcist har der været 499 færre graddage.

Det betyder, at landets fjernvarmekunder godt kan gnide sig i hænderne. Ikke for at holde varmen, men fordi det udløser en besparelse på varmeregningen.

- En gennemsnitsfamilie i et standardhus på 130 kvadratmeter og et forbrug på 18,1 MWh vil i løbet af året have sparet 1318 kroner, oplyser teknisk konsulent Rasmus Bundegaard Eriksen fra Dansk Fjernvarme.

Et såkaldt normalår har 3112 graddage. I 2015 har der kun været 2613. Det er både forår og efterår, der har været ekstra lunt. Og vinteren fulgte med; december har haft flere dage med over 10o C.

- Efteråret begyndte ellers meget normalt, kan vi se i statistikken. Men især december har været varmere end normalt, siger Rasmus Bundegaard Eriksen.

Det lune vejr betyder, at man på varmeværkerne har sparet brændsler, fordi der ikke er behov for at fyre så meget. Det vil især være de dyreste brændsler, som værkerne har sparet udgifterne til, fordi det ikke har været nødvendigt at tænde for spids- og reservelastkedlerne.

Sparede penge til brændsler er sparede penge for kunderne, da fjernvarmeselskaberne lever efter nonprofit-regler. Fjernvarmeselskaberne må altså ikke tjene penge på at producere og distribuere fjernvarme ud til kunderne. De skal kun betale for det, som fjernvarmen har kostet at producere og distribuere ud i radiatorerne.

Faktaboks: Graddage

Graddage er en måde at registrere, hvor meget energi vi skal bruge på at opvarme vores huse på baggrund af klimaet. Jo større graddagetal, jo større forbrug af energi.

I Danmark er basistemperaturen sat til 17o C. Det skyldes, at vi også får varme fra sekundære varmekilder som os selv, belysning, hårde hvidevarer, tv og computere, etc.

Hvis der fx er 5o C udenfor i gennemsnit i løbet af et døgn, skal vi selv opvarme boligen 12o C. Altså er der 12 graddage i det døgn.

På et normalår er der beregnet 3112 graddage.

Nøgleord

Kontakter

Pressechef Rune Birk Nielsen tlf. 2490 4197

Information om Dansk Fjernvarme

Dansk Fjernvarme
Dansk Fjernvarme
Merkurvej 7
6000 Kolding

76308000http://danskfjernvarme.dk
Dansk Fjernvarme er fjernvarmens brancheorganisation og dækker 99 procent af fjernvarmeproduktionen i Danmark. Varmen produceres af de mere end 400 fjernvarmeselskaber. Dansk Fjernvarmes medlemsværker forsyner i dag 1.7 millioner boliger og 3,6 millioner danskere med fjernvarme.

Følg pressemeddelelser fra Dansk Fjernvarme

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Dansk Fjernvarme