Novo Nordisk Fonden

Fire exceptionelle forskertalenter rekrutteret til Danmark

Del
Fire talentfulde og lovende yngre forskere hiver teltpælene op og flytter til Danmark, efter de hver har modtaget en bevilling på 25 mio. kr. fra Novo Nordisk Fonden.

Forskere fra fire førende universiteter i udlandet flytter nu til Danmark for at fortsætte deres karrierer.

Det sker, efter Novo Nordisk Fonden har tildelt fire talentfulde yngre forskere en bevilling på hver ca. 25 mio. kr.

På baggrund af bevillingerne vil forskerne nu etablere deres forskningslaboratorier ved hhv. Aarhus Universitet og Københavns Universitet og forfølge ambitiøse forskningsprogrammer over en periode på syv år.

Forskerne arbejder inden for forskellige felter inden for biomedicin og bioteknologi, og deres ankomst vil bidrage til at styrke og udvikle dansk forskning inden for disse områder.

De fire bevillingsmodtagere er:

  • Felicity Davis, adjunkt, flytter til Institut for Biomedicin ved Aarhus Universitet fra University of Queensland, Australien
  • Samir Bhatt, lektor, flytter til Institut for Folkesundhedsvidenskab ved Københavns Universitet fra Imperial College London, Storbritannien
  • Daniel M. Messerschmidt, adjunkt, flytter til Institut for Cellulær og Molekylær Medicin ved Københavns Universitet fra Institute of Molecular & Cell Biology, Singapore
  • Mads Gyrd-Hansen, lektor, flytter til LEO Foundation Skin Immunology Research Center ved Københavns Universitet fra University of Oxford, Storbritannien

Felicity Davis vil i sin forskning undersøge og beskrive, hvordan organer dannes, fungerer og svigter i forbindelse med sygdom. Samir Bhatt vil indsamle livshistorik om mere end to mio. mennesker og ved hjælp af matematiske modeller søge at finde ud af, hvad der gør os syge. Daniel M. Messerschmidt vil skabe nye viden om epigenetik. Og endelig sætter Mads Gyrd-Hansen i sin forskning fokus på signaleringsmekanismer i hudens celler. En øget forståelse af disse kan bidrage til udvikling af nye lægemidler til behandling af inflammatoriske hudsygdomme.

”Jeg glæder mig over at kunne bringe den internationale forskningserfaring, jeg har fået i Oxford, med mig til Københavns Universitet og derigennem bidrage til udviklingen af et stærkt og internationalt forskningsmiljø på hudimmunologicentret,” siger Mads Gyrd-Hansen, der vender tilbage til Københavns Universitet, hvor han er uddannet, efter at have været ved University of Oxford siden 2013.

Bevillingerne til de fire forskere er givet som led i programmet Novo Nordisk Foundation Young Investigator Awards, der gør det muligt for fremtrædende unge forskere uden for Danmark at etablere forskningslaboratorier i Danmark. Bevillingerne går til oprettelsen af en forskningsgruppe samt til at dække bl.a. lønudgifter for medarbejdere.

”Jeg vil gerne lykønske de fire bevillingsmodtagere. De er udvalgt blandt mange meget velkvalificerede ansøgninger, og vi ser frem til at følge deres projekter i de kommende år. Med Novo Nordisk Foundation Young Investigator Awards tilstræber vi at tiltrække nogle af verdens mest talentfulde og lovende yngre forskere til Danmark og derved styrke dansk forskning både nu og i fremtiden,” siger Niels-Henrik von Holstein-Rathlou, Senior Vice President, Novo Nordisk Fonden.

Ny ansøgningsrunde på vej
Novo Nordisk Foundation Young Investigator Awards støtter uafhængige forskere på et tidligt stadium eller midtvejs i karrieren, som er klar til at udføre mere ambitiøse undersøgelser inden for biomedicin og bioteknologi.

Bevillingerne tildeles efter et åbent opslag og en tofaset ansøgningsproces. Næste ansøgningsrunde åbner i oktober 2020. 

Nøgleord

Kontakter

Elisabeth Corcelle-Termeau, Senior Scientific Manager, tlf.: 7242 2587, ect@novo.dk


Christian Mostrup, pressechef, tlf.: 3067 4805, cims@novo.dk

Information om Novo Nordisk Fonden

Novo Nordisk Fonden
Novo Nordisk Fonden
Tuborg Havnevej 19
2900 Hellerup

3527 6600http://novonordiskfonden.dk/

Novo Nordisk Fonden er en dansk erhvervsdrivende fond med to hovedformål: 1) at udgøre et stabilt fundament for den erhvervsmæssige og forskningsmæssige virksomhed, som drives af selskaberne i Novo Gruppen; og 2) at yde støtte til videnskabelige, humanitære og sociale formål.

Fondens vision er at yde et betydende bidrag til forskning og udvikling, der forbedrer menneskers liv og bæredygtigheden i samfundet. Siden 2010 har fonden uddelt mere end 25 milliarder kroner, primært til forskning ved offentlige vidensinstitutioner og hospitaler i Danmark og de øvrige nordiske lande samt behandling og forebyggelse af diabetes. 

Følg pressemeddelelser fra Novo Nordisk Fonden

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Novo Nordisk Fonden

Danmark bygger en af verdens kraftigste AI-supercomputere for at sætte skub i løsninger på samfundsmæssige udfordringer18.3.2024 23:00:00 CET | Pressemeddelelse

Danmark indgår et samarbejde med NVIDIA om at etablere et nationalt center for AI-innovation, der skal huse en af verdens kraftigste AI-supercomputere. Målet er at sætte skub i forskning og innovation inden for områder, som spænder fra sundhed og life science til grøn omstilling, og derigennem understøtte udviklingen af innovative løsninger på nogle af de største problemer, verden står overfor.

Britiske pionerer inden for genomsekventering modtager Novo Nordisk Prisen15.3.2024 09:00:00 CET | Pressemeddelelse

Professor Sir David Klenerman og Sir Shankar Balasubramanian modtager Novo Nordisk Prisen 2024 for deres banebrydende arbejde, som gør det muligt at bestemme DNA-sekvensen af det menneskelige genom på blot én time. Dette har åbnet døren for brugen af invidualiseret behandling og har forbedret vores forståelse af såvel sygdom som menneskelig mangfoldighed. Med prisen følger et beløb på 5 mio. kr.

Forlængelse af succesfuldt pilotprojekt skal styrke forskningssamarbejde og bane vej for mere innovation7.3.2024 13:00:00 CET | Pressemeddelelse

Novo Nordisk Fonden afsætter op til 180,2 mio. kr. over fem år til at forlænge og udvide Open Discovery Innovation Network (ODIN), en patentfri samarbejdsplatform, der succesfuldt har etableret den første ramme for Open Innovation in Science (OIS) i Danmark. OIS er en samarbejdsmodel, hvor industrien og offentlige forskningsmiljøer går sammen om at skabe forskningsprojekter og dele deres resultater åbent med offentligheden. Pilotprojekt har vist gode resultater.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye