Kræftens Bekæmpelse

Fire børn med kræft inde på livet vinder Kræftens Bekæmpelses store tegnekonkurrence

Del

'Tegn noget, der gør dig glad, når du er ked af det,' lød opgaven. Det gjorde 500 børn. Nu er vinderne fundet, og torsdag hyldes de med et stort arrangement i København.

500 børn med kræft inde på livet har under årets Stafet For Livet-arrangementer tegnet tegninger med temaet 'Tegn noget, der gør dig glad, når du er ked af det.'

Nu er de fire vindere fundet, og torsdag 22. november hyldes de og deres skole- eller børnehavekammerater ved et flot arrangement på Statens Museum for Kunst i København.

Udover at få deres tegning som et 'rigtigt' kunstværk på lærred bliver børnene modtaget af tryllekunstneren Birger Vest og MGP-stjerner som Jepanna, Ella, Klara & Sidsel og Thea & Rita.

- Der kommer 100 børn og lærere og pædagoger til en dag, som vi håber bliver rigtig god. Vi er meget glade og overvældede over den store interesse, der har været for konkurrencen, siger Per Bøge, områdechef i OmSorg, som er den afdeling i Kræftens Bekæmpelse, der står bag konkurrencen.

- Det at tegne kan for mange børn være et sted, hvor de får mulighed for at udtrykke deres tanker og bekymringer, siger han.

Årligt mister 2.000 børn og unge en forælder

Hvert år mister ca. 2.000 børn og unge under 18 år en forælder. Derudover lever mange børn og unge med en livstruende syg forælder eller søskende. Mange af de ramte går i skole eller børneinstitution, og derfor er det vigtigt, at lærere og pædagoger er klædt på til at støtte de sorgramte børn, fortæller Per Bøge.

- Vi arbejder for at ingen børn skal stå alene med deres sorg, uanset hvad årsagen til tabet er, siger han.

OmSorg arbejder for, at der skal være et velfungerende sorgberedskab på alle skoler, herunder sorggrupper. I en sorggruppe giver man de sorgramte børn mulighed for at snakke med andre børn i lignende situationer, hvilket kan hjælpe dem med at forstå samt sætte ord på deres egne følelser.

Nøgleord

Kontakter

Få yderligere oplysninger og interviewaftaler hos kommunikationskonsulent i Kræftens Bekæmpelse Didder Oppermann, tlf. 35 25 74 84.

Arrangementet finder sted torsdag 22. november kl. 12 på Statens Musen for Kunst i Kbh.

Billeder

Rikkemaja fra Kolding  har til konkurrencen lavet en tegning, som viser, at hendes bamse og hendes mor gør glad, når hun er ked af det.
Rikkemaja fra Kolding har til konkurrencen lavet en tegning, som viser, at hendes bamse og hendes mor gør glad, når hun er ked af det.
Download

Links

Information om Kræftens Bekæmpelse

Kræftens Bekæmpelse
Kræftens Bekæmpelse
Strandboulevarden 49
2100 Kbh Ø

http://www.cancer.dk

Følg pressemeddelelser fra Kræftens Bekæmpelse

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Kræftens Bekæmpelse

Kræftens Bekæmpelse: Medicinrådet fungerer, men der er plads til forbedringer16.5.2019 16:20:02 CESTPressemeddelelse

Det nu to år gamle Medicinråd sørger for, at danske patienter får adgang til nye lægemidler. Der har været knaster undervejs, men overordnet er det godt, at der stilles større krav til medicinalindustrien om dokumentation for, at medicinen virker, siger Kræftens Bekæmpelses direktør Jesper Fisker. Han opfordrer til, at rådet får værktøjer til at arbejde endnu hurtigere, samt tid til at lave flere behandlingsvejledninger.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum