Finmasket net af nye kviktest-steder spredes ud over regionen
Fra i dag bliver det lettere for borgerne i Region Sjælland at blive testet for COVID-19. Med åbningen af 45 nye kvikteststeder, som alle bruger den nye og mere behagelige kviktest, understøtter regionen og kommunerne sundhedsmyndighedernes anbefaling om, at borgere, som går på arbejde eller i skole, skal lade sig teste to gange om ugen. Det er en vigtig forudsætning for genåbningen af samfundet.
Den enkelte kommune har besluttet placeringen af de nye teststeder. Det har givet mulighed for eksempelvis at prioritere områder, hvor der er en koncentration af kommunale arbejdspladser, virksomheder eller områder, hvor der tidligere har været smitteudbrud.
- Vi håber, at vi på den måde kan finde de bedste lokale løsninger, så vi kan imødegå et stigende behov for test, når vi skal tilbage til en mere normal hverdag. Den målrettede vaccinationsindsats og løbende test af en stor del af befolkningen skal gøre det muligt at genåbne samfundet. Det er afgørende, at borgerne har nem adgang til at blive testet. Jeg er derfor også glad for, at der bliver mulighed for lokalt at aftale åbningstider, som tilgodeser forskellige grupper for eksempel håndværkere eller butiksansatte, siger Niels Hörup, formand for KKR Sjælland og borgmester i Solrød Kommune.
Som udgangspunkt vil de nye kvikteststeder være stationære og have en eller flere faste åbningsdage- og tider. Det vil være muligt at blive testet uden forudgående tidsbestilling. Det finmaskede net af kvikteststeder med fri adgang for borgerne skal sikre en endnu bedre udnyttelse af testkapaciteten. Teststederne supplerer de stationære testcentre med PCR-test samt den løbende testindsats af frontpersonale på plejehjem, i hjemmeplejen, på sociale bosteder samt på skoler og uddannelsessteder, som Region Sjælland og de 17 kommuner samarbejder om.
20 km til test
Kviktestene er et effektivt våben til inddæmning af eventuel smitte, fordi de hurtigt giver svar på, om man er smittet eller ej. Men i bekæmpelsen af diverse COVID-varianter er det nødvendigt at opretholde en høj kapacitet af både kviktest og PCR-test. Ved en positiv kviktest, skal borgeren nemlig også have udført en PCR-test. Det er kun PCR-testen, der kan sige noget om, hvilken corona-variant, personen er smittet med. Og den viden er vigtig, da vi jo desværre har fået nogle virusvarianter, der er meget smitsomme og som kræver virkelig effektiv smitteopsporing.
Heino Knudsen, regionrådsformand i Region Sjælland, understreger, at nærhed har afgørende betydning, når borgere skal testes. Derfor er regionens plan for test også lagt sådan, at borgere skal have adgang til PCR-test eller kviktest inden for 20 kilometer.
- Vi har hele tiden haft fokus på at øge testkapaciteten og samtidig sikre, at det sker tættere og tættere på borgerne. Vores indsats med test er en hjørnesten i kampen mod corona og arbejdet med, at samfundet igen kan åbnes, så vi alle kan komme tilbage til det liv, som vi længes efter. Derfor er tilgængelighed og et finmasket net af teststeder også afgørende for, at så mange som muligt løbende bliver testet, siger Heino Knudsen.
Regionen har pr.1. marts fået stillet 50.000 daglige test til rådighed, fordelt på 22.000 PCR-test og 28.000 kviktest. Alle kviktest er af den nye slags, hvor borgerne podes i de ydre næsebor, og podepinden skal derfor ikke lige så langt ind i næsen, som de tidligere kviktest mange fandt ubehagelige. Adresser og åbningstider for regionens kvikteststeder kan ses her: https://www.falck.dk/foerstehjaelp/saadan-goer-du/fokus-paa-covid-19/coronatest_privat/
Kontakter
Heino Knudsen, regionsrådsformand i Region Sjælland, 51 14 54 96
Niels Hörup, formand for KKR Sjælland og borgmester i Solrød Kommune, 61 66 03 75
Links
Information om Region Sjælland
Følg pressemeddelelser fra Region Sjælland
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Region Sjælland
Nye lægeklinikker skyder op i Region Sjælland1.7.2025 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Fire nye lægeklinikker forventes at slå dørene op i juli. Og flere er på vej. Samlet forventes 16 flere praktiserende læger at begynde i regionen den kommende tid. De skal være med til at sikre flere læger, hvor behovet er størst.
Forsøg med ny flexbus-rute skal give bedre kollektiv trafik i landområder30.6.2025 11:09:05 CEST | Pressemeddelelse
En ny type kollektiv trafik har set dagens lys i Vordingborg Kommune – en flexbus på rute. Buslinje 668 er en del af et forsøgsprojekt igangsat af Region Sjælland, der skal afprøve nye løsninger for kollektiv trafik i landområder.
Udfordringer og fællesskab for børn og unge med synsnedsættelse26.6.2025 14:25:18 CEST | Pressemeddelelse
Judo. Svømning. Racer-tandem. Ridning på kæphest eller ægte hest. Fest med koncert, pizza og popcorn. Det er blot et udpluk af aktiviteterne på en uges sommerskole for børn og unge med synsnedsættelser på Synscenter Refsnæs i Kalundborg.
Region Sjælland indfører ny shuttlebus i Slagelse og flere afgange på centrale buslinjer26.6.2025 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Fra på søndag - den 29. juni - får borgere i Region Sjælland markant bedre muligheder for at komme hurtigt og nemt frem med kollektiv trafik. En ny shuttlebuslinje mellem Slagelse Station og Slagelse Sygehus samt opgraderinger af to regionale buslinjer skal gøre det endnu mere attraktivt at vælge bussen.
Mere nær sundhed: Region Sjælland gør det gratis at gå til fodterapeut for en række patienter25.6.2025 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse
En række diabetespatienter tilbydes snart mere og nær behandling hos den lokale fodterapeut. En dispensation fra indenrigs- og sundhedsministeren og midler fra regionens budgetaftale baner vejen for indsatsen, som kan være med til at forebygge amputationer.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum