Hjørring Kommune

Fjernelsen af fisketrappen i Bindslev udsættes

Del

Projektet skulle være realiseret senest med udgangen af 1. kvartal 2023. En klage har imidlertid sat projektet i bero indtil Klagenævnet har færdigbehandlet klagen.

Fjernelsen af fisketrappen ved Bindslev Gl. Elværk er en af de største (hvis ikke den største) vandplanindsats i Danmark.

Fisketrappen er i følge Statens vandplaner udpeget som en spærring for fisk i vandløbet. Derfor har kommunen en bunden opgave i at skabe fri passage i området omkring den nuværende fisketrappe. Realiseringen af projektet vil åbne op for 210 km vandløb opstrøms. 

Projektet finansieres ved tilskud fra EU og skal være realiseret senest med udgangen af 1. kvartal 2023. Projektet er imidlertid blevet påklaget til Klagenævnet den 7. maj 2021. Klagenævnet har endnu ikke færdigbehandlet klagen.

Hjørring Kommune har derfor anmodet staten om udsættelse, og staten har ekstraordinært givet projektet udsættelse til den 31. december 2023.

Kontakter

Teamleder i Team Natur Jens Pedersen
Tlf. 41 22 67 57
jens.pedersen@hjoerring.dk

Billeder

Information om Hjørring Kommune

Hjørring Kommune
Hjørring Kommune
Springvandspladsen 5
9800 Hjørring

72 33 33 33https://hjoerring.dk/
Hjørring Kommune er med sine knap 65.000 indbyggere den næst største kommune i Nordjylland. Du finder os centralt placeret i Vendsyssel og dermed i centrum af Skandinavien og Nordeuropa. Klik dig videre og bliv meget klogere på Hjørring Kommune.

Følg pressemeddelelser fra Hjørring Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Hjørring Kommune

Hjørring Kommune inviterer til klimafejring og underskrivning af samarbejdsaftaler27.6.2022 14:01:26 CEST | Pressemeddelelse

Vi har lavet en klimahandlingsplan, der vil sikre os en CO2 reduktion på 86% i 2030, hvilket er mere ambitiøst end målene i Prisaftalen. Skal det lykkedes må alle gode kræfter i kommunen arbejde sammen, og vi har derfor indgået partnerskabsaftaler med det lokale erhvervsliv, organisationer og uddannelsesinstitutioner, som sammen med borgere og kommune skal hjælpe med at drive den grønne omstilling.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum