Haderslev Kommune

FitforKids får Sundhedsprisen 2014

Del

Foreningen FitforKids har fået tildelt Sundhedsprisen 2014. Det skete ved et arrangement i Gram Fritidscenter i sidste uge, hvor formanden for Udvalget for Sundhed og Forebyggelse, Preben Holmberg, foruden rosende ord kunne overrække en check på 14.000 kr.

Modtageren af Sundhedsprisen 2014, FitforKids, blev stiftet i 2007 af en lille gruppe forældre, fitnessinstruktører og erfarne kostvejledere, der med bekymring havde fulgt eksplosionen i antallet af overvægtige børn. Målet var klart: at skabe Danmarks bedste sundhedsforløb for børn og deres familier.

I dag har FitforKids hold i mere end 10 danske kommuner og altså også i Haderslev Kommune, hvor 20 glade familier undervises to gange om ugen af i alt otte frivillige instruktører. Træningen foregår på Sdr. Otting Skole. Mandag aften er træningen alene for børnene (7-15 år), mens forældrene får lov at være med lørdag formiddag. Udover fysisk træning handler det om kostvejledning, coaching og motivation. Det hele er ganske gratis takket være de frivillige instruktørers store arbejde.

FitforKids er en stor succes, og de deltagende børn oplever ikke kun markante vægttab, men også mere energi, nye venskaber og større overskud i skolen såvel som i fritiden. Formanden for Udvalget for Sundhed og Forebyggelse, Preben Holmberg siger:

"Det er en stor glæde for os i Udvalget for Sundhed og Forebyggelse at se effekten af den kæmpe indsats, de frivillige ildsjæle i FitforKids gør for vores børn. Vi har fx hørt om en dreng på 10 år, der har præsteret et vægttab på 9 kg. Det er fantastisk, og det er bl.a. derfor, at vi har valgt at give årets sundhedspris til FitforKids".

Fakta

Sundhedsprisen er stiftet af Udvalget for Sundhed og Forebyggelse med henblik på at tilgodese ekstraordinære, frivillige sundhedsindsatser i Haderslev Kommune. Udvalget for Sundhed og Forebyggelse vælger på baggrund af indstillinger fra kommunens borgere, hvem der skal modtage prisen. I år blev FitforKids valgt som modtager af Sundhedsprisen foran seks andre, stærke kandidater.

FOTO: De seks instruktører fra FitforKids modtager sundhedsprisen.Kontaktinformation:

Sundhed og Forebyggelse, Dorte Evald, doev@haderslev.dk, tlf. 74 34 03 06

Formanden for Udvalget for Sundhed og Forebyggelse, Preben Holmberg, prho@haderslev, tlf. 24 44 40 55

Billeder

Information om Haderslev Kommune

Haderslev Kommune
Haderslev Kommune
Gåskærgade 26
6100 Haderslev

http://www.haderslev.dk/

Følg pressemeddelelser fra Haderslev Kommune

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Haderslev Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum