Udenrigsministeriet

Fiskeriminister Eva Kjer Hansen vil have regelforenklinger til fiskerne

Del

EU-Kommissionen har fremlagt forslag til ny kontrolforordning, der blev drøftet på fiskerirådsmøde i Luxembourg i dag, men det er uklart om forslaget lever op til intentionen om regelforenkling.

Fiskeriminister Eva Kjer Hansen ønsker forenklinger i de nye regler, så fiskerne ikke pålægges flere byrder, men tværtimod får lettet de administrative byrder. Derfor kræver ministeren at Kommissionen udarbejder en liste over både nye regler og forenklinger i forslaget.  

”Gennem årene er der blevet lagt lag på lag på lag i reglerne for fiskerikontrol. Kontrollen skal være effektiv og reglerne skal overholdes. Men det må ikke blive en regeljungle, som ingen kan finde hoved og hale i, og de forskellige registreringer skal give mening. Vi skal ikke belaste fiskerne med unødigt bureaukrati” siger fiskeriminister Eva Kjer Hansen.

Som forslaget er nu, er det uklart om forslaget lever op til intentionen om at forenkle reglerne. Kommissionen foreslår for eksempel, at vejning af fisk skal ske umiddelbart efter landing og samtidig foreslås den nuværende undtagelse for vejning af søpakket fisk fjernet. Søpakket fisk, der bliver vejet om bord på fartøjet, skal med det nye forslag så vejes igen ved landing. Det medfører flere regler og et værditab på grund af den ekstra håndtering af fisken.

”Kommissionens intention er at forenkle, men når vi dykker ned i forslaget ser vi desværre, at det også indeholder nye regler for eksempelvis vejning af fisk, det rekreative fiskeri og mindre både. Og flere regler er jo ikke at forenkle. Derfor har jeg i dag bedt Kommissionen om at komme med en liste over både nye regler og forenklinger, så vi sikrer os, at der ikke bliver pålagt fiskerne mere bureaukrati” siger fiskeriminister Eva Kjer Hansen.

Forslaget lægger op til modernisering af kontrollen, blandt andet gennem øget digitalisering og kameraovervågning. Målet er, at udfase papirregistreringer. Endelig foreslår Kommissionen skærpede sanktioner for overtrædelser.  

Der er bred opbakning blandt de øvrige EU-lande bred til Danmarks ønske om at forenkle reglerne for fiskerikontrol. De nye regler skal nu forhandles i Rådet og Europa-Parlamentet.

Kontakter

Information om Udenrigsministeriet

Udenrigsministeriet
Udenrigsministeriet
Asiatisk Plads 2
1448 Købehavn K

33 92 00 00http://um.dk/

Følg pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Eva Kjer Hansen sætter undersøgelse i gang9.11.2018 07:00pressemeddelelse

Fiskeriminister Eva Kjer Hansen iværksætter nu en undersøgelse, der skal afdække hvordan en lang række fejl i administrationen og sager om svig i erhvervet på fiskeriområdet kunne opstå. ”Det er nødvendigt med en grundig opfølgning på den kritik der har været af administrationen af fiskeriområdet. Vi mangler fortsat at få svar på det helt centrale spørgsmål; hvordan kunne det her ske? Det skal vi nu have belyst i en ekstern undersøgelse” udtaler fiskeriminister Eva Kjer Hansen. Undersøgelsen skal analysere de bagvedliggende årsager til, at fiskeriforvaltningen igennem en årrække har været fejlbehæftet og mangelfuld. Undersøgelsen skal blandt andet se på • organisatoriske og strukturelle svagheder • ledelsesmæssige aspekter • manglende kontrol og tilsyn • manglende kompetencer Der er allerede igangsat to andre undersøgelser af tilskudsområdet. Dels en gennemgang af gamle tilskudssager for at undersøge om, der er yderligere administrative fejl og anledning til mistanke om flere sager om

Ulla Tørnæs deltager i Kinas største importmesse, China International Import Expo, som Statsministerens Særlige Repræsentant.5.11.2018 08:19pressemeddelelse

I Shanghai deltager minister for udviklingssamarbejde 5-6. november som Statsministerens Særlige Repræsentant i China International Import Expo(CIIE), hvor præsident Xi Jinping er vært. Her forventes over 100 lande, og 150.000 kinesiske og internationale indkøbere at deltage. Under CIIE vil ministeren bl.a. åbne den danske nationale pavillon, der har temaet ”Sustainability”.