Dyson

Fire ingeniørstuderende vinder dette års internationale James Dyson Award

Del

Sejren og førstepræmien på 30.000 britiske pund går i år til den innovative og prisbillige canadiske scanner sKan, der ved hjælp af en varmesøger kan hjælpe læger med hurtigt at spotte mulige tegn på modermærkekræft. sKan er udviklet af fire ingeniørstuderende på McMaster University i Canada. James Dyson Award uddeles hvert år. Sidste års vinderprodukt var en cykelhjelm af papir.

Måler temperaturen billigt og præcist

Cancerceller udsender mere varme end raske celler. Det betyder fx, at kræftramte modermærker genvinder varmen hurtigere, hvis man lægger is på et hudområde. sKan-scanneren måler temperaturen på en meget nøjagtig og prisbillig måde og afslører efter en kuldepåvirkning af huden og efterfølgende scanning, om hudområder, der er mistænkt for modermærkekræft, udviser tegn herpå ved hurtigere at opnå normal kropstemperatur. Normalt koster denne type udstyr flere hundrede tusinde kroner, men sKan-scanneren koster mindre end 10.000 kroner.

Hudkræft i Danmark

I Danmark rammer hudkræft alle aldersgrupper, men er mest almindeligt hos personer over 15 år. Ifølge Kræftens Bekæmpelse og cancer.dk er der hos yngre personer lidt flere kvinder end mænd, der får stillet diagnosen. Antallet af personer, der får stillet diagnosen, har været kraftigt stigende gennem de seneste 50 år, mens antallet af personer, der dør af sygdommen, til gengæld kun har været svagt stigende gennem de seneste år. Fra 2010 – 2014 har 974 danske mænd fået stillet diagnosen. Det tilsvarende tal for kvinder er 1.111. Ved udgangen af 2014 var 10.234 mænd og 15.230 kvinder i behandling for modermærkekræft. I samme periode døde 164 mænd og 120 kvinder af sygdommen.

James Dyson Award honorerer studerende inden for produktdesign, industrielt design og de klassiske ingeniørfag.

Hele pressemeddelelsen på engelsk er vedlagt dette resumé. 

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Vedhæftede filer

Information om Dyson

Dyson
Dyson
Amaliegade 10
1256 København

+45 20 76 30 20http://www.dyson.dk

Om Dyson

Dyson er en verdensomspændende teknologivirksomhed, som står bag en lang række banebrydende produkter. Mest kendte er Dysons poseløse støvsugere, men også på områder som ventilatorer, varmeblæsere, luftfugtere og håndtørrere sætter virksomheden nye standarder, både i forhold til funktion og design. Dysons produkter sælges i over 70 lande, og virksomheden rundede allerede i 2013 50 mio. solgte maskiner. Hovedsædet ligger i England. I Danmark sælges Dysons produkter i Power, Magasin Kgs. Nytorv og på nettet på www.dyson.dk

Følg pressemeddelelser fra Dyson

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Dyson

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum