Fire komikere fusionerer stand-up og revy i nyt satirisk sceneshow

Del

Flemming Jensen, Omar Marzouk, Sebastian Dorset og Michael Schøt vil puste liv i to genrer med en ny platform for politisk humor: Stand-up revy.

De fire idémænd bag stand-up revyen: Michael Schøt, Flemming Jensen, Omar Marzouk og Sebastian Dorset
De fire idémænd bag stand-up revyen: Michael Schøt, Flemming Jensen, Omar Marzouk og Sebastian Dorset

Stand-up og revy har længe været to skarpt adskilte verdener - til trods for at de to genrer vil noget af det samme: Begge dele kombinerer det skarpe blik på samfundet og det politiske landskab med god underholdning. Men nu skal der ske noget nyt, lyder det fra Flemming Jensen, Omar Marzouk, Sebastian Dorset og Michael Schøt, der især mener, at der er behov for at styrke det politiske bid.

De fire meget forskellige komikere har derfor sat sig for at finde styrken i de to former og forene dem i en nyskabelse med et helt nyt udtryk: Stand-up revy.

”I stand-up revyen vil vi dyrke spontaniteten, det rablende, det indholdsmættede, det skarpe – vi vil sigte på politik mere end på politikere – gå mere efter bolden end efter manden m/k,” fortæller Flemming Jensen.

De fire idémænd har alle beskæftiget sig med den politiske humor i mange år - i stand-up, revy, teater og romaner – og ambitionen er, at stand-up revyen skal give den politiske satire en revival.

”Stand-up revyen er ikke tænkt som en engangsforestilling i 2016. Vi håber, at premieren i år kan være startskuddet for en ny platform for politisk humor i Danmark, som skal vise, at det at tale politik ikke behøver være hverken tørt eller tandløst,” siger Flemming Jensen.

Standup-revyen spiller på PH-caféen i København fra 26. maj og fortsætter hele juni måned.

Fakta

Hvor: PH-caféen, Halmtorvet 9A, 1700 København V

Hvornår: Stand-up revyen har premiere 26. maj, og spiller torsdag-lørdag i resten af maj og juni. Billetter kan bestilles på www.phbooking.dk

Hvem:

MICHAEL SCHØT (f. 1980): Stand-up komiker og den yngste af de fire idémænd bag stand-up revyen. Aktuel her i foråret 2016 med showet ”Ytringspligt”, der har fået 5 stjerner i BT – og med internet-hittet ”Schøtministeriet”, der nu også kører live på Nørrebro Teater. Tidligere har han kørt løs med showene ”uPolitisk Korrekt” og “Mere uPolitisk Korrekt” og ”De Udvalgte”.

OMAR MARZOUK (f. 1973): Stand-up komiker. Omar har været på den danske stand-up scene i mange år. Han har stået bag shows som ”Krig, terror og andre sjove ting”, ”Præster, politikere og andre profeter”, “Omskåret”, ”Omar og ondskabens akse” og “Omars Ark” på DR2 og været med i teaterstykket “Mogens og Mahmoud” på Folketeatret – sammen med bl.a. Flemming Jensen. Rent etnisk er Omar den eneste af de medvirkende, der er vokset op i Hvidovre.

SEBASTIAN DORSET (f. 1970): Stand-up komiker og oprindeligt uddannet journalist. Med en debut som stand-up komiker i 1995, har Sebastian Dorset haft en aktiv karriere på den danske comedy-scene. Han har optrådt i stand-up shows som “Talegaver til børn”, “Stand-up.dk” og “Fem på flugt”. Derudover er han flittig skribent til andres shows.

FLEMMING JENSEN (f. 1948): Skuespiller, forfatter og instruktør. Han har både skrevet og været skuespiller i utallige politiske komedier fra ”Spindoctor” og ”Let’s Kick Ass!” til ”Javel, hr. minister”. Som forfatter er det blevet til 14 bøger – hvoraf to har resulteret i franske litteraturpriser. Flemmings indgang var – og er sådan set stadig – den danske revyscene. Alligevel var han den første nogensinde, der lavede et solo stand-up show på Nørrebro Teater.

Læs mere påwww.standuprevy.dk

Nøgleord

Kontakter

Morten Lintrup: morten.lintrup@anothercommunication.dk, tlf. 27 14 41 97

Billeder

De fire idémænd bag stand-up revyen: Michael Schøt, Flemming Jensen, Omar Marzouk og Sebastian Dorset
De fire idémænd bag stand-up revyen: Michael Schøt, Flemming Jensen, Omar Marzouk og Sebastian Dorset
Download

Information om Stand-up revy

Stand-up revyFølg pressemeddelelser fra Stand-up revy

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.