Region Sjælland

Fintælling af stemmer afgivet på Socialdemokratiet i Region Sjælland

Del

Regionsvalgbestyrelsen i Region Sjælland besluttede torsdag eftermiddag, at stemmerne afgivet på Socialdemokratiet ved regionalvalget tirsdag 16. november 2020 skal fintælles. Resultatet af fintællingen forventes lørdag.

Regionsvalgbestyrelsen i Region Sjælland har i dag gennemgået resultatet af Regionsrådsvalget i Region Sjælland den 16. november 2021. Det foreløbige valgresultat ser således ud (i parentes ses valgresultat fra Regionalvalget 2017):

  • A - Socialdemokratiet: 15 (14)
  • B - Radikale Venstre: 2 (2)
  • C - Det Konservative Folkeparti: 5 (3)
  • D - Nye Borgerlige: 2 (ny)
  • F - SF - Socialistisk Folkeparti: 3 (2)
  • O - Dansk Folkeparti: 2 (6)
  • V - Venstre, Danmarks Liberale Parti: 10 (10)
  • Ø - Enhedslisten - De Rød-Grønne: 2 (3)

Da fem kandidater på Socialdemokratiets liste stemmemæssigt ligger meget tæt, har valgbestyrelsen besluttet, at alle Socialdemokratiets stemmer skal fintælles på ny. Af de fem kandidater er tre i øjeblikket valgt og to er stedfortrædere.

Heino Knudsen, regionsrådsformand i Region Sjælland og formand for valgbestyrelsen, oplyser, at kommunerne nu vil gå i gang med at fintælle de socialdemokratiske stemmer.

- Fintællingen er vigtig og viser styrken ved vores demokrati. De fem kandidater ligger meget tæt, så vi skal være helt sikre på valgresultatet. Valgbestyrelsen har planlagt møde på lørdag den 20. november, hvor vi håber, at fintællingen er afsluttet, og at valgresultatet kan godkendes. Jeg vil indtil videre gerne ønske tillykke til alle de kandidater, som har modtaget stemmer til Regionsrådsvalget, siger Heino Knudsen.

Kontakter

Regionsdirektør Per Bennetsen, mobil 30 66 03 77

Vedhæftede filer

Information om Region Sjælland

Region Sjælland
Region Sjælland
Alleen 15
4180 Sorø

https://www.regionsjaelland.dk

Følg pressemeddelelser fra Region Sjælland

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Region Sjælland

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum