Aarhus Universitet

Fire talentfulde AU-studerende modtager Dronning Margrethe II's rejselegat 2020

Del
Historisk madkultur, offentlig ledelse, lungesygdomme og exoplaneter. Fagfelterne hos de fire modtagere af Dronning Margrethe II’s rejselegat 2020 spænder vidt – og de fire talentfulde kandidatstuderende fra Aarhus Universitet kan nu udvide deres faglige horisont med studieophold i udlandet.

Med H.K.H. Dronning Margrethe II’s rejselegat på hver 25.000 kr. kan fire stærke talenter fra Aarhus Universitet rejse ud i verden og blive beriget med nye indsigter til deres studie.

De studerende, der modtager rejselegatet, er ifølge prorektor Berit Eika udover at være fagligt dygtige også hårdtarbejdende, engagerede og har gjort noget ekstra i form af for eksempel frivilligt arbejde.

”Rejselegatmodtagerne er rollemodeller for alle studerende, og legatet giver dem mulighed for via et studieophold i udlandet at få skabt internationale relationer og nye perspektiver på deres fag,” siger Berit Eika.

Normalt overrækkes legaterne i forbindelse med Aarhus Universitets årsfest ved den traditionsrige højtidelighed i Aulaen. Men på grund af COVID-19 er årsfesten i år aflyst, og derfor uddeles legaterne uden ceremoni.

De fire modtagere af Dronning Margrethe II’s rejselegat 2020 er:

Charlotte Marie Brühe Jensen, kandidatstuderende i arkæologi, Institut for Kultur og Samfund, Aarhus Universitet

Charlotte Marie Brühe Jensen fik topkarakter for sit BA-projekt med titlen ’Fyrstelige kulinariske netværk i europæisk senmiddelalder: et arkæologisk studie i Henrik Harpestrengs kogebog og dens relation mellem Danmark og det øvrige Europa’. Hun planlægger at forfølge dette emne yderligere med et praktikforløb i det velbevarede historiske køkken ved Kloster Seligenstadt i Tyskland som en del af forberedelsen til et speciale om historiske køkkener og europæisk madkultur.

Maria Søgaard-Nielsen, kandidatstuderende i statskundskab, Institut for Statskundskab, Aarhus Universitet

Maria Søgaard-Nielsen interesserer sig for samfundsvidenskabelige metoder, og hun har sjældent høje karakterer inden for international politik og offentlig ledelse. Hendes bacheloropgave blev skrevet inden for offentlig ledelse.

Hun skal i foråret 2021 studere international politik og samfundsvidenskabelige metoder ved ét af Australiens bedste universiteter, Deakin University. Hun er især interesseret i at studere Human Rights in World Politics og vil supplere med metodekurser.

Sophia Thrane, kandidatstuderende i medicin, Institut for Biomedicin, Aarhus Universitet

Sophia Thrane har som kandidatstuderende arbejdet med et projekt vedrørende udvikling og behandling af antimikrobiel multiresistens blandt bakterier, der inficerer lungerne hos patienter med cystisk fibrose. Hun er med til at udvikle medicinsk behandling af en problemstilling, hvor der i øjeblikket ikke eksisterer tilfredsstillende behandlinger. Sophia Thrane ønsker fremover at dygtiggøre sig yderligere inden for dette forskningsfelt.

Dina Sofia Mortensen, kandidatstuderende i astronomi, Institut for Fysik og Astronomi, Aarhus Universitet

Dina Sofia Mortensens speciale handler om at påvise exoplaneter, der kredser om en bestemt klasse af stjerner. Her brugte hun en ikke hidtil anvendt tilgang, som potentielt vil føre til yderst interessante planetopdagelser. Dronning Margrethe II’s Rejselegat vil give Dina Sofia Mortensen mulighed for at deltage i konferencer om exoplaneter, hvor hun kan præsentere resultaterne fra sit specialeprojekt.

Læs mere om alle fire legatmodtagere


Om Dronning Margrethe II’s rejselegat
Rejselegatet blev indstiftet i 2010 som en gave til Hendes Majestæt Dronning Margrethe i anledning af Dronningens 70 års fødselsdag og blev udvidet i 2012 i anledning af Dronningens 40 års regentjubilæum. Der uddeles i alt fire rejselegater. På Aarhus BSS og Arts går legatet til studerende ved statskundskab og arkæologi – de fag, som Dronning Margrethe selv læste i sin tid som studerende på Aarhus Universitet i 1961-1962. Der er ingen krav til studieretningen på henholdsvis Health, Natural Science eller Technical Science.

Hensigten med legatet på 25.000 kroner er at gøre det muligt for legatmodtagerne at studere i udlandet i forbindelse med deres studier på Aarhus Universitet.

Nøgleord

Information om Aarhus Universitet

Aarhus Universitet
Aarhus Universitet
Nordre Ringgade 1
8000 Aarhus

8715 0000http://www.au.dk/

Følg pressemeddelelser fra Aarhus Universitet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Aarhus Universitet

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye