Opel Danmark

Find hajen! – Corsa har bidt sig fast i Danmark

Del

I 2004 begyndte tegninger af hajer på mystisk vis at dukke op i interiøret på nye Opel modeller. Journalister, kunder sågar Opel-medarbejdere undrede sig. Den nye Corsa, der i Danmark stormer fremad på salgslisterne, har selvfølgelig også en haj gemt i interiøret. Men hvor er hajerne placeret, hvordan opstod traditionen og hvorfor er hajen blevet en fast bestanddel af alle Opel interiør?

Tilbage i 2004 sad en Opel designer en søndag formiddag i sit hjem og arbejdede på en ny Corsa. Han skulle lave ribber til forstærkning af handskerummets sider. Ikke lige den opgave en bildesigner drømmer om en søndag formiddag. Som han sad der og tegnede former, der kunne løse opgaven, kom hans søn forbi. Han kiggede på tegningerne og spurgte så: ”far, hvorfor tegner du ikke bare en haj?”. Han smilede og tænkte: ”ja hvorfor egentlig ikke?”. Tilbage fra weekenden mandag, delte designeren ideen med Niels Loeb, chefdesigner på Corsa, og han var vild med ideen. Hajen i Corsas handskerum gik i serieproduktion og traditionen med en haj i Opels biler født!

I dag er hajen blevet en del af den stærke interne kultur hos Opel. Ingen ny bil uden en eller flere hajer gemt i interiøret. Karim Giordimaina, Chef Interiør Designer siger om kulturen i Opels designafdeling:

Traditionen med Opel hajen viser med alt tydelighed, at vi er mennesker bag ved virksomheden og mærket Opel, men ligeså vigtigt at vi har humoristisk sans. Vi har en stærk familiefølelse i designafdelingen, som efter min mening er vel anderkendt i bilindustrien. Opel er et fantastisk sted at arbejde og jeg er meget stolt af den kultur, holdånd og passion vi har hos Opel.  

 

Opels nyeste model Corsa, der både tilbydes som benzin, diesel og el, er nyeste kreation fra Opels designafdeling. Og danskerne er vilde med den. I august er den flotte minibil den fjerde bedst sælgende bil i Danmark og er populær både som køb og privat leasing. I august måned er der solgt 467 Corsa mod 172 sidste år, en fremgang på over 143%.

Hajkulturen lever i bedste velgående i Opels designafdeling. Når et nyt interiør er færdigudviklet, placerer den pågældende Interiør Chefdesigner en eller to hajer i bilens interiør. Ingen andre ved hvor de placeres og det holdes så vidt muligt hemmeligt helt indtil bilen lanceres. Journalister leder og spørger efter hajen til presseevents på nye Opel modeller og kunder har sjov med at finde hajen i deres nye bil. På den måde bliver ”find hajen” en leg Opel deler med alle, der vil være med meget i tråd med Opels ønske om at tilbyde tyske kvalitets produkter hvor alle kan være med.

Så hvor er hajerne placeret på nuværende Opel modeller? Her er et par eksempler.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Information om Opel Danmark

Opel Danmark
Opel Danmark
K.W. Bruun Import A/S, Hovedvejen 1
2600 Glostrup

https://www.opel.dk

Opel Danmark er 1. december 2018 blevet opkøbt af Interdan Bil A/S.

Opel Danmark skifter i den forbindelse navn til K.W. Bruun Automotive A/S, der er et datterselskab under Interdan Bil A/S. 

Opel sætter standarden. 

Hos K.W. Bruun Automotive A/S er kunden i centrum. Vores mål er at sikre kunden en god oplevelse med Opel, fra den første prøvetur til købet af den næste Opel.
Alle kæmper kort sagt for at sikre: kvalitet og gode oplevelser – hele vejen!

Følg pressemeddelelser fra Opel Danmark

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Opel Danmark

Back to The Future: Opel Manta bliver elektrificeret18.3.2021 12:11:03 CET | Pressemeddelelse

Inden udgangen af 2024, vil hele Opels modelprogram blive tilbudt i en elektrificeret udgave. Det nyeste skud på stammen er Mokka-e, der lander i Danmark til foråret. Mokka er den første Opel, der blev introduceret med det nye Opel ansigt Opel Vizor. Vizor-fronten er stærkt inspireret af den klassiske Opel Mantas frontparti fra 1970. Men nu er tingene vendt på hovedet. Opel løfter det første slør for et spændende nyt elektrisk projekt, hvor Manta inspireres af Mokka-e: Opel Manta GSe ElektroMOD.

Vivaro-e introduceres i Danmark – og timingen er perfekt!1.3.2021 14:24:18 CET | Pressemeddelelse

Med introduktionen af den nye Movano-e i slutningen af året, er hele Opels varebilsprogram elektrificeret. Combo-e (International Van of The Year 2019), Vivaro-e (International Van of The Year 2021) og Movano-e, dækker alt fra pizzaudbringning til tung materialekørsel på byggepladser. Der er ikke mange bilproducenter, der tilbyder erhvervslivet et så komplet elektrisk varebilsprogram og det er derfor med store forventninger, at Opel Danmark introducerer Vivaro-e til Danmark.

Kompromiløs E-mobilitet: Ny Opel Combo-e20.1.2021 09:25:09 CET | Pressemeddelelse

Opel Combo-e kender sin besøgstid. CO2-udledning har politikernes og befolkningens bevågenhed og Danmark har sat som klimamål frem mod 2030, at nedbringe den nuværende årlige CO2-udledning med 70%. Emissionskravene i de større danske byer bliver til stadighed skærpet og kravene til kørsel i miljøzonerne, vil kun blive højere i fremtiden. Med Opel Combo-e kan man trygt kigge ind i en fremtid med restriktioner på benzin- og dieselbiler, for Combo-e kører på el, uden at gå på kompromis med kørekomfort eller varerum.

Opel digitalt nytårssalg fra 2. og 3. januar: Stærke tilbud og en ren danmarkspremiere29.12.2020 09:30:00 CET | Pressemeddelelse

Opel skyder det nye år ind med et brag af et nytårssalg, der som noget helt nyt foregår online. I år har Opel fokus på den grønne omstilling. Vinderen af ”Golden Steering Wheel 2020”, Opel Corsa-e, har danmarkspremiere og Grandland X Plug-in Hybrid charmerer med plug-in hybrid-teknologi og plads til familien. Opel Corsa, der også vandt AutoBest prisen som bedste køb i 2020, bl.a. for sit flotte design, gode køreegenskaber og muligheden for at vælge Corsa med benzin, diesel eller el, er til årets nytårssalg skarpt prissat.

Opel Corsa-e vinder “Golden Steering Wheel 2020” (Det Gyldne Rat) og er kommet til Danmark27.11.2020 09:22:52 CET | Pressemeddelelse

• Bedste Minibil: Den fuldt elektriske Corsa-e vinder i et stærkt felt • Flere priser: Corsa har allerede vundet AutoBest prisen “Bedste bilkøb i Europa 2020” • En lang tradition: Corsa-e er den 18. Opel til at vinde “Golden Steering Wheel” • Corsa-e er kommet til Danmark: prisen starter ved 229.900 kroner • Opel gør det nemt at vælge el: Clever ladestander er inkluderet i prisen

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum