Region Sjælland

Finmasket net af nye kviktest-steder spredes ud over regionen

Del

Med åbning af 45 nye kvikteststeder bliver det fra i dag endnu lettere for borgerne i Region Sjælland at få foretaget en test med de nye kviktest. Region Sjælland styrker dermed endnu engang det finmaskede net af teststeder med henblik på øget test af borgerne i takt med, at samfundet genåbnes.

Fra i dag bliver det lettere for borgerne i Region Sjælland at blive testet for COVID-19. Med åbningen af 45 nye kvikteststeder, som alle bruger den nye og mere behagelige kviktest, understøtter regionen og kommunerne sundhedsmyndighedernes anbefaling om, at borgere, som går på arbejde eller i skole, skal lade sig teste to gange om ugen. Det er en vigtig forudsætning for genåbningen af samfundet.

Den enkelte kommune har besluttet placeringen af de nye teststeder. Det har givet mulighed for eksempelvis at prioritere områder, hvor der er en koncentration af kommunale arbejdspladser, virksomheder eller områder, hvor der tidligere har været smitteudbrud.

- Vi håber, at vi på den måde kan finde de bedste lokale løsninger, så vi kan imødegå et stigende behov for test, når vi skal tilbage til en mere normal hverdag. Den målrettede vaccinationsindsats og løbende test af en stor del af befolkningen skal gøre det muligt at genåbne samfundet. Det er afgørende, at borgerne har nem adgang til at blive testet. Jeg er derfor også glad for, at der bliver mulighed for lokalt at aftale åbningstider, som tilgodeser forskellige grupper for eksempel håndværkere eller butiksansatte, siger Niels Hörup, formand for KKR Sjælland og borgmester i Solrød Kommune.

Som udgangspunkt vil de nye kvikteststeder være stationære og have en eller flere faste åbningsdage- og tider. Det vil være muligt at blive testet uden forudgående tidsbestilling. Det finmaskede net af kvikteststeder med fri adgang for borgerne skal sikre en endnu bedre udnyttelse af testkapaciteten. Teststederne supplerer de stationære testcentre med PCR-test samt den løbende testindsats af frontpersonale på plejehjem, i hjemmeplejen, på sociale bosteder samt på skoler og uddannelsessteder, som Region Sjælland og de 17 kommuner samarbejder om.

20 km til test

Kviktestene er et effektivt våben til inddæmning af eventuel smitte, fordi de hurtigt giver svar på, om man er smittet eller ej. Men i bekæmpelsen af diverse COVID-varianter er det nødvendigt at opretholde en høj kapacitet af både kviktest og PCR-test. Ved en positiv kviktest, skal borgeren nemlig også have udført en PCR-test. Det er kun PCR-testen, der kan sige noget om, hvilken corona-variant, personen er smittet med. Og den viden er vigtig, da vi jo desværre har fået nogle virusvarianter, der er meget smitsomme og som kræver virkelig effektiv smitteopsporing.

Heino Knudsen, regionrådsformand i Region Sjælland, understreger, at nærhed har afgørende betydning, når borgere skal testes. Derfor er regionens plan for test også lagt sådan, at borgere skal have adgang til PCR-test eller kviktest inden for 20 kilometer.

- Vi har hele tiden haft fokus på at øge testkapaciteten og samtidig sikre, at det sker tættere og tættere på borgerne. Vores indsats med test er en hjørnesten i kampen mod corona og arbejdet med, at samfundet igen kan åbnes, så vi alle kan komme tilbage til det liv, som vi længes efter. Derfor er tilgængelighed og et finmasket net af teststeder også afgørende for, at så mange som muligt løbende bliver testet, siger Heino Knudsen.

Regionen har pr.1. marts fået stillet 50.000 daglige test til rådighed, fordelt på 22.000 PCR-test og 28.000 kviktest. Alle kviktest er af den nye slags, hvor borgerne podes i de ydre næsebor, og podepinden skal derfor ikke lige så langt ind i næsen, som de tidligere kviktest mange fandt ubehagelige. Adresser og åbningstider for regionens kvikteststeder kan ses her: https://www.falck.dk/foerstehjaelp/saadan-goer-du/fokus-paa-covid-19/coronatest_privat/ 

Kontakter

Heino Knudsen, regionsrådsformand i Region Sjælland, 51 14 54 96
Niels Hörup, formand for KKR Sjælland og borgmester i Solrød Kommune, 61 66 03 75

Links

Information om Region Sjælland

Region Sjælland
Region Sjælland
Alleen 15
4180 Sorø

https://www.regionsjaelland.dk

Følg pressemeddelelser fra Region Sjælland

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Region Sjælland

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum