Furesø Kommune

Fjernvarme på vej til to områder i Farum Vest

Del

Furesø Byråd har den 24. november 2021 besluttet at godkende to projektforslag for udbygning af fjernvarmenettet i Farum Vest

To byområder i Farum skal nu kobles på fjernvarmenettet på samme måde som her i Værløse.
To byområder i Farum skal nu kobles på fjernvarmenettet på samme måde som her i Værløse.

Med godkendelsen af projektforslagene kan Farum Fjernvarme tilbyde 405 ejendomme tilslutning til fjernvarmenettet frem mod 2024. Det gælder blandt andet Plejecenter Lillevang og Solvangskolen og to omkringliggende byområder.

”I Furesø Byråd er vi glade for at kunne godkende de to fjernvarmeprojekter, der giver flere borgere, boligforeninger og virksomheder mulighed for at konvertere fra naturgas og olie til mere miljørigtig fjernvarme og derigennem bidrage til kommunens målsætning om en fossilfri varmeforsyning i 2035.”, siger Lene Munch-Petersen (A), formand for Udvalget for natur, miljø og grøn omstilling.

Farum Fjernvarme har allerede taget kontakt til en række grundejerforeninger og boligselskaber i de to områder, hvor de har oplevet en stor interesse for tilbud om fjernvarme.

”Vi glæder os til at kunne tilbyde en række nye kunder en grønnere varmeforsyning end den, de har i dag. Udover at gøre det økonomisk fordelagtigt at være med fra begyndelsen, introducerer vi også muligheden for at få fjernvarme på abonnement, så kunderne ikke nødvendigvis skal ud i en større investering for at blive tilsluttet fjernvarmen. Fjernvarmen skal være et attraktivt varmevalg – både i forhold til pris og miljø,” siger Nighat Kamal, direktør i Farum Fjernvarme

Ejendommene i de to nye fjernvarmeområder vil primært blive forsynet med fjernvarme produceret på Farum Fjernvarmes store luft/vand-varmepumpe suppleret med naturgasbaseret fjernvarme. Med den planlagte udbygning forventes det at give en årlig CO2-reduktion på 720 tons til en start. Men udbygningen rummer et endnu større potentiale, der kan realiseres i takt med, at Farum Fjernvarme omstiller den naturgasbaserede andel af fjernvarmeproduktionen til CO2-neutrale energikilder. En omstilling, som Furesø Kommune meget gerne samarbejder med Farum Fjernvarme om, fortæller Øjvind Vilsholm (Ø), næstformand i Udvalget for natur, miljø og grøn omstilling. Han siger videre:

”Udbygningen med fjernvarme er helt i tråd med Furesø Kommunes klimamålsætninger. Og for at styrke vores grønne omstilling yderligere er det også vigtigt, at vi sammen med Farum Fjernvarme undersøger mulighederne for at omstille den naturgasbaserede del af fjernvarmeproduktionen til CO2-neutrale energikilder. Målet er nemlig at sikre en fossilfri varmeforsyning i 2035”, slutter Øjvind Vilsholm.

De to fjernvarmeprojekter er første skridt i udmøntningen af planerne for en udbygning af fjernvarmenettet i Furesø Kommune og forventes inden for et kortere tidsperspektiv at blive fulgt op af flere konverteringsprojekter i både Farum og Værløse.

Læs mere om Farum Fjernvarmes udbygningsplaner på https://www.farum-fjernvarme.dk/aktuelt/fjernvarmen-er-paa-vej/skift-til-fjernvarme/

Kontakter

Lene Munch-Petersen (A)

Formand for Udvalg for natur, miljø og grøn omstilling; Medlem af Udvalg for byudvikling og bolig; Medlem af Udvalg for dagtilbud og familier

Tlf:7216 5660lmp@furesoe.dk

Øjvind Vilsholm (Ø)

Medlem af Økonomiudvalget; Medlem af Udvalg for natur, miljø og grøn omstilling; Medlem af Udvalg for dagtilbud og familier

Tlf:2027 4465oev@furesoe.dk

Claus TorpBy- og kulturdirektør

Center for Borgerservice, Kultur og Erhverv, Center for Kommunale ejendomme og Anlæg, Center for By og Miljø.

Tlf:7216 5858clt1@furesoe.dk

Billeder

To byområder i Farum skal nu kobles på fjernvarmenettet på samme måde som her i Værløse.
To byområder i Farum skal nu kobles på fjernvarmenettet på samme måde som her i Værløse.
Download

Information om Furesø Kommune

Furesø Kommune
Furesø Kommune
Stiager 2
3500 Værløse

http://www.furesoe.dk/

Følg pressemeddelelser fra Furesø Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Furesø Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum